Welke instellingen heb ik nodig voor FTP?

Als je graag via FTP bestanden naar je hostingpakket wilt uploaden, dan heb je een aantal gegevens nodig. In de onderstaande tabel kun je terugvinden welke gegevens je in jouw FTP-programma naar keuze moet gebruiken.

Protocol FTPES (explicit TLS/SSL)
Host ftp.voorbeeld.nl (vervang 'voorbeeld.nl' met je eigen domein)
Alternatieve host sXX.webhostingserver.nl (vervang 'sXX' met je servernummer)
Poort 21
Gebruikersnaam Je gebruikersnaam van DirectAdmin (bijvoorbeeld deb12345)
Of naam@voorbeeld.nl als je een apart FTP-account hebt aangemaakt
Wachtwoord Het wachtwoord van DirectAdmin of je FTP-account
Uploadmap /public_html/ of /domains/voorbeeld.nl/public_html/
Bestandsnaam startpagina index.htm, index.html of index.php (in kleine letters)

Je moet je website naar de /public_html/-map uploaden, voordat het werkt. Het heeft dus geen nut om je site op een hoger niveau te uploaden. Er moet verder een index-bestand in de /public_html/-map staan, anders weet de server niet welke pagina's er weergegeven moeten worden. Zie ook deze toelichting.