Hoe kan ik in Installatron een applicatie verwijderen?

Het kan voorkomen dat je via Installatron een applicatie hebt geïnstalleerd, zoals WordPress of Joomla, die je nu graag wilt verwijderen. Bijvoorbeeld, omdat je een nieuwe website maakt en de oude niet meer nodig hebt. In deze handleiding wordt WordPress als voorbeeld gebruikt, maar het werkt voor iedere applicatie hetzelfde.

Je verwijdert op deze wijze de gehele applicatie
Ook alle website-bestanden en de database ervan worden verwijderd. Zorg dus dat je zeker weet dat het wenselijk is of dat je een backup hebt voor het geval dat.

Applicatie verwijderen

1. Log in op DirectAdmin van het pakket waar je website op staat.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Klik onder 'Mijn Applicaties' op de naam van de applicatie die je wilt verwijderen.

Klik op de applicatie die via Installatron is geïnstalleerd.

3. Klik op de knop met het kruisje. Als je de muis hierop zet, zie je ook de tekst 'verwijderen' verschijnen.

Klik op de knop met het kruisje.

4. Je komt nu bij het deïnstalleer-scherm. Hier klik je rechts onderin nogmaals op 'Verwijderen'.

Klik op 'Verwijderen'.

5. Je ziet nu dat je installatie van je hostingpakket wordt verwijderd.

De installatie wordt verwijderd.