Op welke server zit ik?

Als je een vraag aan Support of op het forum stelt, dan is het vaak handig om te vermelden op welke server je zit. Je kunt dit op verschillende manieren achterhalen.

Via Mijn Antagonist

1. Log in op Mijn Antagonist.
  2. Ga naar het tabblad 'Producten'.
  3. Klik daar op de naam van je hostingpakket.
  4. In het kader rechts bovenaan staat achter 'Server' het adres van de server waar je pakket op staat.
  5. Bijvoorbeeld, staat er 's177.webhostingserver.nl', dan is s177 het servernummer.

Via een commando

In Windows kun je de commandoprompt starten (druk op Windowstoets + R, voer 'cmd' in en druk op Enter). Voer vervolgens 'tracert jedomein.nl' in. Vervang 'jedomein.nl' met je eigen domeinnaam.

In Mac OS X kun je de Terminal starten en dan 'traceroute jedomein.nl' invoeren. Vervang ook hier 'jedomein.nl' met je eigen domeinnaam. Na een tijdje zal er 'sXX.webhostingserver.nl' verschijnen. Het eerste deel (sXX) is je server.

Voorbeeld van 'tracert' op het domein 'antagonist.nl'.