SSL-certificaat voor je website

Biedt de bezoekers van je website een veilige omgeving met een SSL-certificaat!

Webhosting met gratis SSL-certificaat

  • Gratis SSL, e-mail en backups
  • Altijd een beveiligde HTTPS-verbinding
  • Scoor hoger in Google

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100

Wat is een SSL-certificaat?

SSL (Secure Sockets Layer) is een encryptieprotocol met als doel het beveiligen van de verbinding tussen servers en bezoekers. Een SSL-protocol werkt twee kanten op en zorgt voor een extra laag encryptie. Verstuurde gegeven worden beveiligd en er wordt voorkomen dat deze gegevens kunnen worden aangepast. De authenticiteit van de data wordt zo gegarandeerd. Het SSL-protocol is ooit ontwikkeld voor professioneel gebruik in de IT-sector. Maar anno 2018 is de norm voor elke beheerder van een website, waarbij veiligheid voor bezoekers voorop staat.

Het verband tussen HTTPS en SSL

Een veilige website met SSL-certificaat herken je aan de HTTPS-vermelding in de URL en het hangslotje dat wordt afgebeeld in de adresbalk van je browser. Is er geen SSL-certificaat geïnstalleerd, dan wordt er enkel een HTTP-vermelding weergegeven. Afhankelijk van de browser die je gebruikt is het certificaat ook te inspecteren door erop te klikken in de adresbalk, waarbij je de validatie kunt bekijken. Een veilige HTTPS-verbinding is dus een signaal van vertrouwen richting bezoekers en een indicatie dat er op een veilige manier met gevoelige gegevens wordt omgegaan.

Is een SSL-certificaat verplicht?

Het verplicht verzenden van persoonsgegevens via het internet is vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit komt er dus op neer dat je als beheerder van een website verplicht bent gevoelige gegevens te beveiligen tegen verlies of misbruik. Het gebruik van een SSL-certificaat wordt dan ook mede aangeraden om te voldoen aan de eisen vanuit de wetgeving.

Een andere reden waarom een SSL-certificaat is aan te raden, is het effect dat een veilige HTTPS-verbinding heeft op de ranking van een website in de zoekmachine van Google. Een veilige verbinding is dus een SEO factor om rekening mee te houden. De zoekgigant geeft daarnaast ook meldingen over de veiligheid van een website. Het ontbreken van een SSL-certificaat kan bezoeker dus ook nog overhalen de website helemaal niet te bezoeken, waardoor de organische traffic kan teruglopen.

Een SSL-certificaat installeren

Als je je website host bij Antagonist, dan zorgen wij ervoor het SSL-certificaat wordt geïnstalleerd! Het maakt dan niet uit of je een geheel nieuwe website wilt hosten of dat je een bestaande website wilt verhuizen naar onze servers en dienstverlening. Het enige dat je nog zelf hoeft te doen, is de website over HTTPS te forceren, zodat bezoekers ook de HTTPS-verbinding in de adresbalk te zien krijgen met het slotje als indicator dat ze gebruikmaken van een veilige website.

Bij welke webhosting pakketten krijg je een gratis SSL-certificaat?

Bij Antagonist krijg je altijd een gratis SSL-certificaat, bij elk hostingpakket! Veiligheid staat bij ons voorop en wij vinden het belangrijk dat al onze afnemers geheel kosteloos gebruik kunnen maken van SSL-certificering. Het maakt dus niet uit of je een starter bent, een groeiende website hebt of een webshop wilt starten. Je krijgt bij ons altijd een gratis SSL-certificaat voor alle websites die je bij ons host!