Hoe bekijk ik de statistieken van mijn website?

Over ieder bezoek aan je website worden gegevens opgeslagen in de logboeken van onze servers. Deze gegevens zijn lastig leesbaar. Er is daarom een analysetool geïnstalleerd op iedere server, genaamd Webalizer. Met deze tool kun je enkele basisstatistieken eenvoudig nazien.

Statistieken bekijken

Je kunt de statistieken als volgt bekijken.

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Klik bij 'Gebruik, logboeken en statistieken' op 'Toon meer'.

Klik bij 'Gebruik, logboeken en statistieken op '**Toon meer**'.

3. Ga naar het tabblad 'Domeinstatistieken' en klik op je domeinnaam.

Ga naar het tabblad '**Domeinstatistieken**' en klik op je domeinnaam.

4. Klik op de maand die je wilt analyseren en bekijk de statistieken.

Klik op de maand die je wilt analyseren.

• Hits: het aantal verzoeken naar de server. Een verzoek is het opvragen van bijvoorbeeld een pagina, afbeelding of video. Het gaat hier dus niet om het aantal bezoekers, aangezien een enkele bezoeker meerdere hits kan veroorzaken.
  • Files: het aantal daadwerkelijke antwoorden op de verzoeken van een bezoeker. Zie hits als het aantal inkomende verzoeken en files als het aantal uitgaande antwoorden. Niet alle hits zorgen voor het versturen van data – bijvoorbeeld bij een 404 error gebeurt dit niet.
  • Pages: geeft het aantal pagina's weer die zijn verzocht. Een HTML-document of iets dat een HTML-document aanmaakt, wordt gezien als een pagina. Dit zijn dus niet alleen de losse elementen, zoals audiobestanden of video's.
  • Visits: deze worden geteld wanneer een uniek IP-adres voor het eerst verbinding maakt. Keert dezelfde bezoeker binnen 30 minuten weer terug, dan telt dit niet voor een nieuwe visit.
  • Sites: het aantal unieke IP-adressen of hostnames die verzoeken (hits) hebben gegenereerd. Dit is een zeer ruwe schatting van het aantal bezoekers.
  • KBytes: het aantal KB's die aangeeft hoeveel data er is verzonden vanaf de server. Over het algemeen is dit een goede indicatie van het uitgaande verkeer.

Statistieken publiceren

Je kunt op dezelfde pagina de Webalizer-statistieken publiceren op je website. Dit is optioneel en over het algemeen overbodig. Vaak wil je immers alleen zelf inzicht in deze statistieken hebben.

Houd rekening met de privacywetgeving
Merk op dat je hiermee IP-adressen van je bezoekers publiekelijk bijhoudt. Iedereen kan zo met weinig moeite achterhalen wie je website bezoekt. Vanwege de AVG raden we daarom sterk af statistieken te publiceren.

1. Vink je domein aan en klik op 'Statistieken publiekelijk zichtbaar maken'.

Klik op de maand die je wilt analyseren.

2. Vul vervolgens de map in waarop de statistieken beschikbaar moeten worden en klik op 'Instellen'. Wil je de statistieken via bijvoorbeeld voorbeeld.nl/stats openbaar bereikbaar maken, vul dan 'stats' in. Je kunt de map ook beveiligen met een wachtwoord.

Vul een map in voor je statistieken.

Externe links

Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Cookiebeleid