Hoe beheer ik FTP-accounts?

Voor sommige toepassingen is het handig om aparte FTP-accounts te gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld het samenwerken aan een project of een webapplicatie die FTP-toegang nodig heeft. Je kunt een dergelijk FTP-account koppelen aan een bepaalde map, zodat dat account alleen maar in die map bestanden kan uploaden of wijzigen.

Belangrijk
Hoewel FTP-accounts het vrij eenvoudig maken, is het absoluut niet de bedoeling dat je derden een primitief hostingaccount met FTP-toegang aan gaat bieden. Het aanbieden van webruimte aan derden is in strijd met onze regels.

Aanmaken

1. Klik onder 'Your Account' op 'FTP Management'.

Klik onder 'Your Account' op 'FTP Management'.

2. Klik bovenaan op 'Create FTP account'.
  3. Vul de gevraagde gegevens in:

• FTP Username: de gebruikersnaam voor het FTP-account. Dit zal altijd eindigen op @jedomein.nl.
    • Enter Password en Re-Enter Password: het wachtwoord van het FTP-account.
    • Startmap: je kunt opgeven waar de FTP-gebruiker in begint. Deze map is de 'root' ('wortel') van dat FTP-account en het account zal niet in een map die boven deze map zit kunnen komen.

- Als je kiest voor 'domain', dan heeft het account toegang tot alle mappen waar jij ook toegang tot hebt.
      - Kies je voor 'Ftp', dan heeft het account toegang tot de map 'public_ftp'.
      - Kies je voor 'User', dan komt het account uit 'public_html'.
      - Verder kun je nog een eigen startmap opgeven met 'custom'.

4. Klik op 'Create'.

Klik op 'Create' bij 'Create FTP account'.

Handig om te weten, de locatie van de public_html is:

/home/deb12345/domains/jedomein.nl/public_html/

Wachtwoord of beginmap wijzigen

Je kunt de instellingen van een FTP-account, op de gebruikersnaam na, altijd wijzigen:

1. Klik onder 'Your Account' op 'FTP Management'.
  2. Klik naast het aan te passen account op 'change'.

Klik naast het aan te passen account op 'Change'.

3. Pas de gegevens aan op dezelfde manier als je ze aan hebt gemaakt en klik op 'Modify'.

Account verwijderen

Je kunt een account ook verwijderen:

1. Klik onder 'Your Account' op 'FTP Management'.
  2. Selecteer het te verwijderen account met het vinkje dat ernaast staat.
  3. Klik op 'Delete Selected'.

Klik op 'Delete Selected' bij 'FTP Management'.