.nl-domein registreren

Check en registreer een .nl-domeinnaam, de beste extensie van Nederland!

Registreer je .nl-domeinnaam bij Antagonist

  • Door het goede imago van .nl krijg je aantoonbaar meer kliks
  • Het .nl-domein waarborgt de veiligheid en privacy van je bezoekers
  • Gratis doorlinken, e-mail doorsturen en DNS-beheer

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.830 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100

Controleer direct of je .nl-domeinnaam nog vrij is

Bij Antagonist registreer je supersnel een .nl-domein. Ook kun je gemakkelijk een .nl-domein naar ons toe verhuizen. Na de registratie of verhuizing is jouw domeinnaam direct online en kun je aan de slag

De geschiedenis van het .nl-domein

Het topleveldomein .nl bestaat al ruim 30 jaar! In 1986 werd de eerste .nl-domeinnaam geregistreerd door het Centrum voor Wiskunde & Informatica (CWI). Na een stijgende populariteit van de Nederlandse domeinnaam werd in 1996 de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) opgericht om de registraties, het beheer en het onderhoud van de infrastructuur rondom .nl-domeinen in goede banen te leiden.

Antagonist is sinds de oprichting officieel registrar van .nl-domeinnamen bij SIDN, de landelijke beheerder en waakhond van de .nl-zone. Twee jaar op rij, in 2017 en 2018, werd Antagonist uitgeroepen tot beste registrar van Nederland. In 2020 in de Emerce 100 en de MT1000 werd de organisatie als één van de beste zakelijke dienstverleners genoemd!

De populariteit van het .nl-domein

De .nl-domeinextensie is dus sinds 1986 publiekelijk beschikbaar voor registratie en gebruik. Inmiddels zijn er al bijna 6 miljoen domeinnamen geregistreerd. Hiermee is het ook direct de meest populaire domeinnaam van Nederland. Ook wereldwijd doen .nl-domeinen het goed, zo staat de .nl-extensie op de negende plek. Ruim 70% van alle .nl-domeinnamen zijn geregistreerd voor zakelijk gebruik. Het .nl-domein straalt immers vertrouwen uit, zowel binnen als buiten Nederland.

Is jouw .nl-domeinnaam nog vrij?

Hoewel je zou denken dat alle namen ondertussen wel zijn geregistreerd, komen er toch duizenden nieuwe registraties per jaar bij. Heb je een domeinnaam in gedachten en ben je benieuwd of deze beschikbaar is voor registratie in combinatie met een .nl-extensie? Maak dan gebruik van onze domeinnaam-check-tool! Hier kun je ook direct zien welke domeinnamen nog vrij zijn in combinatie met andere domeinextensies. Ben je al eigenaar van het domein en wil je deze verhuizen? Kijk dan eens op onze verhuispagina met informatie over het gemakkelijk verhuizen van een domeinnaam of website.

Registreer voordelig een .nl-domein

Voordelig een .nl-domeinnaam registreren

Als je gebruik hebt gemaakt van de domeinnaam-check, dan krijg je meteen de optie om je domeinnaam te registreren. Je kunt hier ook andere beschikbare domeinextensies selecteren, zoals .com, .eu, .nu en nog veel meer. Wil je een andere domeinnaam, dan heb je bij Antagonist keuze uit 500+ verschillende domeinextensies. Je koppelt ze allemaal eenvoudig aan je webhostingpakket en website. Na het doorlopen van het bestelproces en het uitvoeren van de betaling, zorgen wij ervoor dat jij direct aan de slag kunt met je gekozen domeinnaam. Zo kun je binnen vijf minuten je domeinnaam doorverwijzen, e-mailadressen aanmaken, de DNS beheren of een website online zetten.

Een .nl-domeinnaam verhuizen

Wil je een domeinnaam verhuizen naar Antagonist? Lees dan meer informatie over domeinnamen verhuizen, waarin je ook het handige stappenplan vindt om snel en gemakkelijk een domeinnaam te verhuizen. Als een domeinnaam verhuisd kan worden, dan wordt dit in de domeinnaam-check weergegeven als verhuisbaar. Let op: je kunt een domeinnaam alleen verhuizen als jij de eigenaar ervan bent. Dit wordt gecontroleerd door middel van een verhuiscode.

.nl-domein bij een webhostingpakket

Kies je ervoor om je website bij ons te hosten, dan krijg je er gratis SSL, e-mail en online backups bij! Heb je al een website? Informeer dan naar de mogelijkheden om deze te verhuizen naar onze servers.

Webhosting en e-mail voor je .nl-domein

Combineer je .nl-domeinnaam met een webhostingpakket van Antagonist. Je bent dan verzekerd van een snelle en veilige website. Met onze razendsnelle SSD-servers haal je snelheden tot wel 10x sneller dan met traditionele servers. Je krijgt bij elk webhostingpakket een gratis SSL-certificaat. Daarmee voorzie je de bezoekers van je website van een versleutelde HTTPS-verbinding. Ook kun je een .nl-domeinnaam gebruiken voor het ontvangen en versturen van e-mail als je deze combineert met een van onze hostingpakketten.

Een .nl-domein doorsturen

Het is mogelijk om je .nl-domein (tijdelijk) door te verwijzen naar een ander domein, blog of account op social media. Je domein doorsturen kan op meerdere manieren. Zo kun je de DNS-records of nameservers wijzigen. Ook kun je een 301 redirect instellen voor een permanente verwijzing. Gaat het om een tijdelijke verwijzing, dan stel je een 302 redirect in.