Mogen we een cookie plaatsen voor Google Analytics om onze website te verbeteren?

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe kopieer ik een applicatie in Installatron?

Installatron is een onderdeel binnen DirectAdmin waarmee je met een aantal eenvoudige stappen een applicatie, zoals WordPress of Joomla, op jouw webhostingpakket kunt installeren. Installatron biedt ook de mogelijkheid om een bestaande applicatie te kopiëren naar een submap.

Dit kan handig zijn wanneer je een bestaande applicatie als basis wilt gebruiken voor een nieuwe website. Zo kun je de website in de submap vernieuwen, terwijl de huidige website nog op de oorspronkelijke locatie staat. In deze handleiding bespreken we daarom hoe het kopiëren van een applicatie in zijn werking gaat.

Ter attentie
In deze handleiding wordt het kopiëren van een WordPress-installatie als voorbeeld gebruikt, maar de stappen zijn vrijwel identiek voor andere applicaties die ook binnen Installatron beschikbaar zijn.

Je applicatie kopiëren

In dit voorbeeld staat de WordPress-installatie geïnstalleerd in de map /public_html/ van het domein 'voorbeeld.nl'. Je kunt die website dus bereiken door naar https://www.voorbeeld.nl in je browser te gaan.

Nu willen we graag deze applicatie kopiëren naar de submap /public_html/nieuw/, zodat diezelfde website ook via https://www.voorbeeld.nl/nieuw/ is te bereiken. Dat gaat als volgt:

1. Log in op DirectAdmin van je webhostingpakket. 

2. Klik onder 'My Applications' op de applicatie die je wilt gaan kopiëren, in dit geval de applicatie 'My blog'.

Klik onder 'My Applications' op de applicatie die je wilt gaan kopiëren, in dit geval de applicatie 'My blog'.

3. Om de applicatie te kopiëren, klik je op 'clone'-knop (de knop met de gesplitste pijl).

 Om de applicatie te kopiëren, klik je op 'clone'-knop (de knop met de gesplitste pijl).

4. Geef bij 'Destination' onder het veld 'Directory (Optional)' de locatie op waar de kopie terecht moet komen. In dit voorbeeld geven we de submap 'nieuw' op.

Geef bij 'Destination' onder het veld 'Directory (Optional)' de locatie op waar de kopie terecht moet komen. In dit voorbeeld geven we de submap 'nieuw' op.

5. Bij 'Database Management' kun je de standaardinstelling laten staan. Er wordt dan vanzelf een nieuwe database voor de kopie van de applicatie aangemaakt.

6. De instelling bij 'Setting Management' kun je ook laten staan, tenzij je die instellingen van je kopie graag naar eigen wens wilt aanpassen.

De instelling bij 'Setting Management' kun je ook laten staan, tenzij je die instellingen van je kopie graag naar eigen wens wilt aanpassen.

7. Klik vervolgens op de knop 'Clone' om de kopie naar de submap in gang te zetten.

8. Het kopiëren van de applicatie wordt nu uitgevoerd, je kunt de voortgang ervan in beeld zien.

Het kopiëren van de applicatie wordt nu uitgevoerd, je kunt de voortgang ervan in beeld zien.

9. Als het kopiëren is voltooid, dan wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link van je domein klikken om je website op de nieuwe locatie te bekijken.

Als het kopiëren is voltooid, dan wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link van je domein klikken om je website op de nieuwe locatie te bekijken.

10. Dat was het, je hebt nu je WordPress-applicatie succesvol naar een submap gekopiëerd via Installatron. Je kunt nu dus aanpassingen doen aan de gekopieerde website, zonder dat dit gevolgen heeft voor de website die op de originele locatie staat.

Aandachtspunten

  • Let op: bij WordPress en Joomla zal Installatron voor de kopie automatisch de bestandspaden corrigeren. Dit gebeurt echter niet bij iedere applicatie vanzelf. Controleer na het kopiëren van de applicatie daarom voor de zekerheid of alle verwijzingen goed staan en pas deze aan waar nodig.
  • Let op: een kopie op deze wijze is een geautomatiseerd proces. Bij geavanceerde websites of bij specifieke thema's of plugins is het maken van een kopie op deze wijze niet altijd de beste manier. Je kunt dan beter handmatig een kopie maken door de website-bestanden te kopiëren via e.g. FTP of de File Manager in DirectAdmin. De database kun je dan handmatig via phpMyAdmin exporteren en importeren.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100