DirectAdmin

Uploaden met DirectAdmin is altijd mogelijk, waar je ook bent. Bovendien kun je online bestanden aanpassen, verplaatsen en verwijderen. Bovendien kun je alleen via DirectAdmin het 'ownership' wijzigen.

Uploaden

1. Ga naar de File Manager door op Files de klikken (bovenin);
  2. Blader naar de map waarnaar je wilt uploaden;
  3. Klik onderaan de pagina op 'Upload files to current directory';
  4. Selecteer vervolgens tot acht bestanden op je computer. Als je klaar bent, klik je op 'Upload Files'. Je kunt maximaal 10 MB in totaal per keer uploaden.

Bestandsbeheer

Map aanmaken

Je kunt een nieuwe map aanmaken door in de File Manager naar de juiste map te bladeren en onderaan naast 'Create New Folder' de mapnaam in te voeren en op 'Create' te klikken.

Bestand aanmaken

Je kunt een nieuw bestand aanmaken door in de File Manager onderaan naast 'Create New File' de bestandsnaam (plus extensie) in te voeren en op 'Create' te klikken. Vervolgens verschijnt de bewerkpagina voor dat bestand. Je kunt eventueel DirectAdmin al een skelet voor een HTML-pagina in laten voegen door het vinkje naast 'HTML Template' aan te vinken.

Bestand bewerken

Je kunt een bestand bewerken door naast het te bewerken bestand op 'Edit' te klikken. Vervolgens kom je in het venster waar je het bestand kunt aanpassen. Als je klaar bent klik je op 'Save As'. Eventueel kun je nog een andere bestandsnaam opgeven.

Helaas is het niet mogelijk om bestanden met een onbekende extensie te bewerken. Als je deze toch aan wilt passen, kun je me behulp van 'Rename' de bestandsnaam aanpassen. Door de bestandsnaam van 'naam.anta' te wijzigen in 'naam.anta.txt', dus door er '.txt' achter te plaatsen. Dan is de 'Edit'-knop wel beschikbaar; na wijziging kun je het bestand weer hernoemen naar de oude versie.

Rechten wijzigen

Je kunt de rechten van een bestand en map wijzigen door op het vinkje naast dat bestand of die map te klikken en vervolgens naast 'Set Permissions' het juiste getal in te voeren (zie Hoe werken bestandsrechten?). Vervolgens klik je op 'Set Permissions'.

Bestanden en mappen verplaatsen of kopiëren

Je kunt bestanden en mappen verplaatsen door ze eerst op het 'clipboard' te plaatsen. Om dat te doen selecteer je de bestanden en mappen door er een vinkje naast te zetten. Vervolgens klik je onderaan op 'Add to Clipboard'.

Daarna blader je naar de gewenste nieuwe locatie van de bestanden en klik je op 'Copy Clipboard files here' om ze te kopiëren of 'Move Clipboard files here' om ze te verplaatsen.

Bestanden en mappen verwijderen

Het verwijderen van bestanden en mappen kan ook eenvoudig door ze te selecteren met het vinkje ernaast. Vervolgens klik je op 'Delete', gevolgd door 'OK'.

Gecomprimeerde bestanden uitpakken

Het is mogelijk om bepaalde bestanden (.tar.gz-bestanden) uit te pakken op de server. Dit kan worden gedaan door op de knop 'Extract' te klikken in de File Manager nadat je het hebt geüpload. De inhoud van de map wordt dan in dezelfde map als waar de map staat uitgepakt, net zoals zou gebeuren als je een map op je thuiscomputer uitpakt.