Hoe kan ik mailfilters beheren?

Het is binnen de webmail mogelijk om mailfilters te gebruiken. Dat is een handig hulpmiddel om je inkomende mail netjes georganiseerd te houden, zeker als je het gebruikt in combinatie met subadressen.

Met een mailfilter bepaal je wat er met een e-mail moet gebeuren als het aan door jou bepaalde condities voldoet. Zo kun je e-mails automatisch in de map 'Facturen' laten binnenkomen als het afzenderadres facturen@voorbeeld.nl is.

Onze webmail maakt voor mailfiltering gebruik van Sieve. Deze filtering werkt al als berichten op de mailserver binnenkomen. Filters die je in de webmail aanmaakt, werken daardoor ook in andere mailprogramma's waar je jouw e-mailaccounts instelt. Zo blijft je inbox met mailfilters er op alle apparaten hetzelfde uitzien.

Mailfilter aanmaken

1. Log in op de webmail.

Het inlogvenster van de webmail.

2. Klik links in het menu op 'Instellingen', dan op 'Filters' en ten slotte op 'nieuw'.

Een nieuw mailfilter aanmaken.

3. Je ziet aan de rechterkant een aantal instellingen, waarmee je bepaalt wat het mailfilter moet doen.

• Filternaam: hoe je wilt dat het mailfilter heet.
  • Filter enabled: of het filter actief moet zijn.
  • Zoekbereik: wanneer het filter van toepassing is.
  • Regels: kies op basis van welke eigenschappen je wilt filteren.
  • Acties: bepaal wat er met de e-mail moet gebeuren die aan de gekozen condities voldoet.

Bepaal de instellingen van je mailfilter.

Je kunt instellen dat mail van bijvoorbeeld een bepaalde afzender in een specifieke map geplaatst moet worden. Via het plus-icoontje kun je een aanvullende conditie toevoegen. Door op het prullenbak-icoontje te klikken, verwijder je een conditie.

4. Klik op 'Opslaan' als je tevreden bent met de instellingen. Je kunt het mailfilter later altijd weer aanpassen.

Mailfilter verwijderen

1. Klik links in het menu op 'Instellingen' en dan op 'Filters'.

Overzicht van mailfilters in de webmail.

2. Klik op het mailfilter dat je wilt opruimen en daarna op 'Verwijder' rechts bovenin. Nadat je de actie hebt bevestigd, is het mailfilter verwijderd.

Klik rechts bovenin op 'Verwijderen'.