Wat is Installatron?

Met behulp van Installatron kun je vanuit DirectAdmin eenvoudig software op je webhostingpakket installeren. De installatie gaat vrij intuïtief, je kunt voor de beeldvorming eens deze voorbeeldinstallatie bekijken. De installatie van alle andere applicaties gaat in grote lijnen hetzelfde.

Het gebruik van Installatron heeft een aantal grote voordelen. De belangrijkste functionaliteit is de automatische update-functie. Hierbij zal Installatron, als er een nieuwe versie van de geïnstalleerde software beschikbaar komt, automatisch een backup maken van jouw applicatie en de update automatisch uitvoeren. Je wordt hiervan per e-mail op de hoogte gesteld.

Installatron in DirectAdmin.

Een ander voordeel is het eenvoudig maken van backups. Een back-up via Installatron bevat alle informatie voor jouw website, in tegenstelling tot de backupfunctie van DirectAdmin, die van jouw volledige webhostingpakket (inclusief bijvoorbeeld e-mail) een backup maakt. Hierdoor blijft de backup via Installatron klein en is het terugplaatsen erg eenvoudig.

Installatron is een externe applicatie en dus niet door onszelf ontwikkeld. Meer informatie over Installatron is te vinden op de website van de ontwikkelaar ervan.