Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe update ik een applicatie via Installatron?

Installatron biedt je de mogelijkheid om eenvoudig de software op jouw hostingpakket te upgraden. Daarnaast biedt het programma zelfs de mogelijkheid om de upgrades automatisch uit te voeren, zodra er een nieuwe versie beschikbaar is. Om misbruik van jouw hostingpakket te voorkomen, adviseren wij om automatische upgrades uit te voeren.

Ter attentie
In deze handleiding is WordPress als voorbeeld gebruikt. Dezelfde stappen zijn echter ook uit te voeren voor een willekeurige andere applicatie die via Installatron is geïnstalleerd.

Automatische updates inschakelen

Als je automatische updates inschakelt, zal Installatron automatisch naar de meest recente versie van de software updaten, zodra deze beschikbaar is. Er wordt automatisch een backup gemaakt, zodat je hierop kunt terugvallen, wanneer de update onverhoopt toch niet goed wordt uitgevoerd. Je hebt de keuze uit drie opties:

1. Geen automatische updates
Bij deze opties zul je zelf updates voor de geïnstalleerde software moeten uitvoeren om beschermd te blijven tegen beveiligingslekken. Deze optie raden wij niet aan.

2. Automatische updates naar nieuwe minor versies en beveiligingsupdates
Er worden automatisch updates uitgevoerd naar nieuwe minor versies. Vaak gaat het om beveiligingsupdates, die je meestal zonder risico kunt laten uitvoeren. Ook wordt bij deze optie automatisch een backup gemaakt, zodat je altijd terug kunt naar de oude situatie. Dit is de aanbevolen optie.

3. Automatische updates naar alle nieuwe versies
Bij deze optie worden automatisch updates uitgevoerd naar alle nieuwe beschikbare versies. Hierbij worden ook 'grote' updates uitgevoerd, die soms gevolgen voor de werking van plugins en thema's kunnen hebben. Alles automatisch up-to-date houden is erg handig, maar wees je bewust van dit risico.

De stappen voor het inschakelen van automatische updates, zijn als volgt:

1. Log in op DirectAdmin van het pakket waar je website op staat.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Klik onder 'Mijn Applicaties' op de naam van de applicatie waarvoor je automatische updates wilt inschakelen..

Klik op de applicatie die via Installatron is geïnstalleerd.

3. Selecteer in de tabel onder 'Automatic Update' de tweede optie 'Create a backup and update to new minor versions and security releases (recommended)'.

Selecteer in de tabel onder 'Automatic Update' de tweede optie 'Create a backup and update to new minor versions and security releases (recommended)'.

4. Scroll helemaal naar beneden en klik op de knop 'Save All'.

Scroll helemaal naar beneden en klik op de knop 'Save All'.

5. Automatische updates zijn nu voor die installatie ingeschakeld.

Handmatig een update uitvoeren

Als je een applicatie handmatig wilt updaten, dan kan dat ook via Installatron. Je kunt dit doen wanneer je automatische updates hebt uitgeschakeld, of wanneer je wilt updaten naar een nieuwe major versie. Let erop dat daarbij plugins en thema's problemen kunnen geven.

1. Log in op DirectAdmin.

2. Klik onder 'Mijn Applicaties' op de naam van de applicatie waarvoor je een update wilt uitvoeren.

Klik op de applicatie die via Installatron is geïnstalleerd.

3. Klik op de update knop (de rood omcirkelde pijl in onderstaande afbeelding). Als je meerdere applicaties tegelijk wilt updaten, dan kan dat ook. Vink de betreffende installaties rechts aan en klik vervolgens onder in beeld op 'Update' (de groen omcirkelde aanduidingen).

Klik op de update knop (de rood omcirkelde pijl in onderstaande afbeelding). Als je meerdere applicaties tegelijk wilt updaten, dan kan dat ook. Vink de betreffende installaties rechts aan en klik vervolgens onder in beeld op 'Update' (de groen omcirkelde aanduidingen).

4. Selecteer onder 'Destination Version' de versie waar je naar wilt updaten. Meestal wordt de aanbevolen versie standaard geselecteerd.

5. Kies of je de plugins en thema's wilt updaten.

6. Kies of je een backup van de huidige installatie wilt maken. Het is verstandig om dit te doen.

7. Klik onderaan op de knop 'Update'.

Klik op de knop 'Update'.

8. Er wordt nu een backup gemaakt en de update wordt uitgevoerd. Controleer, als de update klaar is, of de website nog correct werkt en schakel bij voorkeur automatische updates in.

Mocht de update zijn mislukt en de website niet meer werken, plaats dan de gemaakte backup terug. Klik hier voor meer informatie over het terugplaatsen van een Installatron-backup.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Geen cookies