Mogen we een cookie plaatsen voor Google Analytics om onze website te verbeteren?

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe kan ik een applicatie naar Installatron importeren?

Het kan zijn dat je een webapplicatie ooit handmatig op jouw hostingpakket hebt geïnstalleerd. Of dat je een webapplicatie van een andere hostingprovider naar Antagonist hebt verhuisd. Deze installatie kun je naar Installatron importeren, zodat je de automatische updates en backupfunctionaliteit kunt gebruiken.

Op deze pagina worden twee manieren van importeren besproken: het importeren van een installatie die al op jouw hostingpakket staat en het importeren van een externe installatie.

WordPress-installatie als voorbeeld
Hier is een WordPress-installatie als voorbeeld gebruikt. Dezelfde stappen zijn echter ook uit te voeren voor een willekeurige andere applicatie die in Installatron beschikbaar is.

Bestaande installatie importeren

Het is mogelijk om een bestaande applicatie naar Installatron te importeren. Je kunt dit gebruiken als je software handmatig op jouw hostingpakket hebt geïnstalleerd en deze graag met Installatron wilt beheren. Handig voor bijvoorbeeld backups maken en automatische updates doorvoeren.

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Vul in het zoekveld van het menu 'Installatron' in en klik op 'Installatron Applications Installer'.

Installatron in DirectAdmin.

3. Scroll iets naar beneden en klik op het WordPress-icoontje.

Klik op het WordPress-icoontje.

4. Klik rechts naast 'Installeer deze applicatie' op het kleine knopje om de importeeropties te zien. Kies daar voor 'Importeer bestaande installatie'.

Klap het submenu open voor extra importeeropties.

5. Klik in het kader 'Van dit account' op 'Voortzetten'. Dit is de optie die je kiest als je een installatie die nu op je pakket bij Antagonist staat wilt importeren.

Kies de optie om een applicatie te importen die al op het hostingpakket staat.

6. Geef aan waar de huidige installatie staat en klik op 'Importeren'. De applicatie wordt nu naar Installatron geïmporteerd.

Geef het pad op waar de huidige installatie staat.

Let op: als de installatie niet in een submap staat, dan kun je het veld bij 'Pad (Optioneel)' leeg laten.

Externe installatie importeren

Installatron heeft een functie, waarmee je een installatie die op een andere locatie staat kunt importeren. Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld een Joomla- of WordPress-installatie van jouw oude hostingprovider naar Antagonist over te zetten.

Deze functie in Installatron is foutgevoelig
Als je problemen hebt om een externe installatie te importeren, kijk dan goed naar de foutmelding en controleer ingevulde gegevens zorgvuldig.

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Vul in het zoekveld van het menu 'Installatron' in en klik op 'Installatron Applications Installer'.

Installatron in DirectAdmin.

3. Scroll iets naar beneden en klik op het WordPress-icoontje.

Klik op het WordPress-icoontje.

4. Klik rechts naast 'Installeer deze applicatie' op het kleine knopje om de importeeropties te zien. Kies daar voor 'Importeer bestaande installatie'.

Klap het submenu open voor extra importeeropties.

5. Klik in het kader 'Van ander account' op 'Voortzetten'. Je kiest deze optie wanneer je een installatie vanaf een externe locatie naar je pakket bij Antagonist wilt migreren.

Kies de optie om een installatie vanaf een externe locatie te importeren.

6. Je krijgt nu een scherm waarin je de gegevens van de oude en de nieuwe omgeving moet invullen. Bij de velden in het kader 'Source' vul je de gegevens van de oude (huidige) installatie in.

  • URL | Vul hier de URL van de oude (huidige) omgeving in, dus waarmee de website voor de verhuizing te bereiken was.
  • URL IP Address (Optional) | Vul hier het IP-adres van de URL van de oude (huidige) omgeving in.
  • Enter FTP login information for the above url | Dit zijn de FTP-gegevens om de bestanden van de oude (huidige) locatie op te halen. Welke gegevens je hier exact in moet vullen, kun je navragen bij de oude hostingprovider.
  • Path | Vul hier het pad in, waar de installatie via FTP te vinden is. Als je dit pad niet weet, kun je in een FTP-programma verbinding maken met de gegevens die je hierboven hebt ingevuld. Kijk dan naar welke map(pen) moet gaan, om bij de basis-map van de software te komen.

Je krijgt nu een scherm waarin je de gegevens van de oude en de nieuwe omgeving moet invullen.

Bij de velden in het kader 'Destination' vul je de gegevens van de nieuwe installatie bij Antagonist in.

  • Domain | Het domein waarop je de installatie wilt uitvoeren. Als je eerst een subdomein hebt aangemaakt, staat die ook in het overzicht. Ook kun je hier kiezen om de installatie via SSL (https://) bereikbaar te maken.
  • Directory (Optional) | Als je hier iets invult, wordt de installatie in die map geplaatst. Om de installatie meteen onder jouw domeinnaam zichtbaar te maken, laat je het veld leeg. Meteen onder het invulveld wordt getoond vanaf welke URL de installatie straks bereikbaar is.
  • Database Management | Kies hier voor 'Automatically manage the database settings for me', tenzij je handmatig de database-instellingen wilt opgeven.

Hier vul je Destination, Domain, Directory (Optional) en Database Management in.

8. Klik vervolgens onderaan op 'Import'.

9. De hostingserver van Antagonist zal nu verbinding maken met de externe locatie en de installatie ophalen. Dit kan even duren. Je kunt zien dat er iets gebeurt aan het ronddraaiende icoontje rechtsboven in beeld.

10. De installatie wordt nu geïmporteerd. De voortgang wordt weergegeven.

De installatie wordt nu geïmporteerd. De voortgang wordt weergegeven.

11. Als het importeren succesvol is uitgevoerd, wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link klikken voor het bekijken van de website.

Als het importeren succesvol is uitgevoerd, wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link klikken voor het bekijken van de website.

Het kan dat je een foutmelding krijgt over de beschikbare opslagruimte op de bronlocatie. Dit heeft ermee te maken dat Installatron probeert om een aantal tijdelijke bestanden op te slaan, waarmee de migratie wordt uitgevoerd. Zorg daarom dat de FTP-gebruiker die je bij de externe locatie hebt ingevuld schrijfrechten heeft. Controleer ook of het ingevulde pad klopt.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100