Hoe wis ik de cookies en cache in Safari?

Gebruik je Safari als webbrowser en wil je de cookies wissen en de cache legen, dan kun je deze instructies volgen. Dit is de standaard webbrowser in macOS, het besturingssysteem van Apple.

Cookies wissen in Safari

1. Open Safari, navigeer bovenaan in het menu naar 'Safari' en klik op 'Voorkeuren'.

Ga bovenaan in het Safari-menu naar 'Voorkeuren'.

2. Klik op het tabje 'Privacy' en dan op 'Beheer websitegegevens'.

Klik op het tabje 'Privacy' en dan op 'Beheer websitegegevens'.

3. Selecteer de websites waarvoor je de cookies wil verwijderen en klik op 'Verwijderen' of kies voor 'Verwijder Alles'.

Selecteer de websites waarvoor je de cookies wil verwijderen en klik op 'Verwijderen' of kies voor 'Verwijder Alles'.

4. Klik op 'Gereed'. De cookies in jouw webbrowser Safari zijn nu verwijderd.

Cache legen in Safari

1. Open Safari, navigeer bovenaan in het menu naar 'Safari' en klik op 'Voorkeuren'.

Ga bovenaan in het Safari-menu naar 'Voorkeuren'.

2. Klik op het tabje 'Geavanceerd', zet onderaan een vinkje naast 'Toon Ontwikkel-menu in menubalk' en sluit het venster.

Zet onderaan een vinkje naast 'Toon Ontwikkel-menu in menubalk' en sluit het venster.

3. Bovenaan in de menubalk staat nu 'Ontwikkel'. Klik hierop en vervolgens op 'Leeg caches'. De cache in jouw webbrowser Safari is nu geleegd.

Zet onderaan een vinkje naast 'Toon Ontwikkel-menu in menubalk' en sluit het venster.