Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Handleidingen, tips, premium diensten of vraag één van onze experts.

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:webhosting:errors:removefiles [12-09-2018 09:21]
127.0.0.1 Externe bewerking
nl:webhosting:errors:removefiles [17-05-2019 12:48] (huidige)
Elmar Besselink
Regel 1: Regel 1:
 ====== Waarom kan ik mijn bestanden niet verwijderen? ====== ====== Waarom kan ik mijn bestanden niet verwijderen? ======
 +Iedere map en ieder bestand heeft zijn eigen toegangsrechten, zoals ook te lezen is in deze uitleg over [[nl:webhosting:security:chmod|bestandsrechten]]. Deze rechten kunnen verhinderen dat je een bepaald bestand of map kunt verwijderen. Zo kan de 'owner' verkeerd staan of heb je te strikte rechten aan jezelf toegekend.
  
 +Dit kun je als volgt oplossen:
  
 +**1.** Zoek het pad uit van de map die je wilt verwijderen, bijvoorbeeld: /public_html/Voorbeeldmap 1/
  
-Iedere map en ieder bestand heeft zijn eigen toegangsrechten, zoals ook te lezen is in deze uitleg over [[nl:webhosting:security:chmod|bestandsrechten]]. Deze rechten kunnen verhinderen dat je een bepaald bestand of map kunt verwijderen. Zo kan de 'owner' verkeerd staan of heb je te strikte rechten aan jezelf toegekend.+**2.** Log in op DirectAdmin en ga naar de [[nl:webhosting:upload:directadmin|File Manager]].
  
 +**3.** Blader naar de map die één niveau zit boven de map die je wilt verwijderen. In dit geval: 'public_html'.
  
 +**4.** Voer een 'Reset Owner' uit op de map die je wilt verwijderen. Er zijn hiervoor twee opties:
  
 +  * Klik op 'Recursively' in de kolom 'Action' (de groene cirkel in onderstaande afbeelding).
 +  * Als deze optie niet zichtbaar is, selecteer dan het vinkje rechts naast de map die je wilt verwijderen, zet onder in beeld het vinkje bij 'Recursive' aan en klik op de knop 'Reset Owner' (de rode cirkels in onderstaande afbeelding).
  
-Dit kun je als volgt oplossen:+{{https://www.antagonist.nl/help/_media/nl/webhosting/errors/hosting/chmod2.png?nolink|Een 'Reset Owner' uitvoeren via de File Manager van DirectAdmin.}}
  
 +**5.** Herhaal vervolgens de vorige stap, maar klik niet op de knop 'Reset Owner'. Vul in plaats daarvan achter de knop 'set Permissions' de waarde '755' in en klik op de knop (zorg ervoor dat ook 'Recursive' weer aangevinkt is).
  
-    - Zoek het pad uit van de map die je wilt verwijderen, bijvoorbeeld: \\  \\ /public_html/Voorbeeldmap 1 \\  \\ +**6.** Als het goed is, kun je de map 'Voorbeeldmap 1' nu verwijderen met 'Delete' (de knop rechtsonder).
-    - Log in op DirectAdmin en ga naar de [[nl:webhosting:upload:directadmin|File Manager]]. +
-    - Blader naar de map die één niveau zit boven de map die je wilt verwijderen. In dit geval: 'public_html'. +
-    - Voer een 'Reset Owner' uit op de map die je wilt verwijderen. Er zijn hiervoor twee opties: +
-      - Klik op 'Recursively' in de kolom 'Action' (de groene cirkel in onderstaande afbeelding). +
-      - Als deze optie niet zichtbaar is, selecteer dan het vinkje rechts naast de map die je wilt verwijderen, zet onder in beeld het vinkje bij 'Recursive' aan en klik op de knop 'Reset Owner' (de rode cirkels in onderstaande afbeelding). \\  \\  {{https://www.antagonist.nl/help/_media/nl/webhosting/errors/hosting/chmod2.png?nolink|Een 'Reset Owner' uitvoeren via de File Manager van DirectAdmin.}} \\  \\ +
-    - Herhaal vervolgens de vorige stap, maar klik niet op de knop 'Reset Owner'. Vul in plaats daarvan achter de knop 'set Permissions' de waarde '755' in en klik op de knop (zorg ervoor dat ook 'Recursive' weer aangevinkt is); +
-    - Als het goed is, kun je de map 'Voorbeeldmap 1' nu verwijderen met 'Delete' (de knop rechtsonder). +
  
 Mappen met een %-teken in de naam kun je helaas niet verwijderen als bovenstaande procedure mislukt. Alle andere problemen duiden erop dat er een map op een lager niveau de verkeerde rechten heeft. Meestal blijven deze bestanden over na een verwijderoperatie. Als je blijft zitten met bestanden die na het volgen van deze handleiding niet verwijderd kunnen worden, neem dan contact op met de support-afdeling van Antagonist. Mappen met een %-teken in de naam kun je helaas niet verwijderen als bovenstaande procedure mislukt. Alle andere problemen duiden erop dat er een map op een lager niveau de verkeerde rechten heeft. Meestal blijven deze bestanden over na een verwijderoperatie. Als je blijft zitten met bestanden die na het volgen van deze handleiding niet verwijderd kunnen worden, neem dan contact op met de support-afdeling van Antagonist.
- 
- 
  
 <note important> <note important>
 **Belangrijk** \\ Verwijder nooit bestanden op een niveau hoger dan 'public_html'. Reset ook het ownership niet van public_html. Als je de gehele map public_html leeg wilt halen, zul je voor alle items binnen public_html de procedure moeten volgen. **Belangrijk** \\ Verwijder nooit bestanden op een niveau hoger dan 'public_html'. Reset ook het ownership niet van public_html. Als je de gehele map public_html leeg wilt halen, zul je voor alle items binnen public_html de procedure moeten volgen.
 </note> </note>
- 
  
 <note ref> <note ref>
 **Gerelateerde vragen** **Gerelateerde vragen**
-    * [[nl:webhosting:security:chmod|Hoe werken bestandsrechten?]] +  * [[nl:webhosting:security:chmod]]
 </note> </note>
 
Geen cookies