.be-domein registreren

Vergroot je bereik in België met een .be-domeinnaam!

Registreer je .be-domeinnaam bij Antagonist

  • Los of met hosting, geen opzegtermijn
  • De hoogst scorende klantenservice van Nederland
  • Gratis doorlinken, e-mail doorsturen en DNS-beheer

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.830 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100

Wat is een .be-domein?

Het .be-domein is een topleveldomein (TLD) en is beschikbaar sinds 1989. De domeinnaam wordt uitgegeven door de Belgische Vereniging voor Internetdomeinregistratie. Voor wie zich focust op de Belgische markt is .be de domeinnaam, zoals .nl dat is voor de Nederlandse markt. Sinds de introductie van het .be-domein zijn er al meer dan een miljoen domeinnamen geregistreerd. Het domein wordt in zowel het Vlaamstalige als het Franstalige gedeelte van België gebruikt, waarbij vaak voor een alternatieve taaloptie wordt gekozen voor de content van de website.

.be wordt ook gebruikt door YouTube

Google's YouTube maakt sinds 2009 ook gebruik van de .be-extensie. Simpelweg, omdat het overeenkomt met de laatste twee letters van de merknaam. Zo worden micro-blog-sites zoals Twitter bijvoorbeeld doorverwezen met de domeinnaam youtu.be. Ook kan er worden doorverwezen naar YouTube zelf met de yt.be domeinnaam.

Waarom een .be-extensie?

Is je website gericht op zowel Wallonië als Vlaanderen? Dan kun je kiezen voor een .nl- en een .fr-domein. Echter, met een .be domeinnaam bereik je iedereen in België, zonder dat je aparte .nl- en .fr-domeinen aan de slag hoeft te gaan. Voor ondernemers in Nederland die ook over de grens in België willen ondernemen, is het een goede investering om ook op een .be-adres vindbaar te zijn. Een .be-domein helpt je bij je lokale marketing, straalt vertrouwen uit en biedt duidelijkheid over het bereik van je diensten.

Voordelig een .be-domeinnaam registreren

Heb je een domeinnaam in gedachten en ben je benieuwd of deze beschikbaar is voor registratie in combinatie met een .be-extensie? Maak dan gebruik van onze domeinnaam-check-tool! Hier kun je ook direct zien welke domeinnamen nog vrij zijn in combinatie met andere domeinextensies. Ben je al eigenaar van het domein en wil je deze verhuizen? Kijk dan eens op onze verhuispagina met informatie over het gemakkelijk verhuizen van een domeinnaam of website.

Registreer voordelig een .be-domein

Webhosting en e-mail voor je .be-domein

Combineer je .be-domeinnaam met een webhostingpakket van Antagonist. Je bent dan verzekerd van een snelle en veilige website. Met onze razendsnelle SSD-servers haal je snelheden tot wel 10x sneller dan met traditionele servers. Je krijgt bij elk webhostingpakket een gratis SSL-certificaat. Daarmee voorzie je de bezoekers van je website van een versleutelde HTTPS-verbinding. Ook kun je een .be-domeinnaam gebruiken voor het ontvangen en versturen van e-mail als je deze combineert met een van onze hostingpakketten. Wil je een andere domeinnaam, dan heb je bij Antagonist keuze uit 500+ verschillende domeinextensies. Je koppelt ze allemaal eenvoudig aan je webhostingpakket en website.

Een .be-domein doorsturen

Het is mogelijk om je .be-domeinnaam (tijdelijk) door te verwijzen naar een ander domein, blog of account op social media. Je domeinnaam doorsturen kan op meerdere manieren. Zo kun je de DNS-records of nameservers wijzigen van je domein. Ook kun je een 301 redirect instellen voor een permanente verwijzing. Gaat het om een tijdelijke verwijzing, dan stel je een 302 redirect in.