Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe kan ik mijn applicatie verplaatsen?

Het is mogelijk dat je een applicatie in bijvoorbeeld de map /public_html/app/ installeert, maar dat je eigenlijk wenst dat deze applicatie in een andere map moet komen. Bijvoorbeeld in de public_html-map, zodat je website direct onder je hoofddomein valt te bereiken. In deze handleiding bespreken we hoe je dat voor bijvoorbeeld WordPress en Joomla aanpakt.

Liever je applicatie door ons laten verplaatsen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en geef aan wat je wensen zijn! We kijken dan graag wat we voor je kunnen betekenen.

Binnen hetzelfde hostingpakket

In principe kun je de bestanden van de applicatie naar een andere map verplaatsen. Dit kan met een FTP-programma of via 'Bestandsbeheer' in DirectAdmin. Met een FTP-programma is doorgaans het handigst. Je sleept daar dan de bestanden naar de nieuwe map. Corrigeer vervolgens de bestandspaden, zodat er niet meer in de oude map wordt gezocht.

WordPress verplaatsen

Op de officiële WordPress-website staan een tweetal handleidingen met uitleg over het verplaatsen van de website naar een andere locatie. Dit betreft zowel het wijzigen van de map waarin de applicatie staat als het aanpassen van de domeinnaam. Bekijk deze stappen als je een WordPress-website hebt en deze binnen je hostingpakket wilt gaan verplaatsen.

Joomla verplaatsen

Voor sommige applicaties moet je na het verplaatsen nog één of meerdere configuratiebestanden aanpassen. Bij Joomla is dat het bestand 'configuration.php'. Je moet daarin het volgende wijzigen:

1. Verander:

var $log_path = '/home/deb12345/public_html/oude_map/logs';

Naar:

var $log_path = '/home/deb12345/public_html/logs';

2. Verander:

var $tmp_path = '/home/deb12345/public_html/oude_map/tmp';

Naar:

var $tmp_path = '/home/deb12345/public_html/tmp';

3. Verander:

var $ftp_root = '/home/deb12345/public_html/oude_map';

Naar:

var $ftp_root = '/home/deb12345/public_html';

4. Verander:

var $live_site = 'https://www.voorbeeld.nl/oude_map';

Naar:

var $live_site = 'https://www.voorbeeld.nl';

Verwijder vervolgens de inhoud van de cache-map. Vergeet verder niet te controleren of de bestandsrechten nog kloppen. Daarnaast moet je in de administrator van Joomla nog controleren of er nog paden gewijzigd moeten worden. Zo kunnen er extensies zijn die nog niet bijgewerkt zijn.

Naar een ander hostingpakket

Je applicatie naar een hostingpakket op een andere server verplaatsen, gaat op een soortgelijke manier als naar een andere map binnen hetzelfde pakket. Verschillend is dat je:

  • de bestanden met behulp van bijvoorbeeld FTP van de ene server naar de andere server moet verplaatsen;
  • de database moet backuppen op de oude server en op de nieuwe server weer moet importeren;
  • het configuratiebestand moet aanpassen met de nieuwe databasegegevens.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Geen cookies