Hoe bekijk ik de statistieken van mijn website?

Over ieder bezoek aan je website worden gegevens opgeslagen in de logboeken van onze servers. Deze gegevens zijn lastig leesbaar. Er is daarom een analysetool geïnstalleerd op iedere server, genaamd Webalizer. Met deze tool kun je enkele basisstatistieken eenvoudig nazien.

Statistieken bekijken

Je kunt de statistieken als volgt bekijken.

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Klik bij 'Gebruik, logboeken en statistieken' op 'Toon meer'.

Klik bij 'Gebruik, logboeken en statistieken op '**Toon meer**'.

3. Ga naar het tabblad 'Domeinstatistieken' en klik op je domeinnaam.

Ga naar het tabblad '**Domeinstatistieken**' en klik op je domeinnaam.

4. Klik op de maand die je wilt analyseren en bekijk de statistieken.

Klik op de maand die je wilt analyseren.

Meer over Webalizer
Raadpleeg de website van Webalizer voor een uitleg van de interface en alle begrippen.

Statistieken publiceren

Je kunt op dezelfde pagina de Webalizer-statistieken publiceren op je website. Dit is optioneel en over het algemeen overbodig. Vaak wil je immers alleen zelf inzicht in deze statistieken hebben.

Houd rekening met de privacywetgeving
Merk op dat je hiermee IP-adressen van je bezoekers publiekelijk bijhoudt. Iedereen kan zo met weinig moeite achterhalen wie je website bezoekt. Vanwege de AVG raden we daarom sterk af statistieken te publiceren.

1. Vink je domein aan en klik op 'Statistieken publiekelijk zichtbaar maken'.

Klik op de maand die je wilt analyseren.

2. Vul vervolgens de map in waarop de statistieken beschikbaar moeten worden en klik op 'Instellen'. Wil je de statistieken via bijvoorbeeld voorbeeld.nl/stats openbaar bereikbaar maken, vul dan 'stats' in.

Vul een map in voor je statistieken.

Externe links