Domeinnaam registreren

Registreer of verhuis voordelig jouw eigen domeinnaam!

Tip

Kun je een domeinextensie niet vinden? Vraag onze Support om hulp

Snel je domeinnaam registreren

Snel registreren

Een domeinnaam registreren is snel geregeld! Na de registratie is jouw domeinnaam direct online en kun je aan de slag.

Gratis extra's bij je domeinnaam

Extra's bij je domein

 • Geen opzegtermijn
 • Gratis domein doorlinken
 • Boost je marketing en SEO
 • Gratis e-mail doorsturen
 • Volledig DNS-beheer

Eenvoudig je domeinnaam verhuizen

Domein verhuizen

Met dit stappenplan verhuis je supersimpel een domeinnaam. En voor complete websites hebben we een speciale verhuisservice.

Notering in MT1000 en Emerce 100
Verkozen tot beste registrar

MT1000 RegiStar Awards Emerce 100

Sterren 320.000+ domeinnamen geregistreerd
Uit 5.830 reviews wordt Antagonist met een 9,7 beoordeeld

Webhosters.nl Hostingvergelijker.nl

Domeinnaamcheck: is je domein nog beschikbaar?

Heb je een goede domeinnaam in gedachten? Of heb je een bedrijfsnaam die je wilt registreren als domein? Controleer dan snel of deze nog beschikbaar is met de handige domeinnaamcheck bovenaan onze pagina! Hier kun je direct zien of je naam nog vrij is als .nl-domein of eventueel met een andere populaire domeinextensie.

Kies uit meer dan 500 verschillende domeinextensies

Je kunt bij Antagonist domeinnamen registreren met meer dan 500 verschillende extensies. Voor elk type website is er een passende extensie. Zo creëer je unieke domeinnamen die je extra uitstraling geven. Denk aan een .shop-extensie voor je webshop, een .club voor een vereniging of een .nu als alternatief voor een .nl-domein die al geregistreerd is. Via de domeinchecker heb je direct toegang om al deze domeinen en de prijs ervan te bekijken.

Top 10 populaire domeinextensies

Deze domeinextensies worden bij Antagonist het meest geregistreerd en zijn populair in Nederland.

 • .nl-domein | De extensie die iedere Nederlandse website gewoon moet hebben! Lees meer...
 • .be-domein | Dit is de domeinnaam voor websites of organisaties in België! Lees meer...
 • .com-domein | Wereldwijd de meest geregistreerde domeinextensie. Lees meer...
 • .eu-domein | Een extensie als alternatief op .nl voor gebruik in de Europese Unie. Lees meer...
 • .nu-domein | Een zeer populaire extensie als alternatief op .nl-domeinnamen. Lees meer...
 • .shop-domein | Heb je een webshop? Kies dan ook een .shop-domeinnaam. Lees meer...
 • .club-domein | Heb je een vereniging? Kies dan ook een .club-domeinnaam. Lees meer...
 • .xyz-domein | Een populaire domeinextensie die ook door Google wordt gebruikt. Lees meer...
 • .amsterdam-domein | Ideaal voor de bekendheid van organisaties in Amsterdam. Lees meer...
 • .frl-domein | Ideaal voor websites en ondernemingen in Friesland. Lees meer...

Vergelijk de prijs van domeinnamen

Bij de meeste providers kun je losse domeinnamen alleen maar parkeren. Als je er iets mee wilt, zoals het doorlinken of e-mail laten doorsturen, dan moet je bijbetalen.

Bij Antagonist krijg je direct alle opties erbij. Doorlinken naar een andere website of social media, e-mail doorsturen en DNS-beheer zitten er allemaal bij in. Wij kiezen voor een standaard lage prijs. Daarom vergelijken wij de prijzen van domeinnamen met deze extra's.

Registreer een domeinnaam voor je eigen WordPress-website

Klaar met de beperkingen van een blog elders, zoals op WordPress.com? Neem dan een webhostingpakket en maak zelf eenvoudig een eigen WordPress-website. Met een WordPress-website in eigen beheer behoud jij de controle. Bij Antagonist heb je keuze uit 500+ verschillende domeinnamen die je eenvoudig kunt koppelen aan je webhostingpakket en WordPress-website. Daarnaast is de webhosting van Antagonist zeer geschikt voor WordPress. Al onze webhostingpakketten zijn speciaal ingericht voor een snelle, veilige en betrouwbare WordPress-website. Je krijgt er gratis SSL, e-mail en online backups bij!

Al meer dan 320.000 domeinen geregistreerd

Antagonist is met meer dan 320.000 geregistreerde domeinen één van de grootste registrars van Nederland. Je kunt bij ons zorgeloos je domeinnamen registreren en onderbrengen. Dat onze klanten tevreden zijn, blijkt uit zowel onze hoog scorende reviews, maar ook uit het winnen van de RegiStrar awards. Deze publieksprijs voor de beste hoster en registrar hebben wij in 2018 voor het tweede jaar op rij gewonnen, dankzij onze geweldige klanten!

Hoe kies je een goede domeinnaam?

 • Houd het kort en krachtig
 • Pas op met streepjes, leestekens en cijfers
 • Zorg dat je domein eenvoudig te typen is
 • Doe de domeincheck om de status te controleren
 • Verzamel de keywords en zoek naar synoniemen
 • Kies de juiste extensie zoals .nl voor Nederland
 • Vermijd jargon en moeilijk taalgebruik

Veelgestelde vragen over domeinen

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een gemakkelijk te onthouden internetadres dat gebruikt wordt om websites snel en eenvoudig te vinden. Als je in de browser een domeinnaam typt, dan wordt je verwezen naar de bijbehorende website. Dit gaat via het DNS, dat fungeert als een soort telefoonboek voor het internet.

Een domeinnaam is een gemakkelijk te onthouden internetadres dat gebruikt wordt om websites snel en eenvoudig te vinden. Als je in de browser een domeinnaam typt, dan wordt je verwezen naar de bijbehorende website. Dit gaat via het DNS, dat fungeert als een soort telefoonboek voor het internet.

Kan ik mijn domeinnaam verhuizen naar Antagonist?

Ben je de eigenaar van een domeinnaam en wil je deze verhuizen naar Antagonist? Zorg dan eerst bij je huidige hostingpartij dat de domeinnaam verhuisbaar is (zijn ze verplicht). Vraag vervolgens om de verhuiscode (of -token) voor je domeinnaam en doorloop dit stappenplan om je domeinnaam te verhuizen.

Welke domeinextensies kan ik bij Antagonist registreren?

Bij Antagonist kun je ruim 500 verschillende domeinnamen registreren. Via de domein-check-tool op onze website bieden we voor het gemak de meest voorkomende domeinextensies, zoals .nl, .be, .eu, .com, .net en .org. Ook kun je via onze website altijd de domeinextensies bestellen die op dat moment in de aanbieding zijn.

Wil je een domeinnaam met een andere extensie registreren? Dat kan natuurlijk ook. We bieden diverse ccTLD's (landcodes) en gTLD's aan. Via de domeinchecker kun je controleren welke namen nog vrij zijn, de prijs zien en deze registreren, los of met webhostingpakket.

Welke domeinextensies kan ik bij Antagonist registreren?

Bij Antagonist kun je ruim 500 verschillende domeinnamen registreren. Via de domein-check-tool op onze website bieden we voor het gemak de meest voorkomende domeinextensies, zoals .nl, .be, .eu, .com, .net en .org. Ook kun je via onze website altijd de domeinextensies bestellen die op dat moment in de aanbieding zijn.

Wil je een domeinnaam met een andere extensie registreren? Dat kan natuurlijk ook. We bieden diverse ccTLD's (landcodes) en gTLD's aan. Via de domeinchecker kun je controleren welke namen nog vrij zijn, de prijs zien en deze registreren, los of met webhostingpakket.

Waarom is DNSSEC belangrijk voor mijn domein?

DNSSEC is een uitbreiding van het DNS-protocol en maakt het gebruik van domeinnamen veiliger. Dit wordt bereikt door het toepassen van encryptie op de DNS-servers, waardoor verkeer naar een domein niet meer kan worden beïnvloed. Registreer je een domein bij Antagonist, dan is DNSSEC standaard ingeschakeld. Lees meer over DNSSEC bij Antagonist.

Kan ik mijn domeinnaam gebruiken voor e-mail?

Je kunt met je domeinnaam e-mailadressen aanmaken en deze door laten sturen naar een ander (gratis) account. Wil je een eigen mailbox, waarin je de e-mail in eigen beheer bewaart? Kies dan voor onze webhostingpakketten waar je onbeperkt e-mailaccounts kunt aanmaken. Hiervoor mag je de volledige ruimte binnen je pakket gebruiken.

Hoe kan ik mijn domeinnaam doorverwijzen?

Wil je een domein (tijdelijk) doorverwijzen naar een externe locatie, zoals een andere website, social media of ander blog? Doorloop dan deze stappen in onze handleiding.

Hoe verander ik het hoofddomein van mijn website?

Om een hoofddomein te wijzigen, moet je minimaal één domeinnaam aan je webhostingpakket gekoppeld hebben. Je kunt de wijzigingen doorvoeren in DirectAdmin, door dit stappenplan te volgen.

Hoe verander ik mijn domeinnaam in WordPress?

Je kunt je domeinnaam van WordPress veranderen door deze, zowel in DirectAdmin als in het WordPress-dashboard te wijzigen. Wil je zeker weten dat je dit correct uitvoert, lees dan ons artikel waarin we stap voor stap beschrijven hoe je dit foutloos doet.

Hoe wijzig ik de contactpersonen van een domeinnaam?

De contactgegevens van een domeinnaam worden geregistreerd bij SIDN (de landelijke toezichthouder en beheerder van de .nl-domeinnaam) en zijn beperkt te zien in de WHOIS. Je kunt de gegevens wijzigen of aanvullen in Mijn Antagonist door het volgen van dit stappenplan.

Kan ik een al geregistreerde domeinnaam kopen?

Bij Antagonist kun je alleen vrije domeinnamen registreren of domeinen verhuizen waarvan jij de eigenaar bent. Wil je een andere bestaande domeinnaam kopen, dan kan dat op de verschillende websites die domein-veilingen doen. Je kunt ook proberen om de een eigenaar van het domein te benaderen. Zijn gegevens kun je via een WHOIS-tool opvragen via bijvoorbeeld SIDN (voor .nl) of ICANN (wereldwijd).

Interessante artikelen over domeinnamen

 • Schat jij jouw domeinnaam op waarde? Lees meer...
 • Drop catching, wat gebeurt er met verlopen domeinnamen? Lees meer...
 • Zet domeinnamen in voor multi domain SEO en scoor hoger in Google! Lees meer...
 • Voorkom verkeerde associaties met je domeinnaam, check onze tips! Lees meer...
 • Het effect van een domeinnaam op je online marketing. Lees meer...

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.830 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100