Hoe kan ik met Installatron een applicatie installeren?

Installatron is een onderdeel binnen DirectAdmin, waarmee je met een aantal eenvoudige stappen een applicatie op jouw hostingpakket kunt installeren. Hier wordt uitgelegd hoe. Meer informatie over Installatron zelf kun je hier terugvinden.

Als je al een handmatige installatie van een webapplicatie hebt uitgevoerd, of een installatie van een andere server wilt importeren, kijk dan in onze handleiding die betrekking heeft op applicaties importeren.

Wil je met WordPress beginnen? Dat kan! De hostingpakketten van Antagonist zijn hier perfect voor. Gratis SSL, HTTP/2, de laatste PHP-versies en automatische backups. Een ideaal onderkomen voor je WordPress-website!

Nieuwe applicatie installeren

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een applicatie met Installatron kunt installeren. Er is gekozen voor WordPress, maar vrijwel dezelfde stappen kun je ook voor een andere applicatie naar keuze uitvoeren.

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Vul in het zoekveld van het menu 'Installatron' in en klik op 'Installatron Applications Installer'.

Installatron in DirectAdmin.

3. Scroll iets naar beneden en klik op het WordPress-icoontje.

Klik op het WordPress-icoontje.

4. Klik op de knop 'installeer deze applicatie'.

Het installeren van WordPress via Installatron.

5. Geef nu de instellingen op die voor jouw applicatie van toepassing zijn. Het kan zijn dat sommige instellingen voor de door jou gekozen applicatie afwijken.

Kies op welk domein je de applicatie wilt installeren.

• Domein: het domein waarop je de installatie wilt uitvoeren. Als je eerst een subdomein hebt aangemaakt, staat die ook in het overzicht. Ook kun je hier kiezen om de installatie via SSL (https://) bereikbaar te maken (aanbevolen).
  • Pad (Optioneel): als je hier iets invult, dan wordt de installatie in die submap geplaatst. Om de installatie meteen onder jouw domeinnaam zichtbaar te maken, laat je het veld leeg. Meteen onder het invulveld wordt getoond vanaf welke URL de installatie straks bereikbaar is.

Kies de gewenste instellingen.

• Versie: kies de meest recente versie, die is standaard geselecteerd.
  • Taal: je kunt voor sommige applicaties een andere taal selecteren, waaronder Nederlands.
  • Automatische Update: je kunt hier instellen of Installatron automatisch updates moet uitvoeren als deze beschikbaar zijn. We raden aan om de instellingen op afbeelding hieronder te kiezen. Zo blijf je beschermd tegen kritieke beveiligingslekken.

Vul de gewenste instellingen voor je applicatie in.

• Instellingen: je kunt bij deze instellingen er eventueel voor kiezen om de naam van het Administrator-account te wijzigen en zelf een wachtwoord te kiezen.
  • Geavanceerd: kies hier voor 'Geavanceerde instellingen automatisch beheren voor mij', tenzij je handmatig de database-instellingen wilt opgeven.

Geavanceerde instellingen in Installatron.

5. Als alle instellingen correct staan, klik dan onderaan op 'Installeren' om de applicatie te installeren. Je kunt de voortgang ervan in beeld zien.

Een applicatie in Installatron.

6. Als de installatie is voltooid, dan wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link van je domein klikken om je gloednieuwe website te bekijken!