iWeb '09

Met het Apple-programma iWeb '09 is het mogelijk om je eigen site te bouwen en deze vervolgens te publiceren. In deze handleiding kun je lezen hoe je een iWeb-website bij Antagonist onder kunt brengen.

Ter attentie
De hieronder getoonde schermafbeeldingen en beschreven procedures zijn gebaseerd op iWeb '09 versie 3.0.3 met Mac OS X. Mogelijk wijken deze af in andere versies van iWeb. Bovendien zijn de getoonde schermafbeeldingen gemaakt met Engelse versies van de software. In de begeleidende tekst is de Nederlandse vertaling van de knoppen en menu's opgenomen.

1. Maak een website in iWeb '09.

Maak een website in iWeb '09.

2. Als de website af is klik je linksbovenin op de naam van de website, in dit geval 'Site'.

Als de website af is klik je linksbovenin op de naam van de website.

3. Selecteer achter 'Publish to:' ('Publiceer naar:') in plaats van 'MobileMe' de optie 'FTP Server'.

Selecteer achter 'Publish to:' ('Publiceer naar:') in plaats van 'MobileMe' de optie 'FTP Server'.

4. Vul de rest van de gegevens in zoals aangegeven in de screenshot.

Vul de rest van de gegevens in zoals aangegeven in de screenshot.

Houd hierbij rekening met de volgende punten:

• Site name: als je wilt dat de website beschikbaar wordt via domeinnaam, dan moet je hier 'public_html' invullen. Als je wilt dat de website beschikbaar wordt in een onderliggende map, dan moet daar de naam van de map komen te staan. Als je bijvoorbeeld 'website' als naam op geeft, dan wordt de website beschikbaar via http://www.jedomeinnaam.nl/website/.
  • Directory/Path: als je bij Site name voor 'public_html' hebt gekozen dan moet hier 'domains/jedomeinnaam.nl/' staan. In alle andere gevallen moet hier staan: 'domains/jedomeinnaam.nl/public_html/'. Overal waar jedomeinnaam.nl staat dien je uiteraard je eigen domeinnaam in te vullen (zonder 'www.' ervoor).

5. Klik vervolgens onderaan op 'Publish site'.

Belangrijk
Als je als Site name 'public_html' hebt opgegeven, krijg je bij het publiceren de melding dat de website beschikbaar is via http://www.jedomeinnaam.nl/public_html/. Dat is niet correct; deze is beschikbaar via http://www.jedomeinnaam.nl/.

6. De website is nu succesvol gepubliceerd.

De website is nu succesvol gepubliceerd.