Nu gratis SSL bij ieder nieuw webhostingpakket en voor alle 100.000+ bestaande! Meer info...

Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Makkelijke handleidingen, nuttige pagina's en Premium Support — of vraag onze experts.

Hoe installeer ik software met Installatron?

Installatron is een onderdeel binnen DirectAdmin, waarmee je met een aantal eenvoudige stappen een applicatie op jouw hostingpakket kunt installeren. Meer informatie over Installatron zelf kan je hier terugvinden.

Als je al een handmatige installatie van een webapplicatie hebt uitgevoerd, of een installatie van een andere server wilt importeren, kijk dan in onze handleiding die betrekking heeft op het importeren van een applicatie.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een applicatie met Installatron kunt installeren. Er is gekozen voor WordPress, maar vrijwel dezelfde stappen kun je ook voor een andere applicatie naar keuze uitvoeren.

Nieuwe installatie

1. Log in op DirectAdmin;
  2. Scroll naar beneden, en klik onder de categorie 'Web Applications' op de applicatie die je wilt installeren. In dit geval is dat 'WordPress'. Je kunt ook meteen op de applicatie naar keuze klikken, als deze in het overzicht staat;

3. Optioneel: staat je gewenste applicatie er niet direct bij, klik dan op 'view more' (achter 'Featured Applications') om naar de complete lijst met applicaties te gaan en klik dan daar op de applicatie die je wilt installeren;

4. Klik op de knop 'install this application';

5. Geef nu de instellingen op die voor jouw applicatie van toepassing zijn (het kan zijn dat niet alle instellingen voor de door jou gekozen applicatie beschikbaar zijn):
    - Domain: Het domein waarop je de installatie wilt uitvoeren. Als je eerst een subdomein hebt aangemaakt, staat die ook in het overzicht. Ook kun je hier kiezen om de installatie via SSL (https://) bereikbaar te maken;
    - Directory (Optional): Als je hier iets invult, wordt de installatie in die map geplaatst. Om de installatie meteen onder jouw domeinnaam zichtbaar te maken, laat je het veld leeg 1);

- Version: Kies hier de meest recente versie, tenzij dit echt niet anders kan. De meest recente versie is standaard geselecteerd;
    - Language: Je kunt voor sommige applicaties een andere taal selecteren, waaronder Nederlands;
    - Automatic Update: Je kunt hier instellen of Installatron automatisch updates moet uitvoeren als deze beschikbaar zijn. We raden aan om de instellingen te zien op afbeelding hieronder te kiezen. Hiermee blijf je beschermd tegen kritieke beveiligingslekken;

- Database Management: Kies hier voor 'Automatically manage the database settings for me', tenzij je handmatig de database-instellingen wilt opgeven;

- Settings: Je kunt bij de instellingen onder het kopje 'Settings' er eventueel voor kiezen om de naam van het 'Administrator'-account te wijzigen en zelf een wachtwoord te kiezen.

6. Als alle instellingen correct staan, klik dan onderaan op 'Install' om de applicatie te installeren;
  7. De installatie wordt nu uitgevoerd. Je kunt de voortgang ervan in beeld zien;

8. Als de installatie is voltooid, dan wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link van je domein klikken om je gloednieuwe website te bekijken!

1) Meteen onder het invulveld wordt getoond vanaf welke URL de installatie straks bereikbaar is.