Node.js-hosting bij Antagonist

Wat is Node.js en waarom wil je het?

Kies voor complete Node.js-hosting

  • Eenvoudig te activeren op je hostingpakket.
  • Snelle SSD-servers met eigen CPU en RAM.
  • Gratis SSL, e-mail en backups.

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 4.803 reviews

Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100.

Wat is Node.js?

Node.js een JavaScript runtime gebouwd op Chrome’s V8 JavaScript engine. Je gebruikt JavaScript doorgaans om je website dynamischer te maken. Deze code stuur je dan mee met je webpagina. De browser die wordt gebruikt om de pagina te bezoeken, voert vervolgens het JavaScript uit. Dat wat je browser uitvoert, heet de front-end van een webapplicatie. De back-end is hetgeen wat op de webserver wordt uitgevoerd.

Heb je een hostingpakket bij Antagonist, dan zijn onze webhostingservers de back-end. Maak je een webapplicatie, dan is de back-end in PHP en de front-end in JavaScript schrijven een veelgebruikte combinatie. Bij populaire CMS'en zoals WordPress, Joomla en Magento werkt dit zo. Het kan ook anders. Zo kun je zowel de back- als front-end in JavaScript schrijven. Daar komt Node.js om de hoek kijken. Jij kunt deze lichte en efficiënte JavaScript runtime bij ons op de webserver draaien.

Node.js-hosting bij Antagonist

Tegenwoordig kun je met JavaScript veel meer dan slechts een website interactief maken. Als gevolg daarvan groeit Node.js in populariteit. We bieden je daarom graag de mogelijkheid om ermee aan de slag te gaan. Zo kun je bij Antagonist vanaf het Plus-pakket Node.js gebruiken. Er zijn tal van libraries die je via npm (Node Package Manager) kunt installeren. Die maken de ontwikkeling van je app snel en efficiënt. Je hoeft voor veel functies zo niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Voor je het weet, bouw je in een handomdraai de meest moderne webapplicaties!

Supersnelle Node.js-hosting

Meestal start je Node.js met het commando node. Het luistert dan op een poort, bijvoorbeeld 3000. Je zorgt vervolgens dat Node.js door een procesmanager wordt gestart, zodat alles goed werkt. Ook zet je er een reverse proxy voor, zodat op poort 443 de webapplicatie via HTTPS beschikbaar is. Klinkt allemaal als best wat werk. En dat is het ook! Gelukkig hoef jij je over al deze zaken bij ons niet druk om te maken.

Zoals je van Antagonist gewend bent, maken we het je graag zo gemakkelijk mogelijk. Ook bij onze Node.js-hosting nemen we daarom graag het lastige werk voor je uit handen. Heb je een Plus- of Pro-pakket en wil je beginnen met bijvoorbeeld Express, een bekend web framework voor Node.js? Je maakt dan de applicatie aan via de Node.js-selector in DirectAdmin, checkt of het in de juiste map staat en het werkt!

Liever PHP of Python?

Wij geven je graag keuzevrijheid als het op websites bouwen aankomt. Jij kunt daardoor bij ons aan de slag met het systeem dat bij je past. Werk je bijvoorbeeld liever met PHP of de toegankelijke programmeertaal Python? Ook dan zit je goed met de geavanceerde en flexibele webhosting van Antagonist. Zo kun je via Installatron in een oogwenk WordPress installeren – het meestgebruikte CMS ter wereld. Hoe je ook besluit je website te ontwikkelen, met automatische backups, gratis SSL en Redis heb je bij ons altijd een compleet pakket voor je online succes.

Geen cookies