Hoe kan ik subdomeinen aanmaken?

Het is mogelijk om via DirectAdmin van je hostingpakket subdomeinen aan te maken. Op die manier kun je domeinen als forum.voorbeeld.nl creëren. De inhoud van een subdomein kun je in de gelijknamige submap bepalen. Zo zal forum.voorbeeld.nl uitkomen op voorbeeld.nl/forum/ en zul je eventuele forumsoftware dus in de map /public_html/forum/ moeten installeren.

Ter kennisneming
Wil je enkel een doorverwijzing in DNS creëren, dan is hiervoor een subdomein aanmaken niet nodig. Zie in dit geval de DNS-handleiding.

Subdomein aanmaken

Volg de onderstaande stappen om een subdomein aan te maken.

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Subdomeinbeheer'.

De optie 'Subdomeinbeheer' in DirectAdmin.

3. Klik op 'Subdomein toevoegen' om een subdomein aan te maken.

Klik op 'Subdomein toevoegen'.

4. Vul het gewenste subdomein in en klik op 'Subdomein toevoegen'.

Een subdomein toevoegen in DirectAdmin.

Subdomein verwijderen

Uiteraard kun je in DirectAdmin ook subdomeinen verwijderen. Dit gaat op dezelfde plek als waar je subdomeinen aanmaakt.

1. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Subdomeinbeheer'.

De optie 'Subdomeinbeheer' in DirectAdmin.

2. Vink de te verwijderen subdomeinen aan en klik op 'Verwijderen'.

Vink de subdomeinen aan die je wilt verwijderen.

3. Bepaal of je ook de mapinhoud van het sudomein wilt verwijderen en klik nogmaals op 'Verwijderen'.

Bevestig het verwijderen van je subdomein.

Statistieken en logboeken van subdomeinen bekijken

Het is via DirectAdmin mogelijk om de statistieken van je subdomeinen te bekijken. De statistiekenpagina werkt hetzelfde als de variant voor je hoofddomein.

1. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Subdomeinbeheer'.

De optie 'Subdomeinbeheer' in DirectAdmin.

2. Klik naast het subdomein op het plus-teken en dan op 'Statistieken'.

De statistieken bekijken van een subdomein.

Bovendien kun je ook het fouten- en gebruikslogboek bekijken. Dat doe je door op 'Foutenlogboek' of 'Gebruikslogboek' te klikken. Raadpleeg deze handleiding voor meer informatie over het foutenlogboek.