Hoe stuur ik via de webmail berichten met opmaak?

Als je in de webmail een bericht opstelt, dan kun je kiezen of je dit met platte tekst of opmaak wilt doen. Platte tekst zijn alleen tekens. Je kunt dan bijvoorbeeld tekst niet schuindrukken of afbeeldingen toevoegen.

Kies je tijdens het opstellen ‘Opgemaakt (HTML)', dan heb je meer opties om je bericht op te maken. Het is mogelijk om deze optie als standaard in te stellen, zodat je het niet bij iedere e-mail telkens handmatig hoeft te kiezen.

1. Log in op de webmail.

Het inlogvenster van de webmail.

2. Klik links in het menu op 'Instellingen' en dan op 'Berichten opstellen'.

Ga naar 'Berichten opstellen' en kies dat je het altijd in HTML wil opmaken.

3. Kies bij ‘Berichten opstellen in HTML-opmaak’ voor de optie ‘altijd’ en klik op 'Opslaan'. Als je nu een bericht opstelt of beantwoordt, dan wordt dit standaard in het venster met opmaakmogelijkheden gedaan.

Berichten worden nu standaard opgesteld via het veld bij 'Opgemaakt (HTMl)'.

Je kunt ook ‘altijd, behalve bij antwoord in tekst zonder opmaak’ kiezen. Stuurt iemand anders jou een bericht als platte tekst, dan reageer jij ook met platte tekst. Merk op dat een ingestelde afbeelding als handtekening dan daar niet zichtbaar is.