File system caching bij Antagonist!

Caching is de laatste tijd een populaire term en wordt vaak in de algemene zin gebruikt. Deze techniek kan echter op verschillende niveau’s plaatsvinden, zoals op applicatie- of file-system-niveau. Wanneer er gesproken wordt over caching voor een website, dan vindt dit plaats op applicatie-niveau. Daar gaan we het nu niet over hebben. Aan caching binnen applicaties kun je namelijk al een volledig artikel wijden, wie weet iets voor later 😉 We duiken daarom nu een stukje dieper in het file-system-niveau, en dan specifiek file system caching!

Filesystem caching bij Antagonist: hoe werkt het exact?

File system caching wordt gebruikt om het opvragen en wegschrijven van bestanden te versnellen door veel opgevraagde bestanden of ‘blocks’ (tijdelijk) op een ander, veel sneller medium te plaatsen. Bij Antagonist maken we gebruik van een cachingmechanisme dat anders is dan traditionele systemen. Het is niet alleen anders, want anders is per definitie niet beter. De caching die wij gebruiken, is vele malen sneller. Sneller is wel beter!

Een woord vooraf

Dit artikel is behoorlijke ‘technische hardcore’. Om ervoor te zorgen dat het zo goed mogelijk is te volgen, heb ik het zo gestructureerd mogelijk opgezet. Handig om te weten, is dat er een aantal termen zijn die ik willekeurig door elkaar gebruik, maar waarmee ik hetzelfde bedoel:

 • blocks, files en bestanden;
 • lezen, leestransacties en reads;
 • schrijven, schrijftransacties en writes;
 • disk, harddisk, schijf en harde schijf;
 • werkgeheugen en RAM.

Read en write caching

Het cachen van bestanden (file system caching) kan worden onderverdeeld in twee categorieën, namelijk: lezen (read caching) en schrijven (write caching).

Verder lezen

In 6 stappen van A naar B: eenvoudig je website verplaatsen (deel 2)

Op Support een veel ontvangen vraag: “Ik wil graag mijn website naar een ander pakket verplaatsen, hoe doe ik dat?” Eerder hebben we het daarom al eens gehad over hoe je handmatig een website van het ene naar het andere pakket kunt verplaatsen. De stappen die daar werden genoemd, vergen nogal een aantal handmatige acties. Kan het dan niet simpeler? Jazeker, er zijn immers meerdere wegen die naar Rome leiden! Graag licht ik je toe hoe je dit ook kunt aanpakken door de backup-functie in DirectAdmin te gebruiken.

Je website verplaatsen (deel 2): van A naar B

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor het gemak noem ik dit de ‘Create/Restore Backups’-methode. Waarom? Deze methode maakt namelijk volledig gebruik van deze optie die in DirectAdmin standaard onder de categorie ‘Your Account’ aanwezig is.

De uitgangssituatie is dat er twee pakketten zijn: een Slim- en een Plus-pakket. De website die op het Slim-pakket staat, moet over naar het Plus-pakket waar ook al een andere website draait. Hoe ga je dan te werk? De zes stappen zijn als volgt:

 1. Maak een backup op de oude locatie
 2. Download je backup
 3. Upload je backup naar de nieuwe locatie
 4. Hernoem het domein op de oude locatie
 5. Voeg het domein toe op de nieuwe locatie
 6. Herstel je backup op de nieuwe locatie

Stap 1: maak een backup op de oude locatie

Maak op het Slim-pakket via de optie ‘Create/Restore Backups’ een backup van de website die je wilt overzetten (e.g. de website ‘voorbeeld.nl’ die nu op het Slim-pakket staat). Deze backup wordt dan in de map /backups/ opgeslagen, te vinden in de ‘kern’ van je pakket. Wanneer je in DirectAdmin op de ‘File Manager’ klikt, te vinden onder de categorie ‘Your Account’ dan zie je deze map gelijk.

Stap 2: download je backup

Download deze backup via een FTP-programma zoals FileZilla uit de map /backups/ naar je lokale computer. De benodigde FTP-instellingen vind je hier.

Voor de beeldvorming is het interessant om het backup-bestand lokaal op je PC eens uit te pakken om te kijken wat het bevat. Het uitpakken kan met een programma zoals 7zip of WinRAR. In het backup-bestand staat in de map /backup/ bijvoorbeeld een export van je database (een .sql-bestand) waar in de map /domains/ bestanden zijn terug te vinden die op het pakket in de map /public_html/ van dat domein stonden.

Verder lezen

Een dag in het leven van een supporter!

Altijd al willen weten hoe een dag op de afdeling Support van Antagonist eruitziet? In dit blog geef ik je graag inzicht in het reilen en zeilen op onze afdeling en licht ik toe hoe wij dagelijks met veel passie en inzet support verlenen!

Een dag in het leven van een supporter!

Opstarten

Om 08:00 uur begint mijn werkdag. Bij binnenkomst start ik mijn PC, om vervolgens een lekker bakje verse koffie te zetten. Onder het genot van goede koffie wordt ingelogd op de benodigde systemen en ben ik klaar voor de start!

Tickets markeren en toewijzen

In een goed gebalanceerd team heeft iedereen zijn eigen specialiteiten en kwaliteiten. Het is om deze reden belangrijk alle e-mails te markeren. Denk aan eerstelijns, tweedelijns, technisch, administratief, et cetera. Na het markeren, koppel ik de tickets aan een collega die jouw specifieke vraag het beste kan beantwoorden. Voordat ik begin met het markeren en toewijzen van nieuwe tickets, controleer ik eerst de de tickets die als ‘spoed’ zijn gemarkeerd. Dit zijn tickets met een hoge urgentie: ik controleer of direct handelen nodig is of dat het vraagstuk inmiddels is verholpen.

Een dag in het leven van een supporter: Spoed

Zodra de spoedtickets zijn afgehandeld, worden alle nieuw ontvangen tickets gemarkeerd en toegewezen. Hier wordt rekening gehouden met overige werkzaamheden die voor de betreffende medewerker staan ingepland.

Dit zodat jij een zo spoedig mogelijke reactie op je ticket krijgt. Ons streven is dat ieder ticket dat tussen 09:00 en 17:00 uur binnenkomt binnen uiterlijk vier uur een passend antwoord heeft. We monitoren de instroom actief op spoed, zodat dringende problemen zo snel mogelijk van een oplossing zijn voorzien.

Preshift

Rond 09:00 uur houden wij dagelijks een korte ‘preshift’ van vijf tot maximaal tien minuten. We zitten dan samen om de vorige dag en komende dag door te spreken. Er wordt een dagplanning gemaakt en belangrijke tips en tops worden besproken. Verder lezen

Piwik: inzicht in de resultaten van je site!

Je hebt je domeinnaam geregistreerd en bent met je nieuwe website begonnen, maar je hebt nog geen idee hoeveel bezoekers er komen. Je wilt dus cijfers hebben, maar weet niet hoe. Al heb je natuurlijk externe partijen die bezoekers voor je bijhouden, maakt de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens dit je niet gemakkelijker. Tijd dus om alles zelf bij te houden, zodat je zelf controle houdt over je bezoekersdata. Een statistiekenprogramma maken is wat veel werk. Gelukkig kun je bij Antagonist gebruik maken van de opensource-applicatie Piwik!

Piwik: Meer inzicht in je websitestatistieken!

In dit artikel zal ik uitleggen hoe je zelf Piwik kunt installeren en het kunt koppelen aan een WordPress-website. Ook zal ik toelichten hoe je meer inzicht krijgt in de bezoekers van je website. Laten we beginnen!

Stap 1: installeer Piwik op je pakket

Piwik kun je eenvoudig via Installatron installeren. Log hiervoor eerst in op DirectAdmin van je hostingpakket. Klik door naar ‘Installatron Applications Installer’ (te vinden onder de categorie ‘Advanced Features’) en klik nu in de ‘Application Browser op Piwik. Door op ‘install this application’ te klikken, start je de installatieprocedure.

Piwik: Hoe kan ik het via Installatron installeren?

Je dient voor de installatie nu enkele gegevens in te vullen. Bij ‘Directory’ laten we de map ‘statistics’ ingevuld zodat deze in een losse statistics-map wordt geïnstalleerd (/public_html/statistics/), naast je WordPress-website die rechtstreeks in de /public_html/-map staat.

Piwik: hoe installeer je het?

Zorg er voor dat je bij het invullen alle velden bij ‘Settings’ een eigen ‘Username’ (gebruikersnaam) en ‘Password’ (wachtwoord) invult. Deze heb je later nodig om in te kunnen loggen en de statistieken te kunnen bekijken. Het is dus handig om deze gegeven goed te onthouden!

Verder lezen

Netneutraliteit: hoe zit het precies?

Nederland was één van de eerste landen met een netneutraliteitswet. Dit moment is men in de Europese Unie bezig een EU-brede wet te ontwerpen die de neutraliteit van het internet afdwingt. Hier zitten nogal wat haken en ogen aan. In dit blog leg ik daarom graag uit wat netneutraliteit is, wat de voor- en nadelen zijn en wat de nieuwe EU-brede wet inhoudt.

Netneutraliteit uitgelegd: hoe zit het precies?

Netneutraliteit is het principe dat internetproviders al het verkeer op hun netwerk gelijk behandelen zonder het te blokkeren, vertragen of anderzijds te verstoren. Op papier klinkt het als een goed idee, maar de werkelijkheid is complex. Er zijn namelijk goede redenen voor providers om verkeer dat aan bepaalde eisen voldoet, anders te behandelen dan de rest. Dit maakt het lastig om een goede neutraliteitswet te maken. Laten we beginnen met wat achtergrondinformatie.

Bandbreedte en latency

De snelheid waarmee data over het internet wordt verstuurd, kan worden opgedeeld in twee aspecten: de ‘bandbreedte’ en de ‘latency’. Met bandbreedte wordt de hoeveelheid data die per seconde via een internetverbinding verstuurd wordt, bedoeld. Veelal wordt dit in megabits per seconden of Mb/s gemeten. Met latency wordt de tijd bedoeld die tussen het moment zit, waarop de zendende partij begint met zenden en de ontvangende partij de eerste data ontvangt.

Dit is te vergelijken met een tuinslang. Stel, je hebt een tuinslang waar twee liter water per seconde uitstroomt. Het maakt niet uit of die slang 10 of 100 meter lang is, zodra het water gaat stromen komt er twee liter per seconde uit. Dit is de bandbreedte van de tuinslang. We kunnen die snelheid verhogen door een dikkere slang te gebruiken (mits de kraan het water kan leveren). Echter, ongeacht de dikte (bandbreedte) van de slang, duurt het even voordat er water uitstroomt zodra je de kraan aanzet. Dit is de latency.

Netneutraliteit uitgelegd: bandbreedte en latency

Op het internet geldt ongeveer hetzelfde. De afstand tussen zender en ontvanger is grotendeels bepalend voor de latency. Andere factoren die een rol spelen zijn: het aantal routers tussen zender en ontvanger en het medium dat wordt gebruikt (bijvoorbeeld een satellietverbinding die een hoge latency heeft).

Verder lezen

Wij maken nu backups van je pakket, want data verliezen is nooit grappig!

In februari introduceerden we SSH-toegang voor onze pakketten. Vandaag komt er opnieuw een gave feature bij! Zo kun je vanaf nu alle data op je webhostingpakket, met slechts een paar klikken, snel en eenvoudig herstellen. Ook als je zelf geen backup hebt gemaakt. Een 1-april-grap? Nee hoor. Niks geen grappen, maar keiharde zekerheid!

Periodieke backups terugzetten: de klok terugzetten.

Uiteraard maakten we altijd al van onze servers diverse backups. En nu ook specifiek van ieder Slim-, Plus- en Pro-pakket. Deze functionaliteit is vandaag toegevoegd aan de pakketten. Jij als eindgebruiker hebt dus de beschikking over een aantal backups die wij periodiek van jouw pakket maken. Je bent dus niet langer afhankelijk van alleen je eigen backups. Zo blijven we alles uit de kast halen voor de best mogelijke dienstverlening!

World Backup Day

Gisteren was het World Backup Day, zodoende hebben we keihard gewerkt om vandaag onze nieuwe backup-functie te introduceren. Hiermee helpen we je een beetje op weg om te voldoen aan de eed die je kunt afleggen op de website van World Backup Day:

“Ik zweer plechtig dat ik op 31 maart een back-up zal maken van al mijn belangrijke documenten en kostbare herinneringen.”

World Backup Day is in het leven geroepen om aandacht te schenken aan hoe belangrijk backups zijn. En met onze nieuwe backup-functie blijft je website in ieder geval veilig!

Hoe werkt deze nieuwe backup-functie?

Zoals gezegd, maken we al geruime tijd voor onszelf van alle servers herstelpunten. Zo kunnen we gemakkelijk terug in de tijd om data of configuraties te herstellen. De laatste maanden hebben we keihard gewerkt om dit ook voor jou beschikbaar te maken. Zo kun je vanaf nu dus eenvoudig zelf data herstellen, ook wanneer je geen eigengemaakte backups voorhanden hebt.

Nieuwsgierig naar hoe dit werkt? Bekijk het handige stappenplan om snel en eenvoudig een backup terug te zetten. Graag licht ik het ook hieronder kort toe:

 • Log in op DirectAdmin;
 • Klik op ‘Antagonist Backups’ te vinden onder de categorie ‘Advanced Features’;

Periodieke backups terugzetten: waar kan ik dit doen?

 • Selecteer de backup en de data die je wilt herstellen. Vink aan dat je het zeker weet en klik op ‘Herstel’. Dat is het, je gegevens worden nu hersteld!

Periodieke backups herstellen: hoe werkt het?

Er zijn verschillende herstelopties mogelijk, zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien. Wat doen deze opties exact?

Let op! Het herstellen van een backup kan leiden tot het verlies van bestanden, e-mail of gegevens in databases. Je keert immers terug naar een eerdere situatie. Zodoende gaan bestanden of wijzigingen die na dit herstelpunt gemaakt zijn, verloren.

Verder lezen

Website verhuizen of een sitedokter nodig?

Afgelopen jaar hebben we een aantal premium diensten geïntroduceerd. Hiermee kunnen we jou als (toekomstige) klant een stukje werk uit handen nemen! Het volledige overzicht van deze diensten kan je hier terugvinden. De Sitedokter en Verhuisservice zijn onze bekendste diensten, daar wordt dan ook dagelijks gebruik van gemaakt. Graag vertel ik jullie in dit blog meer over de premium diensten die we aanbieden.

Website verhuizen of Sitedokter nodig: website

Waar we afgelopen jaar gemiddeld twee diensten per dag uitvoerden, is dit inmiddels opgelopen naar gemiddeld vijf tot zes verschillende premium diensten per dag. In vogelvlucht hoe het werkt:

 • Je vraagt de gewenste premium dienst via support@antagonist.nl aan.
 • Vervolgens stellen we de order(s) op en kunnen we de dienst voor je inplannen.
 • Deze diensten dienen zeer zorgvuldig te worden uitgevoerd, daarom moeten we daar tijd voor inplannen.
 • Daarna wijzen we de dienst aan een van onze experts toe die het meest geschikt is om de betreffende dienst uit te voeren.

Verhuisservice: extern en intern

Stel, je hebt een website die je graag naar ons wilt verhuizen. Dat kan! We hebben daarvoor dit stappenplan beschikbaar. Maar, we kunnen dat ook voor je uitvoeren. Allereerst maken we een kopie van jouw originele website in zijn huidige omgeving. Vervolgens controleren we dit en plaatsen we het op een nieuwe server bij Antagonist. Zo wordt je website één op één overgezet.

Deze verhuisservice is voornamelijk gericht op verhuizingen van WordPress-, Joomla-, Drupal- en HTML-websites. Indien je een ‘custom’ CMS hebt, zullen we per situatie bekijken of we de verhuizing voor je kunnen uitvoeren. We nemen graag de extra stap om je hierbij te kunnen ondersteunen. Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs ook een phpBB-forum verhuisd voor iemand die daar expliciet om vroeg.

Website verhuizen of Sitedokter nodig: verhuizen is lastig

Met de komst van onze Plus- en Pro-pakketten worden de interne verhuizingen steeds vaker aangevraagd. Ook interne verhuizingen vanaf of naar Reseller-pakketten vinden wekelijks plaats. In tegenstelling tot de externe verhuizing waar alles stap voor stap wordt uitgevoerd, wordt bij een interne verhuizing de gebruiker in zijn geheel overgezet. Hierdoor gaan de DNS-instellingen, e-mailaccounts en website data direct mee en hoeven daarom niet meer handmatig aangepast te worden. Mocht je deze interne verhuizing zelf willen uitvoeren, dan kan dat ook altijd door dit stappenplan te doorlopen.

Verder lezen

Uitgelegd: SSL-beveiligde pagina’s ophalen

Onlangs wonnen Whitfield Diffie en Martin E. Hellman de Turing Award voor hun bijdrage aan cryptografie. Het winnen van deze nobelprijs voor de informatica is een mooie aanleiding om dieper in te gaan op SSL. Om een totaalbeeld te krijgen, nemen we ook de omliggende protocollen mee. Voor de duidelijkheid, wij regelen dit allemaal voor je. Ben je echter iemand die interesse heeft in de technische diepgang, lees dan vooral door!

Om te beginnen is het goed om te weten dat we tegenwoordig eigenlijk allemaal ‘TLS’ (Transport Layer Security) gebruiken, maar de naam ‘SSL’ (Secure Sockets Layer) is blijven hangen. We ondersteunen al enkele maanden enkel TLS op onze hosting servers, omdat SSL sinds POODLE bewezen onveilig is. In de rest van het artikel zal ik dus ook spreken over TLS.

SSL en TLS uitgelegd: OSI model

Als een client, zoals een webbrowser, een met TLS beveiligde pagina wil ophalen, dan worden een aantal stappen doorlopen. Het internet is volgens het OSI-model in zeven lagen op te delen. We gaan niet alle lagen doorlopen, maar beperken ons tot de Host-lagen. Hoewel de Media-lagen zeer boeiend zijn, is dat een verhaal op zich.

Transportlaag

De eerste laag waar we naar kijken, is de transportlaag met als belangrijkste protocollen ‘TCP‘ (Transmission Control Protocol) en ‘UDP‘ (User Datagram Protocol). Het grote verschil tussen de twee is dat TCP een verbinding is en daarmee garanties geeft dat pakketten altijd onaangepast in de juiste volgorde binnenkomen. Hiervoor worden verloren of corrupte pakketten opnieuw verzonden.

UDP doet daar niet aan. Het stuurt een pakket zonder enige garantie of het aankomt en zo ja, in wat voor manier. Hoewel een onbetrouwbaar netwerkprotocol onhandig klinkt, wordt het bijvoorbeeld veel gebruikt voor audio- en videoconferencing waar je liever hebt dat een pakketje verloren gaat dan dat je moet wachten tot het opnieuw verzonden is en daarmee een vertraging opbouwt.

Verder lezen

Meer websites met Plus en Pro: haal het meeste uit je webhosting!

Met de komst van onze nieuwe webhostingpakketten in de tweede helft van 2015 maakten wij een grote stap richting meer vrijheid voor de klant. We beperken Plus- en Pro-pakketten niet langer op het aantal websites. In plaats daarvan worden er eigen resources voor je gereserveerd. Dat kan, dankzij ons nieuwe platform. Ieder pakket wordt in een afgeschermde container geplaatst, waaraan gegarandeerde rekenkracht van de server wordt toegekend. Zo kan je dus meer websites hosten met Plus en Pro!

Meer websites: de pakketten van Antagonist

Deze resources bieden meer vrijheid, waardoor we niet langer hoeven te limiteren op het aantal websites dat je kunt hosten op één pakket. Je bent vrij om de capaciteit van je pakket volledig te gebruiken. Zo mag je, binnen de resources van je pakket, een onbeperkt aantal websites hosten. Afhankelijk van de ‘zwaarte’ van een website, kunnen dat er één of heel veel zijn. En blijkt het dat je meer nodig hebt, dan kun je vlekkeloos opschalen naar meer resources.

Dit jaar wordt er op de stevige schouders van dit nieuwe platform doorgebouwd, bijvoorbeeld met de introductie van SSH-toegang om het beheer nog gemakkelijker te maken. Daarnaast hebben we een aantal andere verbeteringen in de pijplijn zitten voor 2016, maar daarover later meer 😉

Nieuwe mogelijkheden bij Antagonist

Met deze toegenomen vrijheid is het beheer echter ook iets ingewikkelder. Opvallend is bijvoorbeeld dat de mogelijkheid om meerdere domeinnamen en websites in eenzelfde hostingpakket onder te brengen in sommige gevallen nog niet optimaal wordt benut. Daarom zullen we in dit artikel nader ingaan op het beheer van meerdere domeinen en websites, zoals dit binnen het Plus- en Pro-pakket mogelijk is.

Daarnaast hebben we het genoegen om weer een nieuwe toegevoegde mogelijkheid te introduceren: de mogelijkheid om SSL-certificaten toe te voegen voor andere domeinen dan het hoofddomein.

Meer websites hosten!

De eerste website op een Plus- of Pro-pakket is nog vrij eenvoudig, maar veel gebruikers lopen tegen vragen aan op het moment dat het tijd is om een tweede website toe te voegen.

Wanneer je een nieuwe domeinnaam wilt toevoegen aan een Plus- of Pro-pakket, en hiermee een nieuwe website wilt opzetten, dan zal de eerste stap het bestellen van de domeinnaam zijn. Dit kan eenvoudig via Mijn Antagonist, door naar ‘Bestellen’ te gaan en het proces te doorlopen voor de gewenste domeinnaam. Bij ‘STAP 2: KIES HET PAKKET’ kun je dan aangeven dat het domein aan een bestaand webhostingpakket gekoppeld dient te worden. Zie ook deze handleiding.

Vervolgens wordt het nieuw geregistreerde domein automatisch aan het webhostingpakket gekoppeld als ‘Alias’ – een ‘Domain Pointer’ in DirectAdmin die dezelfde inhoud toont als het hoofddomein.

Verder lezen

Handige tips voor SSH!

Op Valentijnsdag hadden we een cadeautje voor jullie: SSH-toegang op onze pakketten. Mogelijk heb je als een kind zo blij het cadeaupapier er gelijk afgescheurd en ben je er vol mee aan de slag gegaan. Wellicht ook niet, bijvoorbeeld omdat je niet goed weet wat voor mogelijkheden dit je biedt. Daarvoor dient dit blog. Graag licht ik je een aantal situaties toe waar SSH goed van pas komt.

Tips voor SSH: Nu SSH-toegang bij Antagonist

Zoals mijn collega Erik Jan twee weken geleden aangaf, was het plan dat ik nu wat zou vertellen over een aantal mogelijkheden die SSH je geeft. De onderwerpen die die ik aan bod wilde laten komen, had ik zelfs als klaarstaan. Het zou gaan over Composer, Magento, Git en SFTP.

Het is gebleken dat SSH een welkome toevoeging was. Er is zelfs een klant die dezelfde dag nog een handleiding heeft geschreven over hoe je composer kunt gebruiken bij Antagonist. Aangezien ik daar niets aan heb toe te voegen, schrap ik Composer in dit blog van mijn lijstje. Daniël, bedankt! In plaats daarvan wil ik het met jullie graag ook over Drush hebben.

Het menu is daardoor als volgt:

SSH tips voor Magento

We beginnen met de welbekende e-commerce-applicatie Magento. Het komt voor dat je graag de index van Magento opnieuw wilt bouwen. Met SSH is dit heel gemakkelijk te regelen.

Je logt eerst in middels SSH:

$ ssh <username>@<mijnsite.nl>

Vervolgens ga je naar de map waar je Magento-installatie staat:

$ cd public_html

Of, in geval je Magento-installatie niet rechtstreeks in de /public_html/-map staat:

$ cd public_html/<magento_map>

Nu kun je afhankelijk van de Magento-versie je indexes beheren. Voor Magento 1 staan in de map /shell/ de verschillende bestanden. Voor het indexeren, gebruik je ‘indexer.php’ als volgt:

$ php shell/indexer.php --status
Product Attributes:       	Pending
Product Prices:         	Pending
Catalog URL Rewrites:      	Pending
Category Products:       	Pending
Catalog Search Index:      	Pending
Stock Status:          	Pending
Tag Aggregation Data:      	Pending
$ php shell/indexer.php --reindexall
Product Attributes index was rebuilt successfully in 00:00:01
Product Prices index was rebuilt successfully in 00:00:00
Catalog URL Rewrites index was rebuilt successfully in 00:00:07
Category Products index was rebuilt successfully in 00:00:00
Catalog Search Index index was rebuilt successfully in 00:00:01
Stock Status index was rebuilt successfully in 00:00:00
Tag Aggregation Data index was rebuilt successfully in 00:00:00

Voor Magento 2 is het vergelijkbaar, met het verschil dat daar een script genaamd ‘magento’ in de map /bin/ staat:

Verder lezen