.nu-domein registreren

Check en registreer voordelig jouw .nu-domeinnaam!

Registreer je .nu-domeinnaam bij Antagonist

  • Los of met hosting, geen opzegtermijn
  • De hoogst scorende klantenservice van Nederland
  • Gratis doorlinken, e-mail doorsturen en DNS-beheer

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.830 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100

Wat is een .nu domein?

Het .nu-domein is een topleveldomein dat beschikbaar is voor registratie sinds 1997. De .nu-extensie is eigenlijk de landextensie (of country code TLD) van het kleine Polynesische eilandje Niue, dat zelf nagenoeg geen websites heeft. Zodoende worden .nu-domeinnamen voornamelijk in Europa gebruikt en ligt het beheer van .nu bij het Zweedse Internetstiftelsen i Sverige (IIS), die ook het .se-domein beheren. Wereldwijd zijn er inmiddels al meer dan 450.000 .nu-domeinnamen geregistreerd.

Waarom een .nu-extensie?

Het .nu-domein is een veelgebruikte extensie in Nederland, vanwege de associatie met 'op dit moment' en 'onmiddellijk'. Ook wordt het vaak gebruikt om met een domeinnaam een uitdrukking of om simpelweg een grappige combinatie te maken, waardoor het een ideaal domein is voor online marketing en andere communicatie-uitingen. Doordat historisch veel bekende organisaties en websites gebruik maken van .nu, straalt deze extensie ook vertrouwen uit naar de bezoekers van je website.

.nu als alternatief voor .nl

De kans dat je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is in combinatie met een .nl-extensie is tegenwoordig klein. Er zijn een aantal goede alternatieven beschikbaar, maar geen enkele is zo populair in Nederland als .nu. Het is met twee letters gemakkelijk te onthouden en door het veelvuldige gebruik heeft het een grote mate van herkenbaarheid bij bezoekers.

Voordelig een .nu-domeinnaam registreren

Heb je een domeinnaam in gedachten en ben je benieuwd of deze beschikbaar is voor registratie in combinatie met een .nu-extensie? Maak dan gebruik van onze domeinnaam-check-tool! Hier kun je ook direct zien welke domeinnamen nog vrij zijn in combinatie met andere domeinextensies. Ben je al eigenaar van het domein en wil je deze verhuizen? Kijk dan eens op onze verhuispagina met informatie over het gemakkelijk verhuizen van een domeinnaam of website.

Registreer voordelig een .nu-domein

Webhosting en e-mail voor je .nu-domein

Combineer je .nu-domeinnaam met een webhostingpakket van Antagonist. Je bent dan verzekerd van een snelle en veilige website. Met onze razendsnelle SSD-servers haal je snelheden tot wel 10x sneller dan met traditionele servers. Je krijgt bij elk webhostingpakket een gratis SSL-certificaat. Daarmee voorzie je de bezoekers van je website van een versleutelde HTTPS-verbinding. Ook kun je een .nu-domeinnaam gebruiken voor het ontvangen en versturen van e-mail als je deze combineert met een van onze hostingpakketten. Wil je een andere domeinnaam, dan heb je bij Antagonist keuze uit 500+ verschillende domeinextensies. Je koppelt ze allemaal eenvoudig aan je webhostingpakket en website.

Een .nu-domein doorsturen

Het is mogelijk om je .nu-domeinnaam (tijdelijk) door te verwijzen naar een ander domein, blog of account op social media. Je domeinnaam doorsturen kan op meerdere manieren. Zo kun je de DNS-records of nameservers wijzigen van je domein. Ook kun je een 301 redirect instellen voor een permanente verwijzing. Gaat het om een tijdelijke verwijzing, dan stel je een 302 redirect in.