Mogen we een cookie plaatsen voor Google Analytics om onze website te verbeteren?

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe kan ik voor webmail twee-factor-authenticatie (2FA) inschakelen?

Je kunt in de webmail twee-factor-authenticatie (2FA) inschakelen. Er is dan een tweede stap vereist als je met je e-mailaccount op de webmail wil inloggen. Je hebt hiervoor een app nodig, zoals Google Authenticator. Bij het inloggen zal er dan gevraagd worden om de code die in je app wordt getoond. Zonder deze app kun je niet aan codes komen. Zorg er daarom voor dat je deze hebt geïnstalleerd als je deze stappen volgt.

2FA wordt in externe mailprogramma's niet afgedwongen
Achterhaalt iemand je wachtwoord, dan kan hij in een extern mailprogramma het account instellen en zo alsnog 2FA passeren. Dit is een zwakte van het mailprotocol in het algmeeen.

2FA inschakelen

Twee-factor-authenticatie (2FA) inschakelen voor de webmail gaat als volgt.

1. Log in op de webmail.

Het inlogvenster van de webmail.

2. Ga in het menu naar 'Instellingen' → 'Twee-factor-authenticatie’ en klik op 'Eerste keer instellen (vereist)' om een zogenaamd secret aan te maken.

Het 2FA-scherm van de webmail.

3. Scan vervolgens de QR-code met bijvoorbeeld de app Google Authenticator (Android / iOS) op je telefoon.

Scan de QR-code met je authenticator app.

4. Voer de 'QR-code' die je in de app ziet staan in bij 'Code checken'. Hiermee kun je de werking van 2FA controleren.

5. Klik daarna op 'Opslaan' om de instellingen op te slaan.

Eenmalige codes

Het kan voorkomen dat je geen toegang meer hebt tot het apparaat dat je voor de authenticatiecodes gebruikt. Dat is waar eenmalige codes voor zijn. Ze zijn één keer te gebruiken in geval van nood. Deze zijn met name van belang, omdat het niet mogelijk is met je mobiele telefoonnummer toegang te herstellen. Je kunt ze als volgt bekijken.

1. Log in op de webmail.

Het inlogvenster van de webmail.

2. Ga naar 'Instellingen' → 'Twee-factor-authenticatie’ en klik op de knop 'Eenmalige codes weergeven' om je codes te zien.

Eenmalige codes in webmail weergeven

3. Schrijf de codes op of print ze uit en bewaar ze op een veilige plek.

Bewaar je eenmalige codes goed
Eenmalige codes kun je alleen zien wanneer je op de webmail kunt inloggen.

2FA uitschakelen

Twee-factor-authenticatie (2FA) uitschakelen gaat op dezelfde locatie als het inschakelen ervan. Volg hiervoor deze stappen.

1. Log in op de webmail.

Het inlogvenster van de webmail.

2. Ga naar 'Instellingen' → 'Twee-factor-authenticatie’. Haal vervolgens het vinkje weg bij 'Activeren' en klik op 'Opslaan'.

2FA voor webmail uitschakelen

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews