We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Gratis SSL en HTTP/2 voor iedereen!

Goed nieuws! Vanaf vandaag, 11 april 2017, hebben wij voor alle websites bij Antagonist gratis SSL (HTTPS) en HTTP/2 ingeschakeld. Dankzij de combinatie van deze nieuwe technologieën kunnen wij de veiligheid en de snelheid van alle 100.000+ websites, die wij hosten, blijvend garanderen. En het beste van alles: jij hoeft er niets voor te doen! Wij hebben dit voor jou en alle andere klanten geactiveerd. Daarnaast zorgen wij ervoor dat dit automatisch door blijft lopen.

Gratis SSL (HTTPS) en HTTP/2 voor iedereen!

Alle domeinnamen, subdomeinen, aliassen en pointers bij Antagonist hebben dus gratis SSL en HTTP/2 gekregen. Dit geldt voor iedere klant, ongeacht hun webhostingpakket, inclusief Resellers. Uiteraard worden gratis SSL en HTTP/2 ook bij alle nieuwe webhostingpakketten standaard opgeleverd. Als we het doen, doen we het goed!

Inhoudsopgave

Wat is SSL?

SSL leidt het verkeer van en naar je website over een veilige, versleutelde HTTPS-verbinding. Hiermee voorkom je dat gegevens van bezoekers worden onderschept. Daarnaast brengt het ook andere voordelen met zich mee. Een website met SSL scoort hoger in Google, vertoont geen veiligheidswaarschuwingen en voldoet aan de verplichting van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) om de gegevens van je bezoekers te beveiligen.

Wat is HTTP/2?

HTTP/2 is een nieuw protocol dat HTTP/1.1 gaat vervangen. Het is door Google ontworpen, in samenwerking met Microsoft en Facebook, op basis van het door Google ontwikkelde SPDY (speedy). Op dit moment werkt HTTP/2 in alle moderne browsers. Het verhelpt de problemen met HTTP/1.1, houdt de latency zo laag mogelijk en werkt stukken efficiënter. Gelet op alle voordelen, is HTTP/2 een forse verbetering en staat het aan de basis van een snelle website.

Waarom kiezen we voor HTTPS en HTTP/2?

We nemen veiligheid bijzonder serieus. Wellicht heb je eerdere ontwikkelen voorbij zien komen: de backups die wij voor je maken, containerisatie, hoe we 897 onderdelen per seconde monitoren, de veiligheid van ons platform, de bescherming van Patchman, hoe we de gezondheid van je website in de gaten houden, DNSSEC en nog veel meer. Naar ons idee past SSL feilloos in dat rijtje thuis.

Gratis SSL: sneller en veiliger bij Antagonist

Een ander paradepaardje bij Antagonist is snelheid. Want voor webhosting is sneller altijd beter! Ook daar focussen we ons al een tijdje op. Dit vertaalde zich naar razendsnelle SSD’s, geavanceerde caching, de Smart Index Creator, de MariaDB-update, PHP 7.0 en 7.1, je eigen dedicated resources, et cetera. Ruim voldoende om bij de allersnelste hostingproviders (volgens Marketingfacts en Emerce) van Nederland te horen. Als pionier willen we HTTP/2 daar zo snel mogelijk aan toevoegen.

Gratis SSL, voor wie?

Iedere klant van Antagonist heeft gratis SSL gekregen. Ook is ons gehele platform naadloos overgegaan op HTTP/2. Dat betekent dat vanaf nu alle 125.000+ domeinen, die Antagonist host, gebruikmaken van SSL en HTTP/2. Hiermee is Antagonist één van de eerste die dit voor al haar klanten gratis en automatisch verzorgt. Een prestatie waar we trots op zijn. Zo zetten wij wederom een nieuwe standaard neer en helpen we de hostingbranche een stapje vooruit.

Gratis SSL: innovatie bij Antagonist

De reden hiervoor is simpel. SSL en HTTP/2 worden de nieuwe norm, daarom regelen wij het vanaf nu gratis voor jou, al onze andere klanten, Resellers en nieuwe klanten. Zo is iedereen verzekerd van een veilige en snelle website, nu en in de toekomst!

Wat hebben we gedaan?

Op basis van Let’s Encrypt hebben wij ons platform uitgebreid, zodat jij en alle andere klanten worden voorzien van gratis SSL. En daar hoef je niets voor te doen! Het aanvragen bij Let’s Encrypt, het verifiëren van de gegevens, het driemaandelijks vernieuwen, het instellen van de keys en de installatie op je webhostingpakket. Wij regelen het allemaal, want we maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk.

De ervaring leert dat gratis SSL zeer gewenst is, maar het continue onderhoud wordt als vervelend ervaren. Je wil gewoon dat ieder domein altijd SSL heeft. Zonder dat je er omkijken naar hebt. Vandaar dat we gezocht hebben naar een Antagonist-waardige oplossing. En met succes! Zodoende hebben we alles rondom gratis SSL volledig geautomatiseerd.

Automatisch gratis SSL bij Antagonist

Zo hebben we tijdens dit proces meteen de kans gegrepen om de weg vrij te maken voor een extra feature als HTTP/2. De aanpassingen waren grotendeels gelijk aan die van SSL. We hebben daarom, onder het mom van twee vliegen in één klap, alle domeinen, subdomeinen, aliassen en pointers (inclusief www.) – in één keer – overgezet naar SSL en HTTP/2! Want als we dan toch een nieuwe standaard neerzetten, dan maar meteen goed!

Waarom een eigen oplossing?

Wij hebben er expliciet voor gekozen om geen gebruik te maken van standaardoplossingen, zoals de plugin van DirectAdmin. SSL, en dus HTTPS-verbindingen, hebben een grote invloed op de werking van een website. Om die reden willen we zo min mogelijk afhankelijkheden creëren. Als er iets gebeurt, met bijvoorbeeld Let’s Encrypt, dan komt het direct – zonder tussenkomst van derden – bij ons terecht. En kunnen wij vliegensvlug acteren.

Jij bent immers klant van Antagonist. Daarom mag je te allen tijde erop vertrouwen dat wij jouw website snel, veilig en stabiel houden. Beschikbaarheid en data-integriteit hebben de hoogste prioriteit bij Antagonist! En daarom leggen wij het lot van klanten – zeker als het gaat om de werking en de veiligheid van websites – niet in handen van een ander. Wij doen het en wij doen het goed. Daar mag je op vertrouwen. En ons op afrekenen, als dat niet zo is.

Gratis SSL: we doen het goed of we doen het niet

Daarnaast kunnen wij – met onze eigen oplossing – jou veel meer werk uit handen nemen. Want wat wij doen, is veel beter te automatiseren, te monitoren en biedt meer mogelijkheden. Zo worden bij ons bijvoorbeeld ook subdomeinen, aliassen en pointers automatisch voorzien van gratis SSL. Daarnaast hebben we allerlei mogelijkheden opengehouden, om op basis hiervan, extra features in de (nabije) toekomst uit te rollen!

Hoe hebben we dat gedaan?

Om dit goed te laten verlopen, zijn we vorig jaar gestart met de zorgvuldige preparatie van dit enorme project. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Er moesten een aantal ingrijpende veranderingen plaatsvinden op ons platform. Om de complexiteit zo klein mogelijk te houden, hebben we dit in fases opgedeeld.

Zo hebben we eerst ons plan glashelder uitgewerkt: gratis SSL voor iedereen, altijd en volledig automatisch. Op basis daarvan zijn we ons platform gaan inrichten. Nieuwe implementaties, wijzigingen in bestaande configuraties, het toepassen van nieuwe technologieën, et cetera. Stap voor stap hebben we de weg vrij gemaakt voor een vlekkeloze uitrol.

De technische realisatie van gratis SSL

Toen dat fundament was gelegd, konden we beginnen met de koppeling van Let’s Encrypt. Het aanvragen en vernieuwen van SSL moest per se automatisch gebeuren. Met meer dan 125.000 SSL-certificaten, wil je dat niet met de hand doen. Ook wilden we onze klanten hier niet mee opzadelen. Want juist het volledig automatische gedeelte maakt onze oplossing zo uniek.

UPDATE
Iedereen bij Antagonist krijgt nu SSL (HTTPS) en HTTP/2, geheel kosteloos en volledig automatisch. Nieuwsgierig naar alle details? Met dit technische kijkje in de keuken verklappen we ons geheim, een beetje … 😉

Wat bieden we nu aan SSL?

Iedereen die bij Antagonist nog geen SSL-certificaat had, is nu ook voorzien van encryptie. Hiervoor gebruiken wij dus Basis SSL, waaraan Let’s Encrypt ten grondslag ligt. Hiermee wordt alleen het verkeer van en naar je website beveiligd. Maar SSL is meer dan alleen encryptie. De controle en validatie – vooral belangrijk voor zakelijk gebruik – wordt niet afgevangen. Daarom blijven onze huidige certificaten bestaan. Hieronder een overzicht met de belangrijkste verschillen tussen alle SSL-certificaten.

De huidige vormen van SSL die Antagonist aanbiedt

De uitrol

Het configureren van de SSL-certificaten, het instellen van het juiste domein en de installatie op het bijbehorende webhostingpakket waren de laatste stappen. Deze processen hebben we natuurlijk ook volledig geautomatiseerd 😀

Vervolgens moest alles in de praktijk worden getest. Zodoende zijn we gestart met een kleine groep (die gaandeweg groeide) bètatesters. Voor wie daaraan heeft meegewerkt, nogmaals ontzettend bedankt! Dankzij de gebruikservaring van deze groep klanten, konden we onze oplossingen grondig toetsen, zonodig bijschaven en verder polijsten tot een mooi eindproduct. Zo hebben we gaandeweg nog een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

Dank voor de bètatesters van gratis SSL

Voor wie geïnteresseerd is in een uitgebreid verslag – over de gebruikte technologieën, de bouw en de implementatie – volgt binnenkort een technisch artikel! Hierin gaat mijn collega Erik Jan dieper in op alle technische aspecten rondom de uitrol van gratis SSL (HTTPS) en HTTP/2.

Moet jij nog iets doen?

Voor het ontvangen en de installatie van gratis SSL hoef je niets te doen! Wil je gebruikmaken van de voordelen die SSL met zich meebrengt? Zorg dan dat je website klaar is voor SSL.

Het kan voorkomen dat je website ‘mixed content’ bevat. Bijvoorbeeld, omdat onderdelen (zoals een afbeelding) nog via HTTP worden ingeladen en niet via HTTPS. Je website werkt hierdoor wel, maar geeft niet het groene slotje weer in de adresbalk. Mocht je hiertegen aanlopen, dan hebben we daar een handig stappenplan voor.

Daarnaast raden wij je zeer sterk aan om al je bezoekers standaard over een veilige, versleutelde HTTPS-verbinding te leiden. Dat kan via een wijziging in het .htaccess-bestand of, afhankelijk van het CMS dat je gebruikt, met een plugin. Deze eenvoudige handleiding helpt je daarbij. Dit is belangrijk om te doen, ook voor SEO-technische redenen!

PRO TIP
Zorg ervoor dat je website geen last heeft van mixed content en stuur al je bezoekers automatisch over HTTPS. Dat is veilig, straalt vertrouwen uit en is goed voor SEO.

Tot slot

Hopelijk hebben we je, met dit kijkje in de keuken, meer inzicht gegeven in wat de impact van SSL en HTTP/2 is. En wat de voordelen zijn van deze nieuwe standaard die jij gratis bij Antagonist erbij krijgt.

Mocht je vragen hebben over SSL, stel ze in de comments of stuur een e-mail naar support@antagonist.nl. We helpen je graag verder! Ben je of ken je iemand die graag een nieuwe website wil, inclusief gratis SSL, bekijk dan onze webhostingpakketten!

Webhosting + Domein + Gratis SSL →

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, X, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

P.P.S. Antagonist stelt informatie over de ontwikkelingen rondom gratis SSL en HTTP/2 tevens beschikbaar via dit persbericht (Nederlandse versie). De Engelse versie van het persbericht kun je hier vinden.

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100