Hoe kan ik in de webmail mappen beheren?

Je kunt in de webmail mappen aanmaken, bewerken of verwijderen. De mappen die je aanmaakt, komen ook in andere mailprogramma's waar je het account hebt ingesteld. Zo kun je e-mail dus netjes georganiseerd houden en het bijvoorbeeld op onderwerp of categorie sorteren.

Map aanmaken

Als je graag een nieuwe map wil aanmaken, doorloop dan in de webmail de volgende stappen.

1. Log in op de webmail.

Het inlogvenster van de webmail.

2. Klik links in het menu op 'Instellingen', daarna op 'Mappen' en dan rechts bovenin op 'Nieuw'.

Vul de mapnaam in en klik op 'Opslaan'.

3. Voer bij 'Mapnaam' gewenste naam in. Bij 'Bovenliggende map' bepaal je of het onder een al bestaande map moet komen.

4. Als alles naar wens staat, dan klik je op 'Opslaan'. De map is nu aangemaakt. De mapnaam op een later moment wijzigen, gaat op dezelfde locatie.

Vervolgens kun je e-mails naar die map verplaatsen door naar je Postvak In te gaan. Klik dan op de e-mail die je wilt verplaatsen, en klik rechtsboven op 'Meer'. Klik daarna op 'Verplaats naar…' en selecteer daarna de map waarnaar je de e-mail wenst te verplaatsen. Dit verwijdert wel de e-mail uit je Postvak In. Om deze nog in je Postvak In te houden, klik dan op 'Kopiëren naar…'.

Map verwijderen

Mappen die zijn aangemaakt, kun je ook weer verwijderen. Doorloop de volgende stappen als je dat graag wil.

Verwijder je een map, dan gaat alle e-mail die daarin staat verloren
Niet alleen in de webmail, maar op alle locaties waar het account staat ingesteld. Wees er dus zeker van dat je dit wil.

1. Ga links in het menu naar 'Instellingen', daarna op 'Mappen' en dan op de map die je wil verwijderen.

Klik op de map die je wil verwijderen en dan rechts bovenin op 'Verwijder'.

2. Klik rechts bovenin op 'Verwijder' en doe dat daarna nogmaals in de pop-up die volgt ter bevestiging. De map en de e-mails die daarin stonden, zijn nu uit het e-mailaccount verwijderd.