Mogen we een cookie plaatsen voor Google Analytics om onze website te verbeteren?

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe kan ik mijn account resetten?

In sommige gevallen is het handig om je account te resetten naar de begintoestand. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen.

Let op!
Bij het uitvoeren van deze procedure zullen alle e-mails, instellingen en geüploade gegevens worden gewist. Databases blijven meestal wel behouden, deze kun je eventueel later handmatig verwijderen.

Zorg er dus voor dat je belangrijke e-mail en gegevens van je account afhaalt (bijvoorbeeld met behulp van FTP en een programma als Thunderbird) en de instellingen ergens opschrijft.

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Reset van alle bestanden, mappen en submappen binnen je account de 'eigenaar' recursief. In de gelinkte handleiding staat dat je van public_html geen reset mag doen. Dit geldt nu niet, je moet de reset uitvoeren op alle mappen onder de map 'domains'. En dan alleen het domein dat verwijderd moet worden.

Als je geen aliassen of pointers hebt, ga dan door naar stap 5.

3. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Pointers en aliassen'.

Pointers en aliassen beheren in DirectAdmin.

4. Verwijder vervolgens alle domeinen uit het overzicht. Onthoud welke domeinnamen hier staan.

Verwijder de pointer of alias die je eerder als afzonderlijk domein wilde instellen.

5. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Domeinbeheer'.

De optie 'Domeinbeheer' in DirectAdmin.

6. Selecteer je domein en klik op 'Verwijderen'.

7. Klik vervolgens binnen hetzelfde scherm op 'Nieuwe toevoegen' en vul je domeinnaam opnieuw in. Klik vervolgens op 'Aanmaken'.

Domein opnieuw toevoegen binnen DirectAdmin.

Krijg je de melding dat je domein al bestaat, dan is er ergens iets foutgegaan bij de verwijderprocedure. Neem in dat geval contact met ons op voor verdere hulp.

8. Ga vervolgens weer naar 'Accountbeheer' → 'Pointers en aliassen' en voeg alle aliassen die je eerst had weer toe. Heb je geen aanvullende domeinen die naar het hoofddomein verwijzen, dan kun je deze stap overslaan.

Je kunt nu de gegevens weer terugzetten. Kijk vervolgens of je website weer te bereiken is. Als je een 'Forbidden' fout krijgt, dan heeft dat vaak als oorzaak dat er geen index-bestand in de public_html aanwezig is. Zie deze handleiding.

Als het probleem nog niet op is gelost, neem dan contact met ons op. We zullen je account dan opnieuw aan moeten maken. Dan verlies je óók je databases, dus maak daar ook alvast een backup van.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100