Hoe verhuis ik mijn website?

Als je een bestaande website van een andere hostingpartij naar het webhostingpakket bij ons wilt verhuizen, dan zul je in de meeste gevallen zowel de bestanden van de website zelf als de database van je website moeten overzetten. Vaak dien je dan ook de configuratiebestanden van je website na te lopen en ze te wijzigen naar de nieuwe situatie. In deze handleiding vind je een stappenplan die je voor deze procedure kunt aanhouden.

Ter attentie
Heb je vragen hebben over één van de onderstaande stappen of loop je vast, stuur dan gerust een e-mail naar support@antagonist.nl voor ondersteuning.

Bestanden overzetten

1. Verplaats middels een FTP-programma alle bestanden die nu in de /public_html/-map staan op het pakket bij de andere provider naar een tijdelijke map op je lokale computer.
  2. Als dit is geslaagd, dan maak je met een FTP-programma een FTP-verbinding met je pakket bij Antagonist. De instellingen die je in een FTP-programma moet gebruiken voor een pakket bij Antagonist, kun je hier terugvinden.
  3. Verplaats vervolgens alle bestanden die nu in de tijdelijke map op je computer staan via het FTP-programma naar de /public_html/-map op het pakket bij ons.

Database overzetten

1. Als je de bestanden van je website hebt overgezet, dan is het daarna tijd om de database over te zetten. Doorgaans kun je hiervoor bij de andere provider via phpMyAdmin een export maken van je database in de vorm van een .sql-bestand.
  2. Als je de export van de database gemaakt hebt, dan kun je bij ons op het pakket in DirectAdmin bij 'MySQL Management' (onder de categorie 'Your Account') een nieuwe database aanmaken.
  3. Log vervolgens via phpMyAdmin in op deze zojuist aangemaakte, nog lege database en importeer de gemaakte export (het .sql-bestand).

Ter attentie
Is je database groter dan 32 MB? Gebruik dan BigDump om hem te importeren.

Configuratiebestanden controleren

Zet je bijvoorbeeld een WordPress-applicatie over? Controleer dan ook het bestand 'wp-config.php'. Dit bestand vind je terug in de /public_html/-map en kun je openen via bijvoorbeeld 'Edit' in de File Manager van DirectAdmin. Zorg dat daar de databasegegevens overeenkomen met de gegevens van de nieuwe database die je bij ons hebt aangemaakt.

Verhuisservice

Wil je graag hulp bij je verhuizing? Antagonist heeft een verhuisservice, waarbij een expert de complete verhuizing van je website naar Antagonist regelt. De gehele overstap wordt voor je gedaan. Dat scheelt veel werk en je weet zeker dat het goed gebeurt! Hulp nodig bij iets anders? Antagonist biedt ook Premium diensten voor andere zaken.