Hoe importeer ik een applicatie in Installatron?

Het kan zijn dat je een webapplicatie ooit handmatig hebt geïnstalleerd op jouw hostingpakket. Of dat je een webapplicatie van een andere hostingprovider naar Antagonist hebt verhuisd. Het is mogelijk om deze installatie dan in Installatron te plaatsen, zodat je gebruik kunt maken van de automatische updates en backupfunctionaliteit. Op deze pagina worden twee manieren van importeren besproken: het importeren van een installatie die al op jouw hostingpakket staat en het importeren van een externe installatie.

Ter attentie
In deze handleiding is als voorbeeld een WordPress-installatie gebruikt. Dezelfde stappen zijn echter ook uit te voeren voor een willekeurige andere applicatie die in Installatron beschikbaar is.

Een bestaande installatie importeren

Het is mogelijk om in Installatron een bestaande software-installatie te importeren. Je kunt dit gebruiken als je een softwarepakket handmatig op jouw hostingpakket hebt geplaatst en deze graag in Installatron wilt beheren. Bijvoorbeeld, voor backups en automatische updates.

De eerste drie stappen zijn gelijk aan die van een nieuwe installatie:

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Scroll naar beneden, naar de categorie 'Web Applications'.
  3. Selecteer het programma dat je wilt importeren, of klik op 'view more' (achter 'Featured Applications') om naar de complete lijst met applicaties te gaan en klik op de juiste applicatie.
  4. Klik rechts naast de knop 'Install this application' op het kleine knopje met de pijl naar beneden.

Klik rechts naast de knop 'Install this application' op het kleine knopje met de pijl naar beneden.

5. Klik vervolgens op 'Import existing install'.

Klik vervolgens op 'Import existing install'. Let op: bij sommige browsers moet je dubbelklikken.

6. Klik op 'Continue' onder de kop 'From this account'. Dit is de optie die je kiest als je een installatie die nu op je pakket bij Antagonist staat wilt importeren.

Klik op 'Continue' onder de kop 'From this account'. Dit is de optie die je kiest wanneer je een installatie die nu op je pakket bij Antagonist staat wilt importeren.

7. Geef op het volgende scherm aan waar de huidige installatie staat. Als de installatie meteen onder de domeinnaam staat en niet in een submap, dan kun je het veld bij 'Directory (Optional)' leeg laten.

Geef op het volgende scherm aan waar de huidige installatie staat. Wanneer de installatie meteen onder de domeinnaam staat en niet in een submap, dan kun je het veld bij 'Directory (Optional)' leeg laten.

8. Klik op 'Import'.
  9. Als het importeren is gelukt, dan wordt de applicatie in het overzicht getoond. Door nu op 'view/edit details' te klikken, kun je instellingen voor bijvoorbeeld automatische updates en notificaties aanpassen.

Als het importeren is gelukt, dan wordt de applicatie in het overzicht getoond. Door nu op 'view/edit details' te klikken, kun je instellingen voor bijvoorbeeld automatische updates en notificaties aanpassen.

Een externe installatie importeren

Installatron heeft een functie, waarmee je een software-installatie op een andere locatie kunt importeren. Je kunt deze functie gebruiken om bijvoorbeeld een Joomla- of WordPress-installatie over te zetten van jouw oude hostingprovider naar Antagonist.

Belangrijk
Deze functie in Installatron is foutgevoelig. Als je problemen hebt bij het importeren van een externe installatie, kijk dan goed naar de foutmelding en controleer de ingevulde gegevens zorgvuldig.

De eerste vijf stappen zijn gelijk aan die van een bestaande installatie importeren:

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Scroll in DirectAdmin naar beneden, naar de categorie 'Web Applications'.
  3. Selecteer de applicatie die je wilt importeren, of klik op 'view more' (achter 'Featured Applications') om naar de complete lijst met applicaties te gaan en klik op de juiste applicatie.
  4. Klik rechts naast de knop 'Install this application' op het kleine knopje met de pijl naar beneden.

Klik rechts naast de knop 'Install this application' op het kleine knopje met de pijl naar beneden.

5. Klik vervolgens op 'Import existing install'.

Klik vervolgens op 'Import existing install'. Let op: bij sommige browsers moet je dubbelklikken.

6. Klik op 'Continue' onder het kopje 'From different account'. Je kiest deze optie wanneer je een installatie vanaf een externe locatie naar je pakket bij Antagonist wilt migreren.

Klik op 'Continue' onder het kopje 'From different account'. Je kiest deze optie wanneer je een installatie vanaf een externe locatie naar je pakket bij Antagonist wilt migreren.

7. Je krijgt nu een scherm waarin je de gegevens van de oude en de nieuwe omgeving moet invullen.
    1. Source: de gegevens van de oude (huidige) installatie.

Enter the URL to the location of the installed application to be migrated: vul hier de URL van de oude (huidige) omgeving in, dus waarmee de website voor de verhuizing te bereiken was.

Enter FTP login information for the above url: dit zijn de FTP-gegevens om de bestanden van de oude (huidige) locatie op te halen. Welke gegevens je hier exact in moet vullen, kun je navragen bij de oude hostingprovider.

Enter the path from the FTP account's root directory to the above install location: vul hier het pad in, waar de installatie via FTP te vinden is. Als je dit pad niet weet, kun je in een FTP-programma verbinding maken met de gegevens die je hierboven hebt ingevuld. Kijk dan naar welke map(pen) moet gaan, om bij de basis-map van de software te komen.

Je krijgt nu een scherm waarin je de gegevens van de oude en de nieuwe omgeving moet invullen.

2. Destination: De gegevens van de nieuwe installatie bij Antagonist.

Domain: het domein waarop je de installatie wilt uitvoeren. Als je eerst een subdomein hebt aangemaakt, staat die ook in het overzicht. Ook kun je hier kiezen om de installatie via SSL (https://) bereikbaar te maken.

Directory (Optional): als je hier iets invult, wordt de installatie in die map geplaatst. Om de installatie meteen onder jouw domeinnaam zichtbaar te maken, laat je het veld leeg. Meteen onder het invulveld wordt getoond vanaf welke URL de installatie straks bereikbaar is.

Database Management: kies hier voor 'Automatically manage the database settings for me', tenzij je handmatig de database-instellingen wilt opgeven.

Hier vul je Destination, Domain, Directory (Optional) en Database Management in.

8. Klik vervolgens onderaan op 'Import'.
  9. De hostingserver van Antagonist zal nu verbinding maken met de externe locatie en de installatie ophalen. Dit kan even duren. Je kunt zien dat er iets gebeurt aan het ronddraaiende icoontje rechtsboven in beeld.
  10. De installatie wordt nu geïmporteerd. De voortgang wordt weergegeven.

De installatie wordt nu geïmporteerd. De voortgang wordt weergegeven.

11. Als het importeren succesvol is uitgevoerd, wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link klikken voor het bekijken van de website.

Als het importeren succesvol is uitgevoerd, wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link klikken voor het bekijken van de website.

Het kan dat je een foutmelding krijgt over de beschikbare opslagruimte op de bronlocatie. Dit heeft ermee te maken dat Installatron probeert om een aantal tijdelijke bestanden op te slaan, waarmee de migratie wordt uitgevoerd. Zorg er daarom voor dat de FTP-gebruiker die je hebt ingevuld schrijfrechten heeft bij de externe locatie. Let ook goed op dat het ingevulde pad klopt.