Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Handleidingen, tips, premium diensten of vraag één van onze experts.

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:webhosting:setup:database [17-05-2019 12:33]
Elmar Besselink
nl:webhosting:setup:database [27-05-2019 10:57] (huidige)
Elmar Besselink [Toevoegen]
Regel 4: Regel 4:
 MySQL is zo'n gegevensbank, en een heel krachtige. Dit gratis databasesysteem 'kent' de SQL-taal en kan een grote rol spelen in [[nl:website:installatron:start|webapplicaties]], maar ook in grote computerprogramma's. MySQL is zo'n gegevensbank, en een heel krachtige. Dit gratis databasesysteem 'kent' de SQL-taal en kan een grote rol spelen in [[nl:website:installatron:start|webapplicaties]], maar ook in grote computerprogramma's.
  
-===== Aanmaken =====+===== Database aanmaken =====
 Een database aanmaken kan niet via phpMyAdmin. Voor je ├╝berhaupt in phpMyAdmin kunt komen, moet je een database aanmaken. Dat kun je als volgt doen: Een database aanmaken kan niet via phpMyAdmin. Voor je ├╝berhaupt in phpMyAdmin kunt komen, moet je een database aanmaken. Dat kun je als volgt doen:
  
Regel 57: Regel 57:
 **4.** Vul de gegevens in op dezelfde manier als waarop je de database aan hebt gemaakt en klik op **'Create'**. **4.** Vul de gegevens in op dezelfde manier als waarop je de database aan hebt gemaakt en klik op **'Create'**.
  
-==== Wachtwoord wijzigen ====+==== Wachtwoord database wijzigen ====
 Het is ook mogelijk om het wachtwoord van een databasegebruiker aan te passen: Het is ook mogelijk om het wachtwoord van een databasegebruiker aan te passen:
  
Regel 114: Regel 114:
 Het kan handig zijn om met een lokaal programma, zoals Navicat, of vanaf een andere website (bijvoorbeeld als je twee pakketten bij Antagonist hebt) je database te benaderen. Uit veiligheidsoverwegingen is dit standaard niet mogelijk, maar je kunt wel IP-adressen toevoegen die wel bij jouw database mogen komen. Het kan handig zijn om met een lokaal programma, zoals Navicat, of vanaf een andere website (bijvoorbeeld als je twee pakketten bij Antagonist hebt) je database te benaderen. Uit veiligheidsoverwegingen is dit standaard niet mogelijk, maar je kunt wel IP-adressen toevoegen die wel bij jouw database mogen komen.
  
-==== Toevoegen ====+==== Een host toevoegen ====
 Je kunt, in DirectAdmin, als volgt IP-adressen toevoegen: Je kunt, in DirectAdmin, als volgt IP-adressen toevoegen:
  
Regel 125: Regel 125:
 **3.** Vul onderaan het IP-adres of hostnaam in die je toe wilt voegen en klik op **'Add Host'**.  **3.** Vul onderaan het IP-adres of hostnaam in die je toe wilt voegen en klik op **'Add Host'**. 
  
-==== Verwijderen ====+==== Een host verwijderen ====
 Een host verwijderen gaat op de welbekende manier: Een host verwijderen gaat op de welbekende manier:
  
 
Geen cookies