Mogen we een cookie plaatsen voor Google Analytics om onze website te verbeteren?

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Wat is Patchman?

Patchman helpt jou om je website veilig te houden. Deze beveiligingssoftware scant je websites en kijkt of er bekende kwetsbaarheden aanwezig zijn. Die komen vaak voor in verouderde versies van CMS'en, zoals WordPress, Joomla of Magento. Meestal lost een ontwikkelaar het dan met een update op.

Wordt er een kwetsbaarheid gevonden, dan verhelpt Patchman het vanzelf voor je. Zonder dat het daarbij nodig is om je CMS te updaten. Zo ben je beschermd en kun je later als het je uitkomt alsnog de update uitvoeren.

Heeft Patchman een kwetsbaarheid gevonden en gedicht, dan ontvang je hierover van ons een e-mail. Daarin staat om welke bestanden het precies gaat. Door daar naar de paden te kijken, kun je dus makkelijk achterhalen welke installatie het op je hostingpakket betreft.

Meer informatie over een kwetsbaarheid?
Log in op DirectAdmin en klik in het menu onder 'Extra functies' op 'Patchman'. Klik daar in de kolom 'Omschrijving' op een kwetsbaarheid voor details.

Stappenplan voor beveiligingsupdates

Heb je een e-mail van Patchman ontvangen dat er kwetsbaarheden zijn gedicht? Met behulp van dit stappenplan kun jij jouw applicatie(s) updaten én up-to-date houden.

Ga je updaten, maak dan van tevoren altijd eerst een backup. Je kunt dan altijd terugvallen op de huidige versie. Heb je een Slim-, Plus- of Pro-pakket? Je kunt dan van de Antagonist Backups gebruikmaken. Vooraf een backup maken is dan niet nodig.

Graag hulp bij het opschonen van je webhostingpakket? Bekijk dan eens onze Sitedokter-dienst. Een beveiligingsexpert van Antagonist zal dan je pakket controleren, opschonen, updaten en beveiligen. Zo kan je pakket er weer tegenaan!

Stap 1: gebruik je Installatron?

Als je niet zeker weet of je Installatron gebruikt, log dan eerst in op DirectAdmin.

  • Zie je onder ‘Mijn Applicaties’ jouw installatie staan, dan kun je meteen updaten. Ga dan naar stap 3.

Klik op de applicatie die via Installatron is geïnstalleerd.

  • Zie je geen applicaties onder ‘Mijn Applicaties' staan? Je zult dan eerst de applicatie moeten importeren. Ga hiervoor naar stap 2.

Stap 2: hoe importeer ik mijn applicatie?

Je kunt er voor kiezen om de applicatie naar Installatron te importeren om nu handmatig en in het vervolg automatisch te kunnen updaten. Voor het importeren van de applicatie kun je deze handleiding volgen.

Ter attentie
Let hierbij op dat je bewust voor de optie 'import existing install' kiest en niet voor een nieuwe installatie. Anders wordt de huidige website overschreven.

  • Ga na het importeren van de applicatie naar stap 3.

Stap 3: is je applicatie onder 'My Applications' zichtbaar?

Je kunt dan met behulp van de deze handleiding eenvoudig jouw applicatie updaten. Verzeker jezelf ervan dat bij Installatron onderaan de optie 'Yes, create a backup before performing the upgrade' is aangevinkt. Op die wijze heb je altijd een backup van jouw website waar je op kunt terugvallen als er wat mis gaat.

Ter attentie
Wil je jouw applicatie niet updaten via Installatron? Je kunt er ook voor kiezen om de nieuwe versie zelf te installeren zonder gebruik te maken van Installatron. Hiervoor verwijzen wij je graag naar de documentatie van de applicatie zelf.

  • Heb je de applicatie geüpdatet naar de meest recente versie, ga dan naar stap 4.

Stap 4: is de update goed doorgevoerd?

Als alle applicaties op jouw pakket up-to-date zijn en bij 'Patchman' onder 'Extra functies' in DirectAdmin geen kwetsbaarheden meer worden aangemerkt, dan zijn de problemen verholpen.

De optie 'Patchman' in DirectAdmin.

Bij 'Patchman' kun je ook de scan opnieuw draaien; na ongeveer twee minuten zal de scan voltooid zijn en worden eventuele nieuwe resultaten weergeven. Mochten er nog wel bestanden worden aangemerkt, dan kun je de mappen nalopen die de scan daar aangeeft om te achterhalen om welke installatie het gaat. Deze applicatie is dan nog niet volledig up-to-date.

Een nieuwe scan draaien in Patchman of notificaties uitschakelen.

Even geen tijd om te updaten?

Geen zorgen, de gevonden kwetsbaarheden worden door Patchman automatisch gedicht. Enkel het kwetsbare bestand zelf wordt afgedekt, zonder dat het de werking van jouw website aantast. Zo ben je beveiligd tegen een gevonden kwetsbaarheid binnen je applicatie en kun je later op een door jou gewenst moment alsnog updaten.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100