Hoe kan ik mijn applicatie verplaatsen?

Het is mogelijk dat je een applicatie in bijvoorbeeld de map /public_html/app/ installeert, maar dat je eigenlijk wenst dat deze applicatie in een andere map moet komen. Bijvoorbeeld, rechtstreeks in de /public_html/-map, zodat je website direct onder je hoofddomein valt te bereiken. In deze handleiding bespreken we hoe je dat voor bijvoorbeeld WordPress en Joomla aanpakt.

Liever je applicatie door ons laten verplaatsen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en geef aan wat je wensen zijn! We kijken dan graag wat we voor je kunnen betekenen.

Map wijzigen

In principe kun je de bestanden van de applicatie naar een map hoger verplaatsen. Dit kun je doen met een FTP-programma of de File Manager van DirectAdmin. Met een FTP-programma kun je dit het makkelijkste doen; je hoeft alleen maar de bestanden naar de nieuwe map te slepen.

WordPress verplaatsen

Op de officiële WordPress-website staan een tweetal handleidingen met uitleg over het verplaatsen van de website naar een andere locatie. Dit betreft zowel het wijzigen van de map waarin de applicatie staat als het aanpassen van de domeinnaam. Het gaat om de volgende artikelen:

Joomla verplaatsen

Voor sommige applicaties moet je na het verplaatsen nog één of meerdere configuratiebestanden aanpassen. Bij Joomla is dat het bestand 'configuration.php'. Je moet daarin het volgende wijzigen:

1. Verander

var $log_path = '/home/deb12345/public_html/oude_map/logs';

naar

var $log_path = '/home/deb12345/public_html/logs';

2. Verander

var $tmp_path = '/home/deb12345/public_html/oude_map/tmp';

naar

var $tmp_path = '/home/deb12345/public_html/tmp';

3. Verander

var $ftp_root = '/home/deb12345/public_html/oude_map';

naar

var $ftp_root = '/home/deb12345/public_html';

4. Verander

var $live_site = 'http://www.jedomein.nl/oude_map';

naar

var $live_site = 'http://www.jedomein.nl';

Verwijder vervolgens de inhoud van de map /cache/. Vergeet verder niet te controleren of de bestandsrechten nog kloppen. Daarnaast moet je in de administrator van Joomla nog controleren of er nog paden gewijzigd moeten worden. Zo kunnen er extensies zijn die nog niet bijgewerkt zijn.

Server wijzigen

Het wijzigen van de server is vrijwel gelijk aan het wijzigen van de map, behalve dat:

• je de bestanden met behulp van bijvoorbeeld FTP van de ene server naar de andere server moet verplaatsen;
  • je de database moet backuppen op de oude server en op de nieuwe server weer moet importeren;
  • je het configuratiebestand extra moet aanpassen met bijvoorbeeld nieuwe database- en eventueel e-mail- en FTP-gegevens.