.xyz-domein registreren

Vergroot je online succes met een .xyz-domeinnaam!

Registreer je .xyz-domeinnaam bij Antagonist

  • Los of met hosting, geen opzegtermijn
  • De hoogst scorende klantenservice van Nederland
  • Gratis doorlinken, e-mail doorsturen en DNS-beheer

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.830 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100

Wat is een .xyz-domein?

Het .xyz-domein is sinds 2014 beschikbaar gesteld voor registratie als domeinextensie (gTLD). In tegenstelling tot andere populaire extensies is .xyz niet gerelateerd aan een branche, land, plaats of regio. Hoewel veel nieuwe domeinextensies minder bekend zijn, heeft het .xyz-domein wereldwijd bekendheid gekregen, nadat Alphabet Inc. – het moederbedrijf van Google – deze extensie is gaan gebruiken. Zo is .xyz uitgegroeid tot één van de populairste domeinextensies voor domeinnaamregistraties.

Waarom een .xyz-extensie?

Naast een .nl-domein kiezen bedrijven, organisaties en zzp'ers ervoor om de online aanwezigheid en vindbaarheid verder te vergroten met aanvullende extensies. Ook wordt er vaak voor gekozen om bijvoorbeeld namen van producten of diensten te registreren, die niet meer zijn te registreren in combinatie met .nl-domein. Deze domeinen worden veelvuldig gebruikt in communicatie, de online marketing en voor promotionele doeleinden. Wil je een andere domeinnaam, dan heb je bij Antagonist keuze uit 500+ verschillende domeinextensies. Je koppelt ze allemaal eenvoudig aan je webhostingpakket en website.

.xyz als alternatief voor .com

De .xyz-extensie wordt door veel internationale trendsetters gezien als het nieuwe en perfecte alternatief voor het .com-domein. Van .com zijn immers meer dan 100 miljoen domeinnamen geregistreerd. Het is kort, gemakkelijk te onthouden, internationaal inzetbaar, betaalbaar, niet per se voor commercie en veel pakkende namen zijn nog vrij. Zo is de kans, dat jouw gewenste domeinnaam in combinatie met .xyz nog steeds beschikbaar is, een stuk groter dan bij .com-domeinnamen. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor de .nl-extensie, waarvoor met bijna 6 miljoen registraties ook steeds moeilijker een beschikbare domeinnaam te vinden is.

Voordelig een .xyz-domeinnaam registreren

Heb je een domeinnaam in gedachten en ben je benieuwd of deze beschikbaar is voor registratie in combinatie met een .xyz-extensie? Maak dan gebruik van onze domeinnaam-check-tool! Hier kun je ook direct zien welke domeinnamen nog vrij zijn in combinatie met andere domeinextensies. Ben je al eigenaar van het domein en wil je deze verhuizen? Kijk dan eens op onze verhuispagina met informatie over het gemakkelijk verhuizen van een domeinnaam of website.

Registreer voordelig een XYZ-domein

Webhosting en e-mail voor je .xyz-domein

Combineer je .xyz-domeinnaam met een webhostingpakket van Antagonist. Je bent dan verzekerd van een snelle en veilige website. Met onze razendsnelle SSD-servers haal je snelheden tot wel 10x sneller dan met traditionele servers. Je krijgt bij elk webhostingpakket een gratis SSL-certificaat. Daarmee voorzie je de bezoekers van je website van een versleutelde HTTPS-verbinding. Ook kun je een .xyz-domeinnaam gebruiken voor het ontvangen en versturen van e-mail als je deze combineert met een van onze hostingpakketten.

Een .xyz-domein doorsturen

Het is mogelijk om je .xyz-domeinnaam (tijdelijk) door te verwijzen naar een ander domein, blog of account op social media. Je domeinnaam doorsturen kan op meerdere manieren. Zo kun je de DNS-records of nameservers wijzigen van je domein. Ook kun je een 301 redirect instellen voor een permanente verwijzing. Gaat het om een tijdelijke verwijzing, dan stel je een 302 redirect in.