Windows Verkenner (Explorer)

Als je geen FTP>-programma kunt of wilt installeren op Windows, dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van de standaard-functionaliteit van Windows. Deze functionaliteit is echter zeer beperkt, waardoor wij adviseren om bij problemen altijd gebruik te maken van een FTP>-programma zoals FileZilla of WinSCP.

1. Start Windows Verkenner (Windowsknop + E) en zorg dat 'Deze computer' is geselecteerd.
  2. Voeg een nieuwe netwerklocatie toe.

- Voor Windows 8: Selecteer 'Een netwerklocatie toevoegen' in de ribbon.
    - Voor Windows 7: Ga via 'Bestand' ('File') naar 'Een netwerklocatie toevoegen' ('Add a network location').

Ga via 'Bestand' ('File') naar 'Een netwerklocatie toevoegen' ('Add a network location').

3. Klik in het beginscherm op 'Volgende' ('Next').
  4. Kies de optie 'Een aangepaste netwerklocatie selecteren' ('Choose a custom network location').
  5. Vul onder 'Internet- of netwerkadres' ('Internet or network address') in:

ftp://ftp.jouwdomeinnaam.nl/

Of, als je alleen jouw website wilt uploaden:

ftp://ftp.jouwdomeinnaam.nl/domains/jouwdomeinnaam/public_html/

Vervang steeds 'jouwdomeinnaam.nl' door het hoofddomein van jouw hostingpakket.

Vul onder 'Internet- of netwerkadres' ('Internet or network address') in: ftp://ftp.jouwdomeinnaam.nl/.

6. Klik op 'Volgende' ('Next').
  7. Zet het vinkje achter 'Anoniem aanmelden' ('Log on anonymously') uit en vul achter 'Gebruikersnaam' ('User name') jouw DirectAdmin-gebruikersnaam in, bijvoorbeeld deb12345.

Zet het vinkje achter 'Anoniem aanmelden' ('Log on anonymously') uit en vul achter 'Gebruikersnaam' ('User name') jouw DirectAdmin-gebruikersnaam in, bijvoorbeeld deb12345.

8. Klik op 'Volgende' ('Next').
  9. Kies een naam voor de verbinding, bijvoorbeeld 'Mijn website bij Antagonist'.

Kies een naam voor de verbinding, bijvoorbeeld 'Mijn website bij Antagonist'.

10. Klik op 'Volgende' ('Next') en tenslotte op 'Voltooien' ('Finish').

Je kunt nu de locatie terugvinden onder 'Deze computer'. Bij de eerste keer openen, wordt gevraagd om het wachtwoord. Dit is het wachtwoord wat ook voor DirectAdmin kan worden gebruikt. Als alles goed is ingesteld, kun je bestanden in Explorer kopiëren en plakken van en naar jouw hostingpakket.