Hoe beveilig ik mappen?

Je kunt mappen beveiligen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Voordat inhoud van die map dan met behulp van browser kan worden bekeken, moeten er eerst de ingestelde gegevens worden ingevoerd ter authenticatie. Je hebt zelf de vrijheid om per map bepalen of deze beveiligd moet zijn of niet.

Nieuwe map beveiligen

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Systeeminfo en bestanden' → 'Bestandsbeheer' en blader naar de map die je wilt beveiligen. Je kunt de public_html-map zelf beveiligen, alsook de mappen daarbinnen.

Bestandsbeheer in DirectAdmin.

3. Ga met de muis op het te beveiligen map staan en klik op 'Beveiligen'.

Map beveiligen in DirectAdmin.

4. Vul vervolgens het formulier in dat nu verschijnt.

• Beschermde Directory Prompt: de boodschap die verschijnt in het inlogvenster.
  • Instellen / Update gebruiker: de gebruikersnaam waarmee ingelogd kan worden.
  • Wachtwoord: het wachtwoord waarmee ingelogd kan worden.

Klik vervolgens op 'Beveiligen'.

Gebruikersnaam en wachtwoord instellen om een map te beveiligen.

5. Als je nu naar de beveiligde map surft, dan krijg je een verzoek om de ingestelde inloggegevens in te voeren.

Mocht je niet het gewenste scherm te zien krijgen, kijk dan of je in de public_html-map een bestand hebt staan wat 401.shtml heet. Maak eventueel zo'n bestand aan (de inhoud is niet relevant) om het beveiligen goed te laten werken.

Gebruikers toevoegen

Als je een map hebt beveiligd, dan wil je waarschijnlijk ook meer gebruikers kunnen toevoegen. Dat gaat als volgt.

1. Ga naar 'Systeeminfo en bestanden' → 'Beveiligde mappen' en klik op de map waaraan je gebruikers wilt toevoegen.

Beveiligde mappen beheren in DirectAdmin.

2. Klik vervolgens onderaan op 'Gebruiker toevoegen'. Je kunt daar een extra gebruiker met wachtwoord aanmaken.

Prompt wijzigen

Je kunt de naam die verschijnt in het venster dat vraagt om het wachtwoord wijzigen.

1. Ga naar 'Systeeminfo en bestanden' → 'Beveiligde mappen' en klik op de map waarvan je de prompt wilt wijzigen.

Beveiligde mappen beheren in DirectAdmin.

2. Wijzig de naam bij 'Naam' en klik vervolgens op 'Updaten'.

Gebruikers verwijderen

Natuurlijk kun je ook gebruikers verwijderen. Volg hiervoor onderstaande instructies.

1. Ga naar 'Systeeminfo en bestanden' → 'Beveiligde mappen' en klik op de map waar je een gebruiker wilt verwijderen.

Beveiligde mappen beheren in DirectAdmin.

2. Zet een vinkje voor de gebruiker die je wilt verwijderen en klik op 'Verwijderen'.

Het verwijderen van een gebruiker bij een beveiligde map.

Beveiliging verwijderen

De beveiliging van een map kan vanzelfsprekend ook weer worden verwijderd.

1. Ga in het menu naar 'Systeeminfo en bestanden' → 'Beveiligde mappen' en klik daarna op op de map waarvan de beveiliging moet worden verwijderd.

Beveiligde mappen beheren in DirectAdmin.

2. Klik vervolgens rechtsboven op 'Bescherming verwijderen'.

Het verwijderen van wachtwoordbescherming bij een map.

3. Bevestig de keuze door op 'Bevestigen' te klikken. De beveiliging op de betreffende map wordt dan verwijderd.

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Cookiebeleid