Hoe installeer ik software met Installatron?

Installatron is een onderdeel binnen DirectAdmin, waarmee je met een aantal eenvoudige stappen een applicatie op jouw hostingpakket kunt installeren. Meer informatie over Installatron zelf kun je hier terugvinden.

Als je al een handmatige installatie van een webapplicatie hebt uitgevoerd, of een installatie van een andere server wilt importeren, kijk dan in onze handleiding die betrekking heeft op het importeren van een applicatie.

Ter attentie
In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een applicatie met Installatron kunt installeren. Er is gekozen voor WordPress, maar vrijwel dezelfde stappen kun je ook voor een andere applicatie naar keuze uitvoeren.

Nieuwe installatie

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Scroll naar beneden en klik onder de categorie 'Web Applications' op de applicatie die je wilt installeren. In dit geval is dat 'WordPress'. Je kunt ook meteen op de applicatie naar keuze klikken, als deze in het overzicht staat.

Scroll naar beneden, en klik onder de categorie 'Web Applications' op de applicatie die je wilt installeren.

3. Optioneel: staat je gewenste applicatie er niet direct bij, klik dan op 'view more' (achter 'Featured Applications') om naar de complete lijst met applicaties te gaan en klik dan daar op de applicatie die je wilt installeren.

Klik op 'view more' (achter 'Featured Applications') om naar de complete lijst met applicaties te gaan.

4. Klik op de knop 'install this application'.

Klik op de knop 'install this application'.
  5. Geef nu de instellingen op die voor jouw applicatie van toepassing zijn. Het kan zijn dat sommige instellingen voor de door jou gekozen applicatie afwijken.

Domain: het domein waarop je de installatie wilt uitvoeren. Als je eerst een subdomein hebt aangemaakt, staat die ook in het overzicht. Ook kun je hier kiezen om de installatie via SSL (https://) bereikbaar te maken.

Directory (Optional): als je hier iets invult, dan wordt de installatie in die submap geplaatst. Om de installatie meteen onder jouw domeinnaam zichtbaar te maken, laat je het veld leeg. Meteen onder het invulveld wordt getoond vanaf welke URL de installatie straks bereikbaar is.

Geef nu de instellingen op die voor jouw applicatie van toepassing zijn.

Version: kies hier de meest recente versie, tenzij dit echt niet anders kan. De meest recente versie is standaard geselecteerd.

Language: je kunt voor sommige applicaties een andere taal selecteren, waaronder Nederlands.

Automatic Update: je kunt hier instellen of Installatron automatisch updates moet uitvoeren als deze beschikbaar zijn. We raden aan om de instellingen te zien op afbeelding hieronder te kiezen. Hiermee blijf je beschermd tegen kritieke beveiligingslekken.

Kies bij 'Version' de meest recente versie, bij 'Language' de gewenste taal en bij 'Automatic Update' of Installatron updates moet uitvoeren wanneer deze beschikbaar zijn.

Database Management: kies hier voor 'Automatically manage the database settings for me', tenzij je handmatig de database-instellingen wilt opgeven.

Database Management: Kies hier voor 'Automatically manage the database settings for me'.

Settings: je kunt bij de instellingen onder het kopje 'Settings' er eventueel voor kiezen om de naam van het 'Administrator'-account te wijzigen en zelf een wachtwoord te kiezen.

Settings: Je kunt bij de instellingen onder het kopje 'Settings' er eventueel voor kiezen om de naam van het 'Administrator'-account te wijzigen en zelf een wachtwoord te kiezen.

6. Als alle instellingen correct staan, klik dan onderaan op 'Install' om de applicatie te installeren.
  7. De installatie wordt nu uitgevoerd. Je kunt de voortgang ervan in beeld zien.

De installatie wordt nu uitgevoerd. Je kunt de voortgang ervan in beeld zien.

8. Als de installatie is voltooid, dan wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link van je domein klikken om je gloednieuwe website te bekijken!

Als de installatie is voltooid, dan wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link van je domein klikken om je gloednieuwe website te bekijken.