WordPress-hosting

Met WordPress-hosting van Antagonist maak je een goede start met je eigen website!

Hosting voor WordPress

  • Gratis SSL, e-mail en backups
  • Snelle SSD-servers op groene energie
  • Best beoordeelde webhoster van Nederland

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.118 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100

Maak eenvoudig je eigen website met WordPress

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) en een perfect platform om een website mee te maken en te beheren. Er zijn ondertussen zoveel mogelijkheden binnen het CMS en professionele plugins beschikbaar dat zowel startende als ervaren websitebouwers en beheerders gebruikmaken van WordPress. Er is rondom WordPress een enorme community ontstaan. Gebruikers, ontwikkelaars, marketeers en beheerders geven support, feedback en creëren nieuwe plugins en thema's voor het CMS. Ook vind je handleidingen, waarmee je direct aan de slag kunt gaan als startende websitebouwer.

Snelle WordPress-hosting op SSD-servers

Op zoek naar snelle WordPress-hosting? Dan ben je bij Antagonist aan het juiste adres! WordPress-websites worden bij ons gehost op snelle SSD-servers die tot 10x sneller zijn dan traditionele servers. Pagina's en bestanden worden hierdoor altijd snel geladen, waardoor de bezoekers van je website altijd verzekerd zijn van de best mogelijke gebruikerservaring. Snelle laadtijden van een pagina zijn daarnaast ook een belangrijke factor in de SEO van je website. Sinds de invoering van de Mobile-First Indexing toont Google snelle websites hoger in de zoekresultaten.

Gratis SSL voor je WordPress website

WordPress-hosting in combinatie met een pakket naar keuze

Om aan de slag te gaan met je WordPress-website heb je natuurlijk allereerst een hostingpakket nodig. Webhosting is simpelweg het afnemen van opslagruimte, rekenkracht en geheugen van een server. Deze servers zorgen er dus voor dat alle gegevens van je website worden opgeslagen en dat deze beschikbaar zijn voor bezoekers van je website. Zonder hosting is er dus geen toegankelijke website.

Afhankelijk van de doelstellingen van je website, is het belangrijk om verschillende hostingpakketten met elkaar te vergelijken. Al onze pakketten ondersteunen WordPress-hosting op super snelle SSD-servers, dus kies het pakket dat het beste bij je wensen past! Als bonus krijg je bij Antagonist ook altijd een gratis e-mail met webmail, een SSL-certificaat en online backups bij je hostingpakket! Zo krijg je alles voor een succesvolle online start en zorg je voor een veilige gebruikerservaring voor de bezoekers van je website, doordat gegevens standaard worden afgeschermd voor derden.

Alles-in-1 hosting voor je WordPress website

WordPress-hosting FAQ

WordPress is door z'n grote populariteit uitgegroeid tot het meestgebruikte CMS op internet. Dankzij deze populariteit blijft WordPress verbeteren en neemt het aantal gebruikers nog steeds toe! WordPress is ideaal voor beginners, omdat niet heel veel technische kennis vereist is. Er is veel informatie over WordPress beschikbaar, hieronder hebben wij de veelgestelde vragen met betrekking tot WordPress-hosting voor je samengevat.

Welk hostingpakket is geschikt voor mijn WordPress-website?

De beste WordPress-hosting voor je website is afhankelijk van het type website en de hoeveelheid bezoekers die er dagelijks op binnenkomen. Je hebt bij ons de keuze uit drie pakketten voor je WordPress-website: Slim, Plus en Pro. Ben je een starter? Dan heb je meer genoeg aan het Slim-pakket. Groeit je website, krijg je meer bezoekers of wil je meerdere WordPress-installaties tegelijk hosten? Kies dan voor het Plus-pakket met onbeperkte SSD-opslag. Heb je een WordPress voor zakelijk gebruik of is je WordPress-website ook een webshop en maak je bijvoorbeeld gebruik van WooCommerce? Kies dan voor het krachtige Pro-pakket.

Waar kan ik WordPress downloaden?

Je kunt WordPress downloaden vanaf WordPress.org. Echter, wil je bij Antagonist starten met een WordPress-website? Dan kun je het direct op je hostingpakket installeren met Installatron. Hiervoor log je in op de DirectAdmin en scroll je vervolgens omlaag naar 'Web Applications'. Je krijgt daar verschillende applicaties te zien, waaronder WordPress. Klik op het icoontje van WordPress en de installatie op je hostingpakket begint automatisch.

Hoe kan ik WordPress installeren op mijn hostingpakket?

Met een paar klikken heb jij WordPress geïnstalleerd op je hostingpakket! Log in op de DirectAdmin en installeer de WordPress-applicatie via Installatron, zoals ook hierboven beschereven staat. Kijk op onze WordPress-installatie-pagina voor meer tips over het WordPress installeren.

Hoe installeer ik een WordPress-thema?

Binnen WordPress kun je eenvoudig thema's installeren die je website een uniek uiterlijk geven. Nadat je bent ingelogd in het CMS, zie je aan de linkerzijde 'Thema's' (of Themes in het Engels) staan. Hier kun je door de beschikbare WordPress thema's scrollen, previews bekijken en, als je een geschikt thema hebt gevonden, deze ook direct installeren. Meer informatie over het kiezen van thema's in WordPress lees je hier...

Hoe kan ik inloggen in WordPress?

Na het installeren van WordPress, kun je direct inloggen door naar de volgende URL te gaan: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin/. Hier vul je de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat je tijdens de installatie hebt opgegeven. Na het inloggen verschijnt het WordPress-dashboard. Weet je de logingegevens niet meer of wil je deze aanpassen? Log dan in op DirectAdmin en kijk bij de gegevens van de WordPress-applicatie om het wachtwoord te wijzigen.

Hoe installeer ik plugins in WordPress?

Net als thema's kun je ook eenvoudig plugins zoeken en installeren binnen WordPress. Deze plugins bieden extra functionaliteiten voor je website. Check onze tips over de beste gratis plugins voor WordPress. In het menu aan de linkerzijde wordt dit weergegeven onder plugins. Hier kun je tevens de geïnstalleerde plugins ook uitzetten, updaten of eventueel weer verwijderen. Meer informatie over het kiezen van de beste plugins vind je hier...

Hoe maak ik WordPress sneller?

Zoals eerder aangegeven is het erg belangrijk om een snelle website te hebben. Het is daarom belangrijk om je WordPress-website te optimaliseren, zodat deze snel blijft. Zeker als de bezoekersaantallen van je website gaan toenemen. Gelukkig kun je dat gemakkelijk zelf, je moet alleen even weten hoe... Daarom hebben we voor starters deze eenvoudige handleiding. Daarnaast kun je veel winst halen door de juiste caching-plugin te installeren.

Redis-cache maakt je WordPress-website supersnel

Goede caching is een absolute musthave voor webshops. Zeker als je lekker snel alle producten wilt bekijken. Redis is daarvoor het meest geschikt, maar technisch enigszins complex. Daarom hebben wij het technische gedeelte speciaal voor WordPress geconfigureerd. Zo kun jij het eenvoudig gebruiken. Daarin is Antagonist uniek!

Hoe krijg ik HTTPS voor mijn WordPress-website?

Bij Antagonist voorzien wij elk hostingpakket standaard van een gratis SSL-certificaat. Het enige wat je moet doen, is ervoor zorgen dat het verkeer van en naar je WordPress-website automatisch over een versleutelde HTTPS-verbinding wordt gestuurd. Dat kan heel eenvoudig met de plugin Really Simple SSL. Hoe je deze installeert, vind je hier...

Hoe zorg ik ervoor dat mijn WordPress-website beter gevonden wordt?

Als je een nieuwe WordPress-website hebt gemaakt, dan wil je natuurlijk het liefst dat deze bovenaan in de zoekresultaten wordt getoond. Maar dat wil iedereen, daarom kan het lastig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Gelukkig kun je er invloed op uitoefenen, zeker als je de 200 ranking-factoren van Google kent. Verder hebben wij een eenvoudige SEO-handleiding geschreven speciaal voor WordPress-websites. Een andere belangrijke factor is het regelmatig publiceren van nieuwe, unieke content op je WordPress-website. Tips voor het schrijven van een goede WordPress-post vind je hier...

Waar vind ik een gemakkelijke handleidingen voor WordPress?

Je kunt veel algemene informatie vinden met betrekking tot hosting en WordPress in de handleidingen op onze helppagina. Daarnaast schrijven we regelmatig over WordPress op ons blog.

Geen cookies