Help mij een hostingpakket kiezen

Weet je nog niet precies welk hostingpakket van Antagonist je nodig hebt om aan al je wensen te voldoen? Beantwoord een paar korte vragen en ontvang advies op maat!

Wat wil je graag hebben?

Hoeveel websites wil je hosten?

Heb je een grote of kleine website?

Een kleine tot middelgrote website bevat doorgaans zo'n 10 pagina's. Heeft je website meer dan 10 pagina's, dan heb je een grote website.

Wat vind je belangrijk?

Wat vind je belangrijk?

Wat vind je belangrijk?

Hoeveel online opslag heb je nodig?

E-mailpakket

Als je alleen e-mail nodig hebt, is ons e-mailpakket perfect voor jou!

Bestel direct

Online opslag S

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Online opslag S aan.

Direct bestellen

Online opslag M

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Online opslag M aan.

Direct bestellen

Online opslag L

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Online opslag L aan.

Direct bestellen

Slim

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Slim aan.

Direct bestellen

Plus

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Plus aan.

Direct bestellen

Pro

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Pro aan.

Direct bestellen

Slim + WordPress

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Slim met WordPress aan.

Direct bestellen

Plus + WordPress

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Plus met WordPress aan.

Direct bestellen

Pro + WordPress

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Pro met WordPress aan.

Direct bestellen

Plus + Node.js

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Plus met Node.js aan.

Direct bestellen

Pro + Node.js

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Pro met Node.js aan.

Direct bestellen

Plus + Python

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Plus met Python aan.

Direct bestellen

Pro + Python

Op basis van jouw antwoorden bevelen wij Pro met Python aan.

Direct bestellen

Check onze krachtige pakketten

Zo te horen heb je een flink aantal websites! We raden je aan om één van onze extra krachtige pakketten te bekijken.

Bekijken

Welke hosting kiezen?

Vind het beste hostingpakket voor je website!

Kies voor complete webhosting

 • Eenvoudig applicaties installeren.
 • Snelle SSD-servers met eigen CPU en RAM.
 • Gratis SSL, e-mail en backups.

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.118 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100.

Hosting

Hosting kiezen die bij je wensen aansluit

Wil je een eigen website maken, dan heb je webhosting nodig. Dat begint met het zoeken van een goede hostingprovider. Daar moet je kiezen welke hosting je graag wilt. De wensen van een ander hoeven niet overeen te komen met die van jou. Om zoveel mogelijk mensen te bedienen, worden er daarom verschillende pakketten aangeboden. Misschien vraag jij je daardoor af welke hosting je kiezen moet. Graag helpen we je op weg en vertellen we waar je op kunt letten.

Hostingpakketten

Een webhost waar jij je thuisvoelt

Een webhoster of hostingprovider is een bedrijf dat servers beheert. Je huurt een stukje van deze server in de vorm van een hostingpakket. Maak je een website, dan worden de bestanden waaruit het bestaat op één van deze servers opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan de pagina's, teksten en afbeeldingen. Wij als webhoster onderhouden deze servers en zorgen ervoor dat je website altijd online is. Je kunt bij ons uit een aantal verschillende hostingpakketten kiezen. Specificaties als rekenkracht, schijfruimte en het aantal te hosten websites kunnen voor jou doorslaggevend zijn.

Gaat het om hosting, dan is een goed product even belangrijk als fijne hulp. Je wilt immers een betrouwbaar onderkomen voor je website. Gaat er toch iets mis, dan is het prettig wanneer er iemand voor je klaarstaat. Wij vinden dat belangrijk, maar alleen jij kent jouw wensen. Of Antagonist de beste webhost voor jou is, bepaal je zelf. De ervaringen die anderen met ons hebben, kunnen je helpen bij het maken van een keuze. Bezoek daarom eens wat onafhankelijke reviewsites. Op bijvoorbeeld Hostingvergelijker.nl, Webhosters.nl en Hostingwijzer.nl vergelijk je eenvoudig onze hosting met die van anderen. Ook vind je daar veel reviews en informatie over verschillende aanbieders in de hostingwereld.

Notering in Emerce 100 van 2020 en MT1000 van 2019 en 2020.
Verkozen tot beste registrar in 2018 en 2017.

MT1000 RegiStar Awards Emerce 100

Sterren 100.000+ tevreden klanten gingen je voor!
Uit 5.118 reviews wordt Antagonist met een 9,7 beoordeeld.

Webhosters.nl ISPGids.com

Welk hostingpakket moet je kiezen?

Antagonist biedt drie hostingpakketten aan: Slim, Plus en Pro. Laten we eerst kijken naar de belangrijkste specificaties en hoe deze onderling van elkaar verschillen. Als pakketeigenschap zie je vaak ook dataverkeer, maar dat laten we hier bewust even achterwege. Met respectievelijk 1, 2 en 3 TB dataverkeer is dat vrijwel onbeperkt en niet iets om je zorgen over te maken.

 

Slim

Plus

Pro

Max. websites
1
3
5
Schijfruimte (SSD)
25 GB
50 GB
75 GB
CPU
1 core
2 cores
3 cores
Werkgeheugen (RAM)
1 GB
2 GB
4 GB
Python en Node.js
Nee
Ja
Ja

De bovenstaande specificaties staan met elkaar in verband. Wil je bijvoorbeeld op één pakket meerdere websites hosten, dan vereist dit doorgaans ook meer schijfruimte en rekenkracht. Om een keuze te kunnen maken, moet je het antwoord op de volgende vragen helder zien te krijgen.

 • Hoeveel websites wil je gaan hosten?
 • Op welke manier wil je jouw website bouwen?
 • Hoeveel rekenkracht en schijfruimte heb je nodig?

Eigenlijk hoef je niet eens precies te weten, hoe alle eigenschappen technisch in elkaar steken. Als je weet wat je wensen zijn, dan kun je al snel wat keuzes maken. Zo kies je Slim als je één website wilt en die met WordPress gaat bouwen. Wil je op hetzelfde pakket meer dan één website kunnen hosten, dan kies je Plus of Pro. Slim valt af als je graag wilt beginnen met Python en Node.js of een uitgebreide webshop hebt. Ben je benieuwd naar meer van dit soort richtlijnen, bekijk dan eens ons blogartikel over het vinden van een passend hostingpakket.

Idee

Breng je wensen in kaart en kies het beste hostingpakket voor jou.

Aantal websites

Websites

Vraag jezelf af hoeveel websites je wilt hosten. Later upgraden naar een groter pakket kan altijd.

 • Max. 1 website op Slim
 • Max. 3 websites op Plus
 • Max. 5 websites op Pro

Waarmee

Website

Bedenk waar jij je website mee wilt bouwen. Is dat bijvoorbeeld WordPress, Python of Node.js?

 • Slim voor WordPress-websites
 • Plus en hoger voor webshops
 • Python en Node.js vanaf Plus

Rekenkracht

Resources

Uitgebreide webshops vereisen meer rekenkracht en schijfruimte dan startende websites.

 • Slim voor startende websites
 • Plus en Pro voor e-commerce
 • Python en Node.js vanaf Plus

Laat je overtuigen, probeer het 30 dagen...

 • Eenvoud en topkwaliteit.
 • Uitstekende service boven alles.
 • Binnen een paar minuten online.
 • Bekroonde helpdesk met live chat.
 • Geen stilzwijgende verlengingen.
 • Geen stiekeme kleine lettertjes.
 • Geen verborgen kosten.
 • Geen opzegtermijn.

Technische pakketeigenschappen uitgelegd

Als je weet wat de verschillende pakketeigenschappen precies betekenen, dan wordt het gemakkelijker om een keuze te maken. Graag leggen we daarom in meer detail uit wat de belangrijkste onderdelen inhouden.

Schijfruimte (SSD-opslag)

De website die je maakt, wordt fysiek opgeslagen op je hostingpakket op onze server. Je kunt dit vergelijken met documenten, afbeeldingen en video’s die jij op je eigen computer hebt opgeslagen. Een website bestaat uit soortgelijke data, zoals de verschillende pagina's en foto’s die je hebt geüpload. Net als bij je computer zit er ook bij hosting een grens aan hoeveel je kunt opslaan. Bij onze webhostingpakketten zijn deze grenzen erg ruim. Je gebruikt de snelle SSD-opslag specifiek voor je website en e-mail, waardoor je niet snel een tekort aan schijfruimte hebt. Blijkt gaandeweg toch dat je meer opslag nodig hebt, dan kunt je altijd upgraden naar een groter pakket.

CPU-cores en werkgeheugen (RAM)

Antagonist biedt container hosting. Als je bij ons een hostingpakket afneemt, dan heb je daardoor eigenlijk een snel stukje computer tot je beschikking. Bij onze pakketten staan daarom termen die je ook vaak ziet als je een nieuwe PC of laptop koopt. Denk aan CPU (Central Processing Unit) en werkgeheugen (RAM). Wij zien deze onderdelen als de hoeveelheid rekenkracht of resources. Eenvoudig gezegd zijn dit eigenschappen van je pakket die helpen om je website snel te houden. Het aantal CPU-cores zegt iets over hoe snel processen binnen je website kunnen worden afgehandeld. Het werkgeheugen onthoudt relevante gegevens, zodat bijvoorbeeld moeilijke berekeningen niet telkens opnieuw hoeven worden uitgevoerd.

Een pakket kiezen met meer CPU-cores en werkgeheugen betekent niet direct dat je website sneller wordt. Misschien heb je die resources ook helemaal niet nodig. Zo kunnen kleinere websites dankzij optimalisatie met minder resources net zo snel zijn. Je kiest eigenlijk alleen voor meer resources als je daar een reden voor hebt. Je hebt bijvoorbeeld een webshop met veel producten of bent van plan een zwaardere applicatie te draaien. Gelukkig hoef je hier niet constant zelf op te letten. Onze proactieve monitoring houdt namelijk het resourcesgebruik van je website in de gaten. Wordt er iets geconstateerd, dan ontvang je bij ons automatisch een e-mail met tips om het te verbeteren.

Python en Node.js

We houden persoonlijk van innovatieve webapplicaties, in welke taal ze ook geschreven zijn. Het belangrijkst vinden we dat jij op jouw manier een website kunt bouwen met tools die bij je passen. Of het nu gaat om een hobbymatig of professioneel project. De populaire programmeertaal Python en Node.js (een JavaScript runtime) zijn zulke tools. Je kunt bij Antagonist Python gebruiken en Node.js-apps hosten vanaf het Plus-pakket en hoger. Wil je dat graag, kies dan voor Plus of Pro.

Python en Node.js

Veel online succes!

We hopen dat je zo een beter beeld hebt gekregen van de mogelijke pakketopties. Heb je behoefte aan persoonlijk advies, aarzel dan zeker niet contact op te nemen met onze Support. Zij denken met je mee en adviseren graag het pakket dat het beste bij jouw situatie aansluit. Veel online succes toegewenst!

Geen cookies