Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:webhosting:setup:database [17-05-2019 12:33]
Elmar Besselink
nl:webhosting:setup:database [30-10-2019 12:34] (huidige)
Jelmer van der Linden Meta descriptions aangepast
Regel 1: Regel 1:
 +{{htmlmetatags>metatag-description=(Antagonist geeft je de beschikking over een aantal databases, waarin jij kunt opslaan wat je wilt. Bekijk hoe je in DirectAdmin databases aanmaakt.)}}
 +
 ====== Hoe beheer ik databases? ====== ====== Hoe beheer ik databases? ======
 Antagonist geeft je de beschikking over een aantal databases, waarin jij kunt opslaan wat je wilt. Databases zijn gegevensbanken, vergelijkbaar met het alom bekende (klassieke) papieren archief. Databases bevatten gegevens in tabellen, die op verschillende manieren uitgelezen kunnen worden. Antagonist geeft je de beschikking over een aantal databases, waarin jij kunt opslaan wat je wilt. Databases zijn gegevensbanken, vergelijkbaar met het alom bekende (klassieke) papieren archief. Databases bevatten gegevens in tabellen, die op verschillende manieren uitgelezen kunnen worden.
Regel 4: Regel 6:
 MySQL is zo'n gegevensbank, en een heel krachtige. Dit gratis databasesysteem 'kent' de SQL-taal en kan een grote rol spelen in [[nl:website:installatron:start|webapplicaties]], maar ook in grote computerprogramma's. MySQL is zo'n gegevensbank, en een heel krachtige. Dit gratis databasesysteem 'kent' de SQL-taal en kan een grote rol spelen in [[nl:website:installatron:start|webapplicaties]], maar ook in grote computerprogramma's.
  
-===== Aanmaken =====+===== Database aanmaken =====
 Een database aanmaken kan niet via phpMyAdmin. Voor je überhaupt in phpMyAdmin kunt komen, moet je een database aanmaken. Dat kun je als volgt doen: Een database aanmaken kan niet via phpMyAdmin. Voor je überhaupt in phpMyAdmin kunt komen, moet je een database aanmaken. Dat kun je als volgt doen:
  
Regel 57: Regel 59:
 **4.** Vul de gegevens in op dezelfde manier als waarop je de database aan hebt gemaakt en klik op **'Create'**. **4.** Vul de gegevens in op dezelfde manier als waarop je de database aan hebt gemaakt en klik op **'Create'**.
  
-==== Wachtwoord wijzigen ====+==== Wachtwoord database wijzigen ====
 Het is ook mogelijk om het wachtwoord van een databasegebruiker aan te passen: Het is ook mogelijk om het wachtwoord van een databasegebruiker aan te passen:
  
Regel 114: Regel 116:
 Het kan handig zijn om met een lokaal programma, zoals Navicat, of vanaf een andere website (bijvoorbeeld als je twee pakketten bij Antagonist hebt) je database te benaderen. Uit veiligheidsoverwegingen is dit standaard niet mogelijk, maar je kunt wel IP-adressen toevoegen die wel bij jouw database mogen komen. Het kan handig zijn om met een lokaal programma, zoals Navicat, of vanaf een andere website (bijvoorbeeld als je twee pakketten bij Antagonist hebt) je database te benaderen. Uit veiligheidsoverwegingen is dit standaard niet mogelijk, maar je kunt wel IP-adressen toevoegen die wel bij jouw database mogen komen.
  
-==== Toevoegen ====+==== Een host toevoegen ====
 Je kunt, in DirectAdmin, als volgt IP-adressen toevoegen: Je kunt, in DirectAdmin, als volgt IP-adressen toevoegen:
  
Regel 125: Regel 127:
 **3.** Vul onderaan het IP-adres of hostnaam in die je toe wilt voegen en klik op **'Add Host'**.  **3.** Vul onderaan het IP-adres of hostnaam in die je toe wilt voegen en klik op **'Add Host'**. 
  
-==== Verwijderen ====+==== Een host verwijderen ====
 Een host verwijderen gaat op de welbekende manier: Een host verwijderen gaat op de welbekende manier:
  
 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 4.803 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd.
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100.

Geen cookies