Hoe kan ik in Installatron een applicatie verwijderen?

Het kan voorkomen dat je via Installatron een applicatie hebt geïnstalleerd, zoals WordPress of Joomla, die je nu graag wilt verwijderen. Bijvoorbeeld, omdat je een nieuwe website maakt en de oude niet meer nodig hebt.

Hoe je een applicatie in Installatron verwijdert, lees je in deze handleiding. WordPress wordt als voorbeeld gebruikt, maar het werkt voor iedere applicatie hetzelfde.

Belangrijk
Je verwijdert op deze wijze de gehele applicatie, dus alle website-bestanden en de database ervan. Zorg dus dat je zeker weet dat het wenselijk is om de applicatie te verwijderen of dat je een backup hebt voor het geval dat.

Applicatie verwijderen

1. Log in op DirectAdmin.

2. Scroll naar onderen en klik onder 'Web Applications' op de installatie die je wenst te verwijderen.

Scroll naar onderen en klik onder 'Web Applications' op de installatie die je wenst te verwijderen.

3. Klik op het vakje met het kruis erin. Als je de muis hierop zet, zie je ook de tekst 'uninstall' verschijnen.

Klik op het vakje met het kruis erin. Als je de muis hierop zet, zie je ook de tekst 'uninstall' verschijnen.

4. Je komt nu bij de Uninstall Wizard. Hier klik je rechts onderin nogmaals op 'Uninstall'.

Je komt nu bij de Uninstall Wizard. Hier klik je rechts onderin nogmaals op 'Uninstall'.

5. Je keert terug naar het scherm met jouw installaties en ziet dat jouw installatie wordt verwijderd.

Je keert terug naar het scherm met jouw installaties en ziet dat jouw installatie wordt verwijderd.

6. Jouw installatie is succesvol verwijderd.