.eu-domein registreren

Geef je website internationale uitstraling met een .eu-domeinnaam!

Registreer je .eu-domeinnaam bij Antagonist

  • Los of met hosting, geen opzegtermijn
  • De hoogst scorende klantenservice van Nederland
  • Gratis doorlinken, e-mail doorsturen en DNS-beheer

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.830 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100

Wat is een .eu-domein?

De introductie van het .eu-domein was een initiatief van de Europese Unie. De .eu-domeinnaam is sinds 2006 beschikbaar voor registratie. Wereldwijd staat het .eu-domein, met meer dan 2 miljoen geregistreerde domeinnamen, op de tiende plek en is daarmee één van de meest succesvolle extensies die recent beschikbaar is gesteld. Binnen Europa is het de op drie na populairste domeinextensie.

Waarom een .eu-extensie?

Europa wordt een steeds belangrijker werkgebied voor Nederlandse particulieren, bedrijven en organisaties. Het .eu-domein wordt daarom ook breed ingezet als extensie, variërend van Europese organisaties tot bedrijven en particulieren met een website die inzetten op bezoekers binnen Europa. Met de .eu-domeinnaam kies je voor een domein met veel potentie en maak je jouw website future proof.

.eu als alternatief voor .nl of .com

De kans dat een .nl- of .com-domeinnaam nog vrij is, wordt tegenwoordig steeds kleiner. Om alsnog de gewenste domeinnaam te registreren, wordt daarom vaak gekozen voor een .eu-domein. De kans dat je naam hier al staat geregistreerd, is aanzienlijk kleiner en daarnaast is de extensie ook relevant voor gebruik in Nederland en internationaal. Een .eu-domeinnaam is herkenbaar, makkelijk te onthouden en straalt net als .nl het vertrouwen uit dat Europa ook heeft. Wil je een andere domeinnaam, dan heb je bij Antagonist keuze uit 500+ verschillende domeinextensies. Je koppelt ze allemaal eenvoudig aan je webhostingpakket en website.

Voordelig een .eu-domeinnaam registreren

Heb je een domeinnaam in gedachten en ben je benieuwd of deze beschikbaar is voor registratie in combinatie met een .eu-extensie? Maak dan gebruik van onze domeinnaam-check-tool! Hier kun je ook direct zien welke domeinnamen nog vrij zijn in combinatie met andere domeinextensies. Ben je al eigenaar van het domein en wil je deze verhuizen? Kijk dan eens op onze verhuispagina met informatie over het gemakkelijk verhuizen van een domeinnaam of website.

Registreer voordelig een .eu-domein

Webhosting en e-mail voor je .eu-domein

Combineer je .eu-domeinnaam met een webhostingpakket van Antagonist. Je bent dan verzekerd van een snelle en veilige website. Met onze razendsnelle SSD-servers haal je snelheden tot wel 10x sneller dan met traditionele servers. Je krijgt bij elk webhostingpakket een gratis SSL-certificaat. Daarmee voorzie je de bezoekers van je website van een versleutelde HTTPS-verbinding. Ook kun je een .eu-domeinnaam gebruiken voor het ontvangen en versturen van e-mail als je deze combineert met een van onze hostingpakketten.

Een .eu-domein doorsturen

Het is mogelijk om je .eu-domeinnaam (tijdelijk) door te verwijzen naar een ander domein, blog of account op social media. Je domeinnaam doorsturen kan op meerdere manieren. Zo kun je de DNS-records of nameservers wijzigen van je domein. Ook kun je een 301 redirect instellen voor een permanente verwijzing. Gaat het om een tijdelijke verwijzing, dan stel je een 302 redirect in.