Hoe kan ik de logboeken bekijken?

De servers van Antagonist houden uitgebreide logboeken bij over het gebruik en eventuele fouten die binnen je website optreden. De logboeken kun je opvragen via DirectAdmin. Krijg je een foutmelding, dan is de logs analyseren ontzettend waardevol voor het vinden van de oorzaak en oplossing.

Opvragen

1. Log in op DirectAdmin.

2. Klik op 'Site Summary / Statistics / Logs', te vinden onder de categorie 'Your Account'.

Klik op 'Site Summary / Statistic / Logs'.

3. Vervolgens kun je in de eerste tabel kiezen welke logs je wilt laden.

Vervolgens kun je in de eerste tabel kiezen welke logs je wilt laden.

Uitleg

Voor het volledige foutenlogboek klik je op 'Full Error Log'. Je kunt ook op '10 lines' of '100 lines' naast 'Apache Error Log' klikken als je enkel de laatste 10 of 100 regels in het logboek wilt zien. Voor het gebruikslogboek klik je op 'Full Usage Log' of op '10 lines' of '100 lines' naast 'Apache Usage Log'.

Foutenlogboek

Het foutenlogboek is handig als je bezig bent met het programmeren van Perl-scripts. Fouten die worden gegenereerd door dergelijke scripts komen in het foutenlogboek terecht. PHP-programmeurs hoeven in de meeste gevallen niet naar dit logboek te kijken; de fouten van deze scripts worden direct naar de browser uitgevoerd. Echter willen sommige scripts nog wel naar dit logboek schrijven.

Gebruikslogboek

In het gebruikslogboek staan alle opvragen naar je server. Zo kun je bijvoorbeeld bekijken welke aanvragen een bepaalde opvraag van een pagina nog meer voor bronnen opvraagt. Verder kun je deze gegevens gebruiken voor analytische doeleinden.