30% korting op 500+ nieuwe domeinen, zoals .SHOP en .AMSTERDAM! Profiteer nu via Mijn Antagonist →

Een domeinnaam verhuizen

Hoe verhuis ik een domeinnaam of website en waar moet ik op letten?

Hoe gaat een verhuizing in z'n werk?

Hoe verhuis ik naar Antagonist?Wanneer je een domeinnaam opgeeft om te verhuizen naar Antagonist, dan zal deze in het bestelproces worden weergegeven met de status ‘verhuisbaar’. De domeinnaam staat op dat moment nog bij een andere provider en kun je dus verhuizen, mits jij de eigenaar bent. Zodra de bestelling is afgerond, zullen we je via e-mail vragen om de verhuiscode.

De 6 belangrijkste punten!

Een verhuizing is niet moeilijk, maar vereist wél een goede voorbereiding. Normaliter lukt een verhuizing ook zonder downtime. Om dit vlekkeloos te laten verlopen vind je hieronder de zes belangrijkste punten waarop je moet letten tijdens een verhuizing.
  • Plan je verhuizing. Zorg ervoor dat je ruim voor de verloopdatum van je domeinnaam (minimaal drie weken) de verhuizing in gang zet.
  • Jij moet eigenaar zijn. Je kunt een domeinnaam alleen verhuizen als jij de houder bent van het domein en deze dus op jouw naam staat geregistreerd. Wie de houder van een domeinnaam is kun je controleren via SIDN (voor .nl) of DomainTools (voor overige extensies).
  • Zorg voor een verhuiscode. Voor de verhuizing van een domeinnaam heb je altijd een autorisatiecode (ook wel verhuistoken of -code) nodig. Deze kun je opvragen bij de provider waar de domeinnaam staat. Om erachter te komen bij welke provider je zit, kun je wederom gebruikmaken van SIDN of DomainTools.
  • Je oude contract opzeggen. Geef bij de oude provider aan dat je het contract wilt opzeggen en vermeld hierbij duidelijk dat het om een verhuizing gaat! Zo voorkom je dat de hostingprovider de domeinnaam per ongeluk opzegt.
  • Verhuizen naar AntagonistVerhuizen naar Antagonist. Kies voor de 'verhuisbare' domeinnaam tijdens het bestellen. Zodra de bestelling is afgerond, sturen we je een e-mail waarin we vragen om de verhuiscode. Als we deze hebben ontvangen, dan zetten we de verhuizing in gang.
  • Zelf je bestanden verhuizen. Houd er rekening mee dat je bij een verhuizing zelf je data moet overzetten, waaronder je website, database(s) en e-mail. Dit gebeurt namelijk niet automatisch, wat in soms voor verwarring kan zorgen. Bekijk onze handleidingen voor meer informatie en ondersteuning.

Verhuis naar Antagonist!

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites.

Hoe lang duurt een verhuizing?

Het verhuizen van een .nl-domeinnaam duurt meestal enkele uren tot aan een dag, vanwege de zone-update die door SIDN (de landelijke verstrekker van het .nl-domein) wordt uitgevoerd. Zij voeren eens in de 2 uur een update uit.

Hoe lang duurt een verhuizing?Vervolgens moeten de wijzigingen actief worden op het internet, daarvoor moet de oude DNS-cache worden ververst. Afhankelijk van internetaanbieder gebeurt dat vrij snel tot maximaal 4 uur. Verhuizingen van domeinnamen met andere extensies duren langer, dit kan oplopen tot wel vijf dagen.

Zo min mogelijk downtime!

Informatie over het verhuizen van je website vind je hier. Wil je direct aan de slag? Check onze QuickStart. Heb je een verhuizing ingepland en wil je eerst een website plaatsen op je nieuwe webhostingpakket bij Antagonist? Dat kan, je kunt alvast je website uploaden, zodat je bij de verhuizing zo min mogelijk downtime zult ondervinden. Hoe je dit doet vind je in dit stappenplan, veel succes!

Wij kunnen je ook verhuizen!

Antagonist biedt een Verhuisservice, waarbij een expert jouw complete verhuizing naar Antagonist regelt. De gehele overstap wordt voor je gedaan, dat scheelt veel werk en je weet zeker dat het goed gebeurt.

Hoe gaat het in z'n werk? Allereerst wordt een kopie van je originele site in z’n huidige omgeving gemaakt. E-mailadressen kunnen meegenomen worden, losse e-mails niet. De kopie wordt gecontroleerd en vervolgens geplaatst op een nieuwe server bij Antagonist. Zo wordt je website één op één overgezet.

Laat je verhuizen door een expert

Eenvoudig overstappen zonder dat jij er omkijken naar hebt.

In 5 stappen je website verhuizen zonder downtime

Hieronder een beknopt lijstje als je wilt overstappen met je website en deze voorafgaand alvast wilt klaarzetten bij Antagonist. Als dan de verhuizing start, wordt er nagenoeg naadloos overgeschakeld naar de nieuwe situatie. De domeinnaam verwijst dan van de oude website direct naar de nieuwe website.
Je website verhuizen zonder downtime!
1.
Vraag bij je huidige hostingprovider de verhuiscode op en geef aan dat je het contract wilt opzeggen. Let op, vermeldt duidelijk de einddatum en dat het om een verhuizing gaat.
2.
Download de bestanden van je website bij je oude hostingprovider of begin met de bouw van een nieuwe. Let op, laat je website wel online staan.
3.
Bestel een hostingpakket bij Antagonist. Zodra de bestelling is voltooid zullen we per e-mail vragen om een verhuiscode. Wacht met het opgeven hiervan! Je gaat eerst je website verhuizen of opnieuw plaatsen, op het nieuwe hostingpakket bij ons.
4.
Bestanden kopiëren naar AntagonistNa het ontvangen van de inloggegevens kun je aan de slag met jouw website op het nieuwe hostingpakket bij Antagonist. Via alvast online kun je controleer je of alles naar wens is. Pas als je website naar behoren werkt ga je de domeinnaam verhuizen.
5.
Het verhuizen van de domeinnaam gaat via Mijn Antagonist. Daar kun je de verhuiscode opgeven, zodra je dit hebt gedaan zetten wij de verhuizing pas in gang. Op dat moment duurt het enkele uren voordat de domeinnaam van de oude website naar de nieuwe website zal verwijzen.

Kies ook voor Antagonist!

En profiteer van de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Al tienduizenden klanten gingen je voor

Hoe lang duurt een verhuizing?Dagelijks verhuizen er een heleboel domeinnamen naar Antagonist, en zonder problemen. Het hoeft dus niet iets te zijn waartegen je opziet. Als je een verhuizing zorgvuldig en stapsgewijs uitvoert, dan is het verhuizen van een domeinnaam zo geregeld. Daarbij doen wij ons stinkende best om alles vlekkeloos te laten verlopen, en het liefst zonder dat jij er iets van merkt.

Niet voor niets scoort Antagonist 5 uit 5 sterren, gebaseerd op 3.503 beoordelingen, op onafhankelijke reviewsites. Nieuwsgierig? Lees het zelf op ISPGids.com en Webhoster.nl.