Maak je website sneller met Redis

Wat is Redis en hoe gebruik je het?

Kies voor hosting met Redis voor extra performance

  • Gratis SSL, e-mail en backups
  • Snelle SSD-servers met eigen CPU en RAM
  • Best beoordeelde webhoster van Nederland

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100

In-memory gegevensopslag

Redis (spreek uit: reddis) is een geavanceerde caching tool, waarmee jij je website sneller maakt. Redis slaat tijdelijke data in een cache op die je razendsnel weer kunt uitlezen. De gegevens worden in het RAM opgeslagen en niet op disk. Deze manier van caching levert daardoor uitstekend prestaties en zorgt voor supersnelle webhosting.

Heb je een wat zwaardere website, dan heb je zeker baat bij Redis. Met Redis laden bijvoorbeeld webshops met veel productinformatie en -afbeeldingen flink sneller. Zeker als je Redis combineert met Full Page Caching (FPC). Niet alleen je bezoekers profiteren, maar jij ook. De snelheidswinst merk je namelijk tevens in de backend.

Redis bij Antagonist

Je kunt bij Antagonist Redis gebruiken vanaf het Plus-pakket en hoger. Bij Plus heb je een Redis-cache van 128 MB, bij Pro van 256 MB en bij Pro XL+ zelfs 512 MB.

Zoals je van Antagonist gewend bent, hebben we Redis gebruiken zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Met complexe inloggegevens authenticeren, is bij ons niet nodig. Ook hoef je geen lastige IP-adressen of poorten te onthouden. Wij kiezen bewust voor een eigen implementatie die een stuk veiliger is.

Supersnelle Redis-hosting bij Antagonist

Redis is ontwikkeld met één doel voor ogen, namelijk snelheid. Stel je bij Redis een wachtwoord in, dan worden inlogpogingen zo snel mogelijk afgehandeld. Juist dat zorgt ervoor dat wachtwoorden achterhalen met behulp van brute force ook simpeler is. Dat is voor ons niet veilig genoeg.

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om in te zetten op veiligheid en betrouwbaarheid bij al je online activiteiten. Bij Antagonist staat online veiligheid voorop. Wij waren dan ook de trendsetter met het aanbieden van een gratis SSL-certificaat voor al onze klanten. Hiermee beveilig je het verkeer van en naar je website met een versleutelde HTTPS-verbinding en voorkom je dat gegevens van bezoekers worden onderschept.

Je eigen Redis-server gemakkelijk instellen voor je cms

Bij de webhosting van Antagonist heb je een eigen Redis-server op een Unix-socket beschikbaar. Niet via het netwerk, maar alleen binnen de afgeschermde container van je hostingpakket. Dat is wat onze implementatie uniek, veilig en gemakkelijk maakt. Het pad naar de socket is eigenlijk het enige wat je moet weten: /tmp/redis.sock

Redis instellen voor WordPress

We hebben per cms duidelijke handleidingen beschikbaar. Daarin leggen we stap voor stap uit hoe Redis instellen werkt. Wil je voor bijvoorbeeld WordPress Redis activeren, dan heb je dat in een handomdraai geregeld. Installeer de caching plugin Redis Object Cache of W3 Total Cache, volg onze instructies en je hebt het zo voor elkaar.

Redis instellen voor Magento

Heb je een webshop met Magento, dan kun je Redis instellen met behulp van SSH (Secure Shell). Door een aantal SSH-commando's uit te voeren, stel je de verschillende caches in. Op onze hostingpakketten kun je makkelijk met SSH verbinden. Wil je graag weten hoe dat precies werkt, raadpleeg dan onze SSH-handleiding.

Redis instellen voor Joomla

Maak jij je website met Joomla, dan is met SSH verbinden of een plugin installeren niet nodig. Log in op de backend van jouw Joomla-installatie en bekijk hoe voor Joomla Redis instellen werkt. Welk van deze applicaties je ook gebruikt, je website sneller maken met Redis is makkelijk geregeld.