We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Python-ondersteuning bij Antagonist!

Antagonist introduceert Python-ondersteuning! Heb je een Plus- of Pro-pakket, dan is het meteen voor je beschikbaar. Zo heb je meer vrijheid in hoe jij je website of webapplicatie wilt bouwen. Al ervaring met in Python ontwikkelen of wil je er graag meer over leren? Nu is het juiste moment om te beginnen! Lees over de voordelen en hoe je aan de slag gaat.

Python-ondersteuning bij Antagonist!

Waarom Python-ondersteuning?

Bij Antagonist houden we van innovatieve webapplicaties, of ze nu in PHP of Python zijn geschreven. Dat kan uiteenlopen van hobbyprojecten gedreven door passie en leergierigheid tot slimme online platformen die met API’s van diensten integreren en voorzien zijn van krachtige businesslogica. We willen graag dat jij op jouw manier een applicatie kunt bouwen met tools die bij je passen. Deze populaire tegenhanger van PHP is één van die tools.

De voordelen van Python

PHP is al jarenlang dé programmeertaal voor het web. Veel bekende CMS’en en webshopsystemen zijn dan ook in PHP geschreven. Denk aan WordPress, PrestaShop en Magento. Gebruik je één van deze systemen, ben je hiermee tevreden en heb je geen interesse in zelf programmeren? Prima, daar is niets mis mee! PHP is dan waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Python is een programmeertaal en wordt op onze servers uitgevoerd, wat resulteert in bijvoorbeeld een webpagina of REST-service. Voor een soepele en moderne gebruikservaring aan de kant van de bezoeker, is het gebruikelijk om Python aan de ‘voorkant’ met JavaScript aan te vullen. Net als bij PHP. Waarom zou je Python gaan gebruiken en blijf je niet gewoon bij PHP?

#1. Handige softwarepakketten

Eén van de belangrijkste voordelen van Python is de uitgebreide bibliotheek met softwarepakketten. Deze pakketten bevatten elk stukjes kant-en-klare functionaliteit en voeg je met pip eenvoudig aan je applicatie toe. Je kunt ze slim combineren en toepassen in je applicatie, zodat jij niet alles vanaf nul helemaal zelf hoeft te programmeren.

Pip staat goed bekend. De pakketten zijn van hoge kwaliteit, worden netjes onderhouden en zijn heel divers. Naast alle functionaliteiten die je nodig kunt hebben voor het bouwen van een website, heb je ook tools beschikbaar voor data-analyse en -visualisatie of zelfs een zelflerend systeem! Zo wordt Python veel gebruikt in wetenschappelijke vakgebieden als Machine Learning, Data Mining en Artificial Intelligence.

Aan de slag met Python

Heb je een Plus- of Pro-pakket en wil je aan de slag met Python? Begin met het toevoegen van een nieuwe applicatie via de Python-selector in DirectAdmin. Je vindt deze optie in het menu onder ‘Extra functies’.

De Python Selector in DirectAdmin.

Is Python helemaal nieuw voor je, lees dan eerst onze introductie van deze programmeertaal. Bekijk vervolgens de uitleg over hoe de Python-selector werkt en waar je bij een applicatie aanmaken op moet letten.

Aan de slag met Python →

#2. Een heldere syntax

De syntax van Python houdt je applicatie schoon en leesbaar, ook wanneer deze groter en uitgebreider wordt. De Python-syntax is kort en krachtig en de structuur van je applicatie wordt grotendeels bepaald door het gebruik van witruimte. Verwacht je dat je applicatie over tijd gaat groeien, dan kan dit een belangrijke factor zijn in de keuze. Nette code is beter te onderhouden, dus een eventuele leercurve in het begin verdien je op lange termijn weer terug.

#3. Beschikbaarheid van frameworks

Wil je een website bouwen in Python, dan zijn er een paar goede frameworks beschikbaar die de basis vormen voor je webapplicatie. Populaire keuzes zijn Django of Flask. Django biedt onder meer een template engine om je pagina’s te renderen, een REST-framework voor het bouwen van een API en een ORM voor het opslaan van je modellen in een database. Django vormt een goed startpunt voor een eigen website of webapplicatie. Zo is het de drijvende kracht achter Mijn Antagonist en onze statuspagina.

Veel plezier met Python!

Hopelijk ben je net zo enthousiast over de toevoeging van Python-hosting aan ons platform als wij. We horen graag in de reacties welk project jij van plan bent te bouwen met deze nieuwe technologie! Als je vragen hebt over Python-ondersteuning op onze pakketten, dan kun je natuurlijk ook altijd contact met Support opnemen.

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Antagonist
Antagonist

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites. Eenvoud, kwaliteit en service. Complete webhosting, waarin je alles vindt voor de start van jouw online succes!

Artikelen: 55

10 reacties

 1. Heel fijn dat jullie Python hebben toegevoegd! Geeft dit nu ook de mogelijkheid om bijv een JupyterLab server te installeren?

  • Bedankt voor je feedback, Marcel! Voor zover wij weten, heeft JupyterLab enkel pip nodig om geïnstalleerd te worden (pip install jupyterlab) en start het makkelijk op. Het heeft alleen geen eenvoudig aanknopingspunt voor onze server om het te serveren. Dat is ongetest, waardoor we niet weten hoe het precies zit met de verdere configuratie. Ga je het uitproberen, deel dan gerust je bevindingen in een e-mail naar Support.

 2. Kan dit op reseller pakketten ook worden geactiveerd?
  Ik zat op ondersteuning te wachten… Op mijn todolist stond “overstappen naar andere ISP vanwege ontbreken van Python support”. Dat punt kant ik nu schrappen om een geplande flask applicatie te deployen.

  • Python-ondersteuning kan niet op het Resellerpakket worden geactiveerd. Het is vanwege containerisatie en resources een weloverwogen keuze geweest om dit vanaf het Plus-pakket aan te bieden. Wil je graag een Python-applicatie draaien, dan is naast resellerhosting een Plus-pakket gebruiken een optie.

 3. Is het mogelijk om meerdere python applicaties in afzonderlijke virtualenv’s te runnen?

  Dus bijvoorbeeld een Flask en een Django applicatie, en eerder genoemde JupyterLab?

  • Dat is mogelijk. Je moet dan met de Python-selector twee applicaties aanmaken, elk met een eigen ‘application root’ en een eigen ‘application URL’. Ze moeten dus wel onder een subpath van de URL draaien. Beide configuraties hebben dan hun eigen virtualenv waarin je de specifieke packages voor de app kunt installeren.

  • Bedankt voor je vraag, Ricardo. FastAPI valt met pip via ‘pip install fastapi’ wel te installeren. Voor productie vereist het echter een ASGI-server. Wij gebruiken Passenger als applicatieserver en dit lijkt daarmee helaas momenteel niet te werken, voor zover wij kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100