Welke instellingen heb ik nodig voor FTP?

De instellingen die je nodig hebt om met een FTP-programma verbinding te maken, kun je in de onderstaande tabel terugvinden.

Protocol FTPES (explicit TLS/SSL)
Host ftp.jedomein.nl (vervang 'jedomein.nl' met je eigen domein)
Alternatieve host sXX.webhostingserver.nl (vervang 'sXX' met je servernummer)
Poort 21
Gebruikersnaam Je gebruikersnaam van DirectAdmin (bijvoorbeeld deb12345)
Of naam@jedomein.nl als je een apart FTP-account hebt aangemaakt
Wachtwoord Het wachtwoord van DirectAdmin of je FTP-account
Uploadmap /public_html/ of /domains/jedomein.nl/public_html/
Bestandsnaam startpagina index.htm, index.html of index.php (in kleine letters)

Je moet je website naar de /public_html/-map uploaden, voordat het werkt. Het heeft dus geen nut om je site op een hoger niveau te uploaden.

Er moet verder een index-bestand in de /public_html/-map staan, anders weet de server niet welke pagina's er weergegeven moeten worden. Zie ook deze toelichting.