Cyberduck

Hieronder wordt beschreven hoe je je website kunt uploaden met behulp van Cyberduck 3. Je kunt Cyberduck hier downloaden.

Ter attentie
De hieronder getoonde schermafbeeldingen en beschreven procedures zijn gebaseerd op Cyberduck versie 3.0.3 met Mac OS X. Mogelijk wijken deze af in andere versies van Cyberduck. Bovendien zijn de getoonde schermafbeeldingen gemaakt met Engelse versies van de software. In de begeleidende tekst is de Nederlandse vertaling van de knoppen en menu's opgenomen.

Uploaden

1. Start Cyberduck.
  2. Klik op 'Open Connection' ('Open verbinding') en vul de volgende gegevens in:

• Protocol: FTPS (FTP/SSL)
    • Port (Poort): 21;
    • Username (Gebruikersnaam): je gebruikersnaam van DirectAdmin (bijvoorbeeld deb12345) of je FTP-account
    • Password (Wachtwoord): het bijbehorende wachtwoord.

3. Klik op 'Connect' ('Verbinden').

Klik op 'Connect' ('Verbinden').

4. Als je nu een melding krijgt dat het certificaat niet vertrouwd is, klik je op 'Continue' (zie deze toelichting).

Klik op 'Continue' ('Doorgaan') als je een melding krijgt dat het certificaat niet vertrouwd is.
  5. Je kunt nu bestanden vanuit een ander programma naar de map public_html slepen, waarna ze geüpload worden.

Rechten wijzigen

Met Cyberduck kun je de rechten van bestanden wijzigen. Meer over bestandsrechten lees je in dit artikel.

1. Klik met rechts (of CTRL+klik) op het bestand waarvan je de rechten wilt wijzigen en kies voor 'Info'.
  2. Zet vervolgens de vinkjes bij de gewenste rechten en klik op 'Apply' ('Toepassen').

Zet de vinkjes bij de gewenste rechten en klik op 'Apply' ('Toepassen').