Een domeinnaam verhuizen

Hoe verhuis ik een domeinnaam of website en waar moet ik op letten?

Hoe verhuis ik een domeinnaam?

Hoe verhuis ik naar Antagonist? Wanneer je een domeinnaam opgeeft om te verhuizen naar Antagonist, dan zal deze in het bestelproces worden weergegeven met de status 'verhuisbaar'. De domeinnaam staat op dat moment nog bij een andere provider en kun je dus verhuizen, mits jij de eigenaar bent. Zodra de bestelling is afgerond, zullen we je via e-mail vragen om de verhuiscode.

De 6 belangrijkste punten!

Een verhuizing is niet moeilijk, maar vereist wél een goede voorbereiding. Normaliter lukt een verhuizing ook zonder downtime. Om dit vlekkeloos te laten verlopen, vind je hieronder de zes belangrijkste punten waar op je moet letten tijdens een verhuizing.

 • Plan je verhuizing. Zorg ervoor dat je ruim voor de verloopdatum van je domeinnaam (minimaal drie weken) de verhuizing in gang zet.
 • Jij moet de eigenaar zijn. Je kunt een domeinnaam alleen verhuizen als jij de houder bent of de houder wordt, waarbij de vorige eigenaar jou de verhuiscode verstrekt. Uiteraard kun jij als houder uit jouw naam hulp inschakelen om de verhuizing met verhuiscode door te voeren. Wie de houder van een domeinnaam is, kun je controleren via SIDN (voor .nl) of DomainTools (voor overige extensies).
 • Zorg voor een verhuiscode. Voor de verhuizing van een domeinnaam heb je altijd een autorisatiecode (ook wel verhuistoken of -code) nodig. Deze kun je opvragen bij de provider waar de domeinnaam staat. Om erachter te komen bij welke provider je zit, kun je wederom gebruikmaken van SIDN of DomainTools.
 • Je oude contract opzeggen. Geef bij de oude provider aan dat je het contract wilt opzeggen en vermeld hierbij duidelijk dat het om een verhuizing gaat! Zo voorkom je dat de hostingprovider de domeinnaam per ongeluk opzegt.
 • Verhuizen naar Antagonist. Kies voor de 'verhuisbare' domeinnaam tijdens het bestellen. Zodra de bestelling is afgerond, sturen we je een e-mail waarin we vragen om de verhuiscode. Als we deze hebben ontvangen, dan zetten we de verhuizing in gang.
 • Zelf je bestanden verhuizen. Houd er rekening mee dat je bij een verhuizing zelf je data moet overzetten, waaronder je website, database(s) en e-mail. Dit gebeurt namelijk niet automatisch, wat soms voor verwarring kan zorgen. Bekijk onze handleidingen voor meer informatie en ondersteuning.

Verhuis je domeinnaam naar Antagonist!

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites.

Verhuis nu je domeinnaam →
Hoe lang duurt een verhuizing?

Hoe lang duurt het verhuizen van een domeinnaam?

Het verhuizen van een .NL-domeinnaam duurt meestal een paar uur tot maximaal een dag, vanwege de zone-update die door SIDN (de landelijke verstrekker van het .nl-domein) wordt uitgevoerd. Zij voeren eens in de twee uur een update uit.

Vervolgens moeten de wijzigingen actief worden op het internet, daarvoor moet de oude DNS-cache worden ververst. Afhankelijk van internetaanbieder gebeurt dat vrij snel tot maximaal vier uur. Verhuizingen van domeinnamen met andere extensies kunnen langer duren. Voor een .COM-domeinnaam kan dit bijvoorbeeld oplopen tot wel vijf dagen.

Zo min mogelijk downtime!

Informatie over het verhuizen van jouw website vind je hier. Wil je direct aan de slag? Check onze QuickStart. Heb je een verhuizing ingepland en wil je eerst een website plaatsen op je nieuwe webhostingpakket bij Antagonist? Dat kan! Je kunt alvast jouw website uploaden, zodat je tijdens de verhuizing zo min mogelijk downtime zult ondervinden. Hoe je dit doet vind je in dit stappenplan. Veel succes!

Wij kunnen ook je website verhuizen!

Verhuizen naar Antagonist Antagonist biedt een verhuisservice, waarbij een expert jouw verhuizing naar Antagonist regelt. De gehele overstap wordt voor je gedaan, dat scheelt veel werk en je weet zeker dat het goed gebeurt.

Hoe gaat het in z'n werk? Allereerst wordt een kopie van je originele site in z'n huidige omgeving gemaakt. E-mailadressen worden op basis van IMAP ook overgezet. De kopie wordt gecontroleerd en vervolgens geplaatst op een nieuwe server bij Antagonist. Zo wordt je website één op één overgezet.

Laat je website verhuizen door een expert!

Eenvoudig en snel overstappen, zonder dat jij er omkijken naar hebt.

Meer informatie →

In 5 stappen zelf je website verhuizen

Verhuizen naar Antagonist Als je met zo min mogelijk downtime wilt overstappen met, dan hebben we hieronder een handig stappenplan dat je helpt bij snelle, naadloze verhuizing. Je kunt namelijk voorafgaand aan de verhuizing jouw website alvast klaarzetten bij Antagonist en zodoende testen.

Als jij daarna de verhuizing van jouw domeinnaam start, dan wordt er naadloos overgeschakeld naar de nieuwe situatie. De domeinnaam verwijst dan van de oude website direct naar de nieuwe website. Je bezoekers zullen er geen enkele hindert van ondervinden.

 • Vraag bij jouw huidige hostingprovider naar de verhuiscode en geef aan dat je het contract wilt opzeggen. Let op, vermeldt duidelijk de einddatum en dat het om een verhuizing gaat.
 • Download de bestanden van jouw website bij je oude hostingprovider of begin met de bouw van een nieuwe. Let op, laat je website wel online staan!
 • Bestel een nieuw webhostingpakket bij Antagonist. Zodra de bestelling is voltooid, zullen we per e-mail vragen om een verhuiscode. Wacht met het opgeven hiervan! Je gaat eerst jouw website verhuizen of opnieuw plaatsen op het nieuwe webhostingpakket bij Antagonist.
 • Na het ontvangen van de inloggegevens kun je aan de slag met jouw website op het nieuwe webhostingpakket bij Antagonist. Via alvast online kun je controleer je of alles naar wens is. Pas als jouw website naar behoren werkt, ga je de domeinnaam verhuizen.
 • Het verhuizen van de domeinnaam gaat via Mijn Antagonist. Daar kun je de verhuiscode opgeven, zodra je dit hebt gedaan zetten wij de verhuizing pas in gang. Op dat moment duurt het enkele uren, voordat de domeinnaam van de oude website naar de nieuwe website zal verwijzen.

Kies voor de kwaliteit en serivce van Antagonist!

Voor € 4,99 per maand alles voor de succesvolle start van jouw website!

Webhosting + Domein + SSL →

Al tienduizenden zielstevreden klanten gingen je voor

Hoe lang duurt een verhuizing? Dagelijks verhuizen er een heleboel domeinnamen naar Antagonist en zonder problemen. Het hoeft dus niet iets te zijn, waartegen jij opziet. Als je een verhuizing zorgvuldig en stapsgewijs uitvoert, dan is het verhuizen van een domeinnaam zo geregeld. Daarbij doen wij ons stinkende best om alles vlekkeloos te laten verlopen. En het liefst zonder dat jij er iets van merkt.

Niet voor niets scoort Antagonist 5 van de 5 sterren, gebaseerd op 3.706 recensies, op onafhankelijke beoordelingswebsites. Nieuwsgierig naar wat anderen zeggen over Antagonist? Lees het zelf op ISPGids.com en Webhoster.nl.