Hoe verhuis ik een domeinnaam?

Eenvoudig je domeinnaam verhuizen met deze tips!

Domeinnaam verhuizen naar Antagonist

 • Los of in combinatie met webhosting
 • Gratis doorlinken, e-mail doorsturen en DNS-beheer
 • De hoogst scorende klantenservice van Nederland

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100

Zelf gemakkelijk je domeinnaam verhuizen

Als je een domeinnaam opgeeft om te verhuizen naar Antagonist, dan zal deze in het bestelproces worden weergegeven met de status 'verhuisbaar'. De domeinnaam staat op dat moment nog bij een andere provider en kun je dus verhuizen, mits jij de eigenaar bent. Zodra de bestelling is afgerond, zullen we je via e-mail vragen om de verhuiscode.

Snel je domeinnaam verhuizen naar Antagonist

Hoe lang duurt het verhuizen van een domeinnaam?

Het verhuizen van een .NL-domeinnaam duurt meestal een paar uur tot maximaal een dag. SIDN, de landelijke verstrekker en toezichthouder van het .NL-domein, voert eens in de twee uur een zone-update uit. Vervolgens moeten de wijzigingen actief worden op het internet. Daarvoor moet de oude DNS-cache worden ververst. Afhankelijk van internetaanbieder gebeurt dat vrij snel tot maximaal vier uur. Verhuizingen van domeinnamen met andere extensies kunnen langer duren. Voor een .COM-domeinnaam kan dit bijvoorbeeld oplopen tot wel vijf dagen.

De 6 belangrijkste punten bij een domeinverhuizing!

Een verhuizing is niet moeilijk, maar vereist wel een goede voorbereiding. Normaal lukt het ook zonder downtime. Om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen, vind je hieronder de 6 belangrijkste punten waarop je moet letten.

 • Plan je verhuizing
  Zorg ervoor dat je ruim voor de verloopdatum van je domeinnaam (minimaal drie weken) de verhuizing in gang zet.
 • Jij moet de eigenaar zijn
  Je kunt een domeinnaam alleen verhuizen als jij de houder bent of de houder wordt, waarbij de vorige eigenaar jou de verhuiscode verstrekt. Uiteraard kun jij als houder uit jouw naam hulp inschakelen om de verhuizing met verhuiscode door te voeren. Wie de domeinhouder is, kun je checken via SIDN (voor .NL) of DomainTools (voor overige extensies).
 • Zorg voor een verhuiscode
  Voor de verhuizing van een domein heb je altijd een autorisatiecode (ook wel verhuistoken of -code) nodig. Deze kun je opvragen bij de provider waar de domeinnaam staat. Om erachter te komen bij welke provider je zit, kun je wederom gebruikmaken van SIDN of DomainTools.
 • Je oude contract opzeggen
  Geef bij de oude provider aan dat je het contract wilt opzeggen en vermeld hierbij duidelijk dat het om een verhuizing gaat! Zo voorkom je dat de hostingprovider de domeinnaam per ongeluk opzegt.
 • Verhuizen naar Antagonist
  Kies voor de 'verhuisbare' domeinnaam tijdens het bestellen. Zodra de bestelling is afgerond, sturen we je een e-mail waarin we vragen om de verhuiscode. Als we deze hebben ontvangen, dan zetten we de verhuizing in gang.
 • Zelf je bestanden verhuizen
  Houd er rekening mee dat je bij een verhuizing zelf je data moet overzetten, waaronder je website, database(s) en e-mail. Dit gebeurt namelijk niet automatisch, wat soms voor verwarring kan zorgen. Bekijk onze handleidingen voor meer informatie en ondersteuning.

De 6 belangrijkste punten om op te letten bij je domeinnaam verhuizen

1. Plan je verhuizing

Kies je webhosting

Plan de verhuizing van je domeinnaam ruim van tevoren.

2. Jij moet eigenaar zijn

Direct opgeleverd

Je kunt een domeinnaam alleen verhuizen als jij de houder bent.

3. Verhuiscode regelen

Aan de slag

Vraag de verhuiscode van je domein op bij je huidige provider.

4. Bestelling plaatsen

Direct opgeleverd

Plaats bij ons een bestelling om je domeinnaam te verhuizen.

5. Bestanden verhuizen

Aan de slag

Zet je website en e-mail over naar het hostingpakket bij ons.

6. Domein verhuizen

Kies je webhosting

Geef ons de verhuiscode door om de domeinverhuizing te starten.

Notering in Emerce 100 en MT1000
Verkozen tot beste registrar

MT1000 RegiStar Awards Emerce 100

Sterren 100.000+ tevreden klanten gingen je voor
Uit 5.118 reviews wordt Antagonist met een 9,7 beoordeeld

Webhosters.nl Hostingvergelijker.nl

Al tienduizenden zielstevreden klanten gingen je voor

Dagelijks verhuizen er een heleboel domeinnamen naar Antagonist en zonder problemen. Zie er dus niet tegenop! Als je een verhuizing zorgvuldig en stapsgewijs uitvoert, dan is het verhuizen van een domeinnaam zo geregeld. Daarbij doen wij ons stinkende best om alles vlekkeloos te laten verlopen. Het liefst zonder dat jij er iets van merkt.

Niet voor niets scoort Antagonist 5 van de 5 sterren, gebaseerd op 5.118 recensies, op onafhankelijke beoordelingswebsites. Nieuwsgierig naar wat anderen zeggen over Antagonist? Lees het zelf op Hostingvergelijker.nl en Webhosters.nl. Kies voor de kwaliteit en service van Antagonist! Voor € 4,99 per maand alles voor de succesvolle start van jouw website

Bierviltje Antagonist

Wij kunnen ook je website verhuizen!

Antagonist biedt een verhuisservice, waarbij een expert jouw verhuizing naar Antagonist regelt. De gehele overstap wordt voor je gedaan, dat scheelt veel werk en je weet zeker dat het goed gebeurt.Allereerst wordt een kopie van je originele site in z'n huidige omgeving gemaakt. E-mailadressen worden op basis van IMAP ook overgezet. De kopie wordt gecontroleerd en vervolgens geplaatst op een nieuwe server bij Antagonist. Zo wordt je website een-op-een overgezet.

In 5 stappen zelf je website verhuizen

Als je met zo min mogelijk downtime wilt overstappen, dan hebben we hieronder een handig stappenplan dat je helpt bij een snelle verhuizing. Je kunt namelijk voorafgaand aan de verhuizing jouw website alvast klaarzetten bij Antagonist en testen. Als jij daarna de verhuizing van je domeinnaam start, dan wordt er naadloos overgeschakeld naar de nieuwe situatie. Het domein verwijst dan van de oude website direct naar de nieuwe website. Je bezoekers zullen er geen enkele hinder van ondervinden.

 • Verhuiscode opvragen
  Vraag bij jouw huidige hostingprovider naar de verhuiscode en geef aan dat je het contract wilt opzeggen. Let op: geef nadrukkelijk aan dat het om een verhuizing gaat en benoem duidelijk de einddatum.
 • Bestanden downloaden
  Download de bestanden van jouw website bij je oude hostingprovider of begin met de bouw van een nieuwe. Let op: laat je website wel online staan!
 • Bestelling plaatsen
  Bestel een nieuw webhostingpakket bij Antagonist. Zodra de bestelling is voltooid, zullen we per e-mail vragen om een verhuiscode. Wacht met het opgeven hiervan! Je gaat eerst jouw website verhuizen of opnieuw plaatsen op het nieuwe webhostingpakket bij Antagonist.
 • Website overzetten en testen
  Na het ontvangen van de inloggegevens kun je aan de slag met jouw website op het nieuwe webhostingpakket bij Antagonist. Via Alvast Online kun je controleren of alles naar wens is. Pas als jouw website naar behoren werkt, ga je de domeinnaam verhuizen.
 • Domeinverhuizing starten
  Je domeinnaam verhuizen, gaat via Mijn Antagonist. Daar kun je de verhuiscode opgeven. Zodra je dit hebt gedaan, zetten wij de verhuizing in gang. Op dat moment duurt het enkele uren, voordat de domeinnaam van de oude naar de nieuwe website zal verwijzen.

Zo min mogelijk downtime!

Raadpleeg alle informatie over het verhuizen van je website. Wil je direct aan de slag, check dan onze QuickStart. Wil je eerst een website plaatsen op je nieuwe webhostingpakket bij Antagonist? Dat kan! Je kunt alvast jouw website uploaden, zodat je tijdens de verhuizing zo min mogelijk downtime zult ondervinden. Hoe je dit doet, vind je in dit stappenplan. Veel succes!

Cookiebeleid