Eenvoudig de taal wijzigen in WordPress

WordPress is een handig stukje software waarmee je eenvoudig een website of blog kunt maken en beheren. Dankzij Installatron is gemakkelijk te installeren op één van onze hostingpakketten, en kun je het zelfs zo instellen dat er automatisch back-ups en updates worden uitgevoerd. Al deze voordelen zorgen ervoor dat het door een heel groot deel van onze klanten wordt gebruikt. Maar niet alleen door hun, want de populariteit van WordPress blijft Wereldwijd toenemen.

Hoe wijzig ik de taal in WordPress?

Het is dankzij de grote populariteit en de enorme community achter WordPress, dat er in een rap tempo verbeteringen worden uitgebracht. Vaak worden deze in de vorm van een update, al dan niet voor je thema of plug-in, beschikbaar gesteld. Het up-to-date houden, is dus niet alleen goed om lekken tegen te gaan, maar ook om nieuwe features beschikbaar te krijgen. Eén van deze handige nieuwe features is het instellen van de taal in WordPress. Deze is een tijdje geleden beschikbaar geworden, maar lijkt echter enigszins onderbelicht. Vandaar dat ik in dit artikel uitleg, hoe je binnen 3 minuten de taal van WordPress kunt wijzigen.

Een andere taal kiezen voor WordPress

Het is vanaf WordPress 4.1 mogelijk om in de back-end van WordPress eenvoudig de taal aan te passen. Tijdens de installatie van WordPress kun je kiezen welke taal je wilt gebruiken, maar daarna is het niet eenvoudig aan te passen. Voorheen moest je namelijk zelf een vertaalde versie van WordPress downloaden. Stel, je had je blog in het Engels geïnstalleerd, dan moest je vervolgens via nl.wordpress.org de Nederlandse versie downloaden. Gelukkig hoeft dat nu niet meer!

Wist je dat er ook een Friese versie van WordPress beschikbaar is?

Verder lezen

De 10 meest voorkomende misverstanden over het verhuizen van een domeinnaam

Momenteel zit ik middenin een verhuizing naar een nieuwe woning. Ik ben al een tijdje bezig, maar pas tijdens de verhuizing worden een aantal dingen duidelijk die niet voorzien waren of waar nog niet over was nagedacht. Dit doet me denken aan wat ik op onze helpdesk ook wel eens voorbij zie komen. Er komen dagelijks namelijk veel vragen binnen over een verhuizing van een domeinnaam. Zodoende vond ik het tijd voor een handig overzichtje, waarin ik een aantal misverstanden over verhuizen graag wil verduidelijken en uit de weg wil ruimen.

Verhuizen domeinnaam: de 10 meest voorkomende misverstanden

Velen die graag hun website willen verhuizen, hebben geen zin in gedoe en dat is heel begrijpelijk. Zo ontstaan er drempels waar sommige providers gebruik van maken om je langer te binden. Dat kan vervelend zijn, helemaal omdat verhuizen per se lastig is. Zodoende heb ik hieronder de 10 meest voorkomende misverstanden over het verhuizen op een rijtje gezet. Zo voorkom je onvoorziene omstandigheden en zorg je ervoor dat alles naar verwachting verloopt.

Tevens is het handig om voorafgaand de stappen voor het verhuizen in kaart te brengen, zodat het overzetten van je website en domeinnaam vlekkeloos verloopt. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Mocht het zo zijn dat je toch vastloopt tijdens een domeinnaamverhuizing, geen paniek! Onze helpdesk staat altijd voor je klaar. Stuur gerust een e-mail. We helpen je graag verder.

Of laat je verhuizen door een expert

Wil je direct vanaf het begin geen werk met het verhuizen van je domeinnaam en website? Of heb je zelf niet de tijd en kennis in huis? Schakel dan een deskundige van Antagonist in. We hebben sinds kort namelijk een nieuwe verhuisservice, waarbij een expert van Antagonist jouw complete verhuizing regelt. De gehele overstap wordt dus voor je gedaan, dat scheelt veel werk en je weet zeker dat het goed gebeurt.

1. Kan ik een ‘verhuisbaar’ domein registreren?

Als je een domeinnaam bij ons checkt, dan zul je misschien wel eens gezien hebben dat er een aantal domeinnamen de status ‘verhuisbaar’ hebben. In principe is dit geen misverstand. Het is namelijk mogelijk om een dergelijke domeinnaam naar ons te verhuizen! Echter, kan dit alleen als jij de houder bent van het domein, want tijdens het verhuizing wordt het eigendom geverifieerd. Als je dus de eigenaar bent en de domeinnaam staat bij een andere provider geregistreerd, dan kun je de domeinnaam naar Antagonist verhuizen. Je zult hiervoor een verhuiscode nodig hebben en die je kun opvragen bij de huidige provider.

Verder lezen

Is je site toe aan APK? Doe zelf een check-up of kies voor onze Sitedokter!

Op de helpdesk van Antagonist komen we het helaas regelmatig tegen: verwaarloosde websites. De algemene gedachte is dat een website niet onderhouden hoeft te worden, maar niets is minder waar. Een website is wat dat betreft misschien wel het beste te vergelijken met je eigen computer. Een slecht onderhouden computer wordt alleen maar trager en trager en wemelt van de virussen. Met enige regelmaat moet je daarom een update installeren, een virrusscan doen of je harde schijf weer eens even goed opschonen. Ook een website heeft dergelijk onderhoud nodig.

Sitedokter: schakel een expert van Antagonist in

Is het bij jou ook al weer even geleden dat je je website eens even goed onder handen hebt genomen? Geen paniek, in dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je jouw website op de belangrijkste punten kunt controleren en bijwerken.

Heb je hiervoor niet zelf de tijd en/of kennis in huis? Schakel dan de experts in van Antagonist! De Sitedokter van Antagonist neemt je al het werk uit handen en jij bent altijd verzekerd van een goed resultaat. Hierbij zal een beveiligingsexpert van Antagonist je website controleren, opschonen, updaten en beveiligen. Je ontvangt na het uitvoeren van de handelingen een rapport, waarin je alle aanpassingen kunt teruglezen. Verder lezen

Container hosting: je eigen resources voor meer performance en veiligheid!

Zoals je wellicht eerder hebt gelezen, is Antagonist druk bezig met het de overgang naar een nieuw superplatform. Dit is niet één ding, maar bestaat uit meerdere facetten. Een nieuw netwerk, de nieuwste servers en andere nieuwe hardware, het gebruik van DNSSEC, de beste tools voor serverbeheer en nog veel meer. Al deze aspecten samen vormt de krachtbron voor snelle, stabiele en veilige webhosting. Zodat wij de beste gebruikservaring en hoogste performance voor jouw website kunnen bieden.

Container hosting: het nieuwe superplatform van Antagonist

Al eerder gaven we een tipje van de sluier over een nieuwe vorm van veilige webhosting die we met de introductie van ons nieuwe platform in gebruik hebben genomen. In dit artikel wil ik daarover graag wat meer vertellen. Mijn collega Sander had het in een zijn artikel over de evolutie van shared webhosting, tot het punt waar wij nu zijn aangekomen: containerisatie. Shared is niet meer shared, want iedereen krijgt z’n eigen container. Een server zo ingericht dat iedereen ‘bij elkaar woonde’ is niet meer. Nu krijgt iedereen z’n eigen ‘luxe appartement’. In hostingtermen heet dat containerisatie. Op een server krijgt elke gebruiker z’n eigen container en daarmee dus meer privacy, veiligheid en performance.

“The whole is greater than the sum of its parts”

Naast voordelen als veiligheid, eigen processen, unieke instellingen en zelf je PHP-versie kiezen, is er nog een ander héél groot voordeel. Elke container krijgt namelijk zijn eigen resources (CPU, IO en RAM) toegewezen. Op deze manier heeft het gebruik van één container geen invloed op andere gebruikers van de server. Een stuk stabieler en betrouwbaarder dus. In dit artikel ga ik je laten zien wat de verschillende onderdelen zijn, waarop resources ingedeeld worden. Wat de oorzaak en het gevolg ervan is, en hoe je inzicht krijgt in je gebruik.

Ik ga het woord ‘container’ vaak noemen. Maar wat is dat nou precies? Met een container bedoel ik alles wat er op een hostingaccount draait: websites, e-mail, FTP, cronjobs, etc.

Hoe zie ik mijn gebruik en waar moet ik op letten?

Voordat we diep de techniek in duiken, ga ik eerst kort uitleggen waar je het huidige en historische gebruik van je container kunt vinden. Tevens geef ik aan wat de belangrijke punten zijn waarop je moet letten. Om bij deze statistieken te komen log je in op DirectAdmin en klik je op ‘Resource usage’.

Container hosting: resource usage in DirectAdmin

Verder lezen

SSL: hoe forceer ik https en voorkom ik onveilige content?

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Antagonist. Mijn collega Bart schonk recentelijk aandacht aan het voorkomen van malware en Sander, een andere collega, had het vorige week over containerisatie als nieuwe en veilige vorm van webhosting. Zodoende wil ik in dit blog een ander aspect van veiligheid aanboren en aandacht schenken aan SSL.

SSL: secure connection

In augustus 2014 kondigden wij met trots de mogelijkheid aan om, naast webhosting en domeinen, ook SSL-certificaten bij Antagonist te bestellen. Eén van de voornaamste voordelen van een certificaat bij Antagonist, is dat wij het automatisch voor je configureren en installeren. Normaliter is dat de taak van een webbouwer. Een certificaat dient namelijk na aanschaf op de juiste wijze aan je pakket gekoppeld te worden. Toch zijn er een aantal punten die belangrijk zijn bij de voorbereiding van je website voor een optimaal gebruik van SSL. Nieuwsgierig hoe je het maximale uit je certificaat haalt? Hieronder leg ik het puntsgewijs uit.

Wat is SSL?

In het kort: het protocol SSL staat voor ‘Secure Socket Layer’. SSL zorgt ervoor dat het dataverkeer tussen jouw website en de bezoekers versleutelt is. Ik wil dit blog echter niet wijden aan wat SSL precies is, welke soorten SSL-certificaten er zijn of waarom het zo belangrijk is. Tijdens onze introductie van SSL-certificaten hebben we daar immers al over gesproken. Dan weet je dus waar je alles over SSL en een uitgebreide handleiding kunt vinden. Mocht je overigens twijfelen over welk SSL-certificaat je het beste kunt kiezen, stuur gerust een e-mail naar support@antagonist.nl voor advies.

SSL: je website beveiligen met SSL

Goed, waar gaan we dan heen met dit verhaal? Dit blog richt zich op de fase dat je een SSL-certificaat hebt besteld en het inmiddels actief is op je pakket. Vervolgens wil je natuurlijk ervoor zorgen dat je het maximale eruit haalt voor je website. Een versleutelde verbinding, alles over https, veilige content en dat groene slotje in de browser. Zodoende ga ik in op de punten die nodig zijn om bovenstaande te realiseren. De veelvoorkomende vragen in die fase heb ik hieronder neergezet en zal ik beantwoorden.

“Ik zie dat het certificaat actief is, maar ik moet zelf https voor mijn domein typen. Hoe forceer ik dat de verbinding vanzelf over https verloopt?”

Verder lezen

Het mobiele web: responsive en mobiele websites voor tablets en smartphones

Meer en meer mensen maken gebruik van het wereldwijde web op een smartphone of tablet. Zodoende groeit het aantal mobiele websites flink. Logisch, want bezoekers willen een website, ook op hun mobiele apparaat, graag prettig ervaren. Echter, zijn het niet alleen bezoekers die eisen stellen, ook partijen als Google hechten steeds meer waarde aan een mobiel of responsive design.

Mobiele website: ontwerp voor smartphone en tablet

Dat betekent dus, dat het alsmaar belangrijker wordt om ervoor te zorgen dat je website goed werkt (en er goed uitziet) op zulke mobiele apparaten. Dat kan soms lastig zijn, omdat er veel verschillende apparaten zijn die elk hun eigen opties kennen. In dit artikel leg ik uit, wat je moet weten over mobiele websites en hoe je zelf aan de slag kunt met het bouwen van een website met een responsive design.

Een korte geschiedenis van het mobiele web

De vroege prehistorie van het mobiele web werd gevormd door WAP, een verzameling protocollen waarmee GSM-telefoons gebruik konden maken van het Internet. De onderdelen van WAP werkten volledig anders dan de rest van het wereldwijde web, en waren volstrekt incompatibel; waar gewone websites gebruik maken van HTML, moesten WAP-websites geschreven worden in het (veel beperktere) WML. Waar sitebouwers normaal GIF-afbeeldingen zouden gebruiken, hadden veel telefoons met WAP alleen maar verstand van een speciale Wireless Bitmap-indeling die alleen zwart-wit begreep. In plaats van JavaScript was alleen WMLScript beschikbaar, een variant zonder objecten of arrays.

Erg veel non-commerciële diensten werden er niet aangeboden via WAP. Het systeem was, ondanks alle goede zorgen van de bedenkers, traag, beperkt, en duur. Gebruikers bleven weg en zonder gebruikers waren webbouwers niet bereid om een hele verzameling nieuwe (en vaak beperkte) technologieën te leren.

Van mobiele website naar responsive

Tegenwoordig zijn mobiele apparaten snel genoeg om eigenlijk alle websites goed te kunnen tonen. Het is dus niet meer nodig om een speciale, losse, mobiele versie van een site bij te houden. In plaats daarvan kun je één site bouwen die er op elk apparaat goed uitziet. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat je kunt (of eigenlijk moet) reageren op de grootte van het scherm van de gebruiker.

Mobiele website: responsive design

Voordat we dieper in gaan duiken op responsive design, dus hoe je een siteontwerp bouwt dat reageert, eerst een kort stukje over de uitdagingen van mobiel ontwerp.

Uitdagingen voor een mobiele website

Een goed mobiel ontwerp maken voor je site is niet moeilijk, maar er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zoals bij de start van ieder ontwerp, is het verstandig om vooraf over deze zaken na te denken.

Wensen en eisen

Internetgebruikers hebben weinig geduld, en mobiele internetgebruikers zijn al helemaal haastig. Bij het ontwerpen van een mobiele website is het belangrijk om na te gaan wat de gemiddelde bezoeker graag wil hebben, weten of krijgen.

Verder lezen

Nieuwe veilige webhosting bij Antagonist

Zoals in het artikel over DNSSEC van vorige week kon lezen, werken we hard aan verbeteringen die bijdragen aan veiligheid. Op het internet speelt beveiliging immers een steeds grotere rol en mag daardoor zeker niet onderschat worden. Denk bijvoorbeeld aan beveiligingslekken die toenemen, aanvallen die vaker plaatsvinden en misbruik dat blijft stijgen. Uiteraard doe je er zelf alles aan om je website zo goed mogelijk te beveiligen. Maar wat als iemand anders, al dan niet bewust, de zaak om zeep dreigt te helpen? Je wilt natuurlijk niet dat een lek in de website van je ‘virtuele buurman’ een beveiligingsrisico voor jouw website vormt.

Veilige webhosting: containerisatie bij Antagonist

Om te begrijpen wat de gevaren zijn die je bij webhosting tegenkomt, en wat we daartegen kunnen doen, zullen we eerst een stukje de geschiedenis in moeten gaan. Mocht geschiedenis je niet zoveel interesseren, dan heb je geluk. Ik heb er een apart ‘hoofdstuk’ van gemaakt, zodat je eventueel kunt overslaan.

De geschiedenis van hosting

Lang, lang geleden (in internet-tijd) was het zo, dat als je iets op het internet wilde laten zien je een eigen server moest hebben. Uiteraard een fysieke, want van virtualisatie hadden we nog niet gehoord. Dit was natuurlijk veilig, want je had een hele server voor je alleen. Het was echter erg moeilijk en duur. Toen kwamen er mensen en die zagen een gat in de markt. Zij kochten servers en richtten die in. Er werden meerdere websites op deze servers gezet, waardoor de kosten per website naar beneden gingen. Anderen konden daar dus gebruik van maken, zonder dat het erg moeilijk en duur was. Dit was het begin van shared webhosting.

Veilige webhosting: de geschiedenis

Qua veiligheid was er toen nog niet zo’n groot probleem, want veel websites bestonden uit statische HTML. Daarnaast werd er weinig actief geprobeerd om websites binnen te dringen om wat voor reden dan ook. In de jaren die hierop volgden, werd het internet groter en groter. De kracht en potentie van het internet nam enorm toe en daardoor werden websites steeds meer een interessant doelwit. Langzaamaan zagen dynamische websites het licht, met behulp van bijvoorbeeld PHP. Door de extra functionaliteit, steeg de populairiteit enorm. Echter, kwam het de veiligheid zeker niet ten goede.

Veiligheid van shared webhosting

Shared hosting groeit dus enorm, maar wordt ook onveiliger. Stap voor stap wordt gekeken naar oplossingen. Dit beveiligen gebeurt op verschillende niveau’s. In dit voorbeeld ga ik ervan uit, dat een website met behulp van PHP is geschreven.

Verder lezen

DNSSEC bij Antagonist!

Het internet is al lang niet meer de veilige haven waar iedereen elkaar kende en waar beveiliging niet zo belangrijk was. Vandaag de dag worden er continu aanvallen uitgevoerd, door criminelen én overheden. Bij Antagonist hebben we al vele artikelen geschreven over beveiligingsmaatregelen die we hebben getroffen. We vinden het immers belangrijk om het leven op het internet zo veilig mogelijk te maken. Zodoende kunnen we sinds december 2014 daar ook, met volle trots, DNSSEC aan toevoegen!

DNSSEC bij Antagonist

Goed nieuws dus dat tevens door SIDN, de beheerder en toezichthouder van het .nl-domein, werd onderstreept toen de twee miljoenste .nl-domeinnaam werd ondertekend. Hieronder de grafiek, waarin je aan het einde (rond december) een piekje ziet. Dat was toen onder andere Antagonist voor een heel groot aantal domeinnamen DNSSEC inschakelde.

DNSSEC: de twee miljoenste .nl-domeinnaam wordt getekend

Goed, tijd om uit te leggen waarom DNSSEC gaaf is, en waarom wij dit stukje beveiliging in onze structuur hebben geïmplementeerd. Het zal een relatief technisch verhaal worden, want DNS en de beveiliging daarvan is een nou eenmaal een technische aangelegenheid. Voor de niet-technische mensen zal ik het hieronder kort samenvatten.

DNS behoort tot de infrastructuur van het internet. Het internet blijft groeien. De last op de infrastructuur wordt daardoor groter. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, moet het veiliger. Om hieraan bij te dragen, zorgen wij dat jij, als klant van Antagonist, zoveel mogelijk gebruikmaakt van een veilige infrastructuur en dus ook DNSSEC. Toch merk je als klant hier meestal weinig van. Het is immers onze taak en verantwoording. Echter, er is één groot belang dat we beiden delen, namelijk een veilig internet. Het is daarom goed om af en toe even stil te staan bij deze ontwikkelingen, ook al vinden ze vooral ‘onder de motorkap’ plaats.

Wat is DNS?

Het Domain Name System wordt vaak omschreven als het telefoonboek van het internet. Het zorgt ervoor dat jij www.antagonist.nl gebruikt, in plaats van 195.211.73.208 (IPv4) of 2a03:3c00:a001:7005::1 (IPv6). In tegenstelling tot een papieren telefoonboek, kan DNS zeer snel worden aangepast zonder dat de gebruiker er iets van hoeft te merken. Gelukkig heeft SIDN het goed uitgelegd en er tevens een filmpje van gemaakt. Daarnaast zijn er nog vele andere verhalen die we over DNS kunnen vertellen. Maar goed, dit artikel gaat over DNSSEC en daarvoor hoeven we niet alles te weten, van het ontstaan rond 1983 en de verdere ontwikkelingen.

Verder lezen

Hoe verander je de URL in WordPress, zonder dat je website stukgaat?

Wanneer je een website gaat maken, is de kans groot dat je gekozen hebt voor het handige WordPress. Als je dit bij Antagonist hebt gedaan, dan heb je in het begin ook een domeinnaam gekozen. Het kan echter voorkomen dat je na een tijdje erachter komt, dat je toch een andere domeinnaam wilt hebben die beter bij het onderwerp van je website past. Dit kan bijvoorbeeld komen, omdat je bedrijf van naam veranderd, je verhuisd of de domeinnaam niet simpelweg meer de lading van je website dekt. Het kan ook zo zijn dat je begonnen bent in een subdirectory van je domein om te testen en dit nu wil verplaatsen.

URL WordPress veranderen

Het wijzigen van je domeinnaam, is binnen het hostingpakket eenvoudig te doen. Hiervoor hebben we een handig stappenplan, dat je stapsgewijs en snel door het proces leidt. Het wijzigen van je domein in WordPress, kost iets meer tijd. Al is dit eenvoudiger dan dat het lijkt. De reden dat dit anders gaat, komt omdat WordPress moet ‘weten’ dat de URL gewijzigd wordt. De bestanden die WordPress gebruikt staan namelijk in een map, waarvan het pad wijzigt en dit dient ‘doorgegeven’ te worden aan WordPress.

Stapsgewijs de URL in WordPress wijzigen

Voor het wijzigen van het domein binnen WordPress volgen we de volgende handleiding van WordPress. Echter, wordt het daar beperkt uitgelegd. Zodoende wordt in dit artikel een verdere uitleg en toelichting gegeven. Er zijn namelijk verschillende manieren hoe je de URL in WordPress kunt wijzigen. Voordat je een dergelijke wijziging uitvoert, is het aan te raden om eerst een back-up te maken van de bestanden! Het wijzigen van een URL is een ingrijpende handeling en je wilt voorkomen dat er onverhoopt iets misgaat.

Er zijn dus een aantal manieren waarop je de URL in je WordPress-installatie kunt wijzigen. Welke optie je het beste kunt volgen, is afhankelijk van de kennis die je hebt met betrekking tot het maken van websites. Om deze reden zijn hieronder de mogelijkheden uitgelegd en wordt er per optie een moeilijkheidsgraad ter indicatie gegeven. Het is dus aan jouw, om te bepalen welke optie jij het prettigst vindt.

1. Wijzig de domeinnaam in de back-end van WordPress

Deze optie is eenvoudig en wordt aangeraden voor de beginner. Om dit te doen moet je de volgende stappen uitvoeren.

  • Log in op de back-end van je WordPress-website. Dit is meestal te benaderen via je domeinnaam met ‘wp-admin’ erachter, dus jouwdomeinnaamhier.nl/wp-admin’.
  • Ga naar ‘settings’.
  • Wijzig de URL bij ‘WordPress Address (URL)’ en ‘Site Address (URL)’ naar de nieuwe URL die je wilt gebruiken.

URL WordPress veranderen 001

 

Verder lezen

Beveilig je website en voorkom malware!

Helaas komt het op het internet met enige regelmaat voor, dat kwaadwillenden toegang proberen te krijgen tot een onschuldige website om deze te misbruiken. Deze ‘aanvallen’ worden veelal aangestuurd door hackers of spammers. Dit wordt gedaan om de website te gebruiken om bijvoorbeeld spamberichten te versturen, phishing of malware te verspreiden of de site te laten fungeren als schakel in een DoS botnet. Automatisch en in grote getale wordt door deze boosdoeners op het internet gespeurd naar websites met kwetsbaarheden.

Malware: voorkom een gehackte website!

Een lek in een website kan ontstaan, doordat verouderde software niet tijdig wordt geüpdatet, bijvoorbeeld een thema of plug-in van WordPress. Ook kan het zijn dat iemand jouw inloggegevens heeft gestolen. Als jouw website hierdoor wordt getroffen, dan is dit een ernstig probleem. Het is belangrijk om dit direct op te lossen. In dit artikel nemen we de tijd om toe te lichten wat je het beste kunt doen om malware te voorkomen. Wordt je website toch onverhoopt getroffen door misbruik, dan leggen we tevens uit hoe je het beste kunt handelen om het zo snel mogelijk op te lossen.

Malware voorkomen is beter dan genezen

Al lijkt het soms veel werk om een website goed te onderhouden qua beveiliging; de moeite die dit kost valt in het niet naast het opschonen van een hardnekkig geïnfecteerde website. Ook bij een gehackte website of malware-infectie is voorkomen altijd beter dan genezen. Hoe voorkom je echter dat jouw website ten prooi valt aan hackers? Daarvoor moeten we kijken naar de oorzaken.

Malware: hoe voorkom je malware

Wat is de oorzaak van een gehackte website?

Vanuit Antagonist zien we twee oorzaken die het meeste voorkomen. Eén gestolen inloggegevens en twee, beveiligingslekken binnen een website. Als je een (te) gemakkelijk wachtwoord gebruikt of er via malware op jouw computer (met keylogging of door extractie uit een onveilige FTP-client) een wachtwoord wordt gestolen, dan is de dief instaat om aan de hand van deze gegevens bestanden op jouw webhostingpakket te bewerken of nieuwe te plaatsen. Langs die weg kan een hacker dus ook kwaadaardige scripts te uploaden.

Verder lezen