Waarom kan ik mijn bestanden niet verwijderen?

Iedere map en ieder bestand heeft zijn eigen toegangsrechten, zoals ook te lezen is in deze uitleg over bestandsrechten. Deze rechten kunnen verhinderen dat je een bepaald bestand of map kunt verwijderen. Zo kan de 'owner' verkeerd staan of heb je te strikte rechten aan jezelf toegekend. Dit kun je als volgt oplossen.

Verwijder nooit bestanden op een niveau hoger dan de public_html-map
Reset ook niet het eigenaarschap niet van deze map. Als je de gehele public_html-map wilt leeghalen, dan zul je voor alle items binnen public_html de procedure moeten volgen.

1. Zoek het pad uit van de map die je wilt verwijderen (bijvoorbeeld: /public_html/voorbeeldmap1/) en log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Systeeminfo en bestanden''Bestandsbeheer' en blader naar de map die één niveau zit boven de map die je wilt verwijderen. In dit geval de public_html-map.

Bestandsbeheer in DirectAdmin.

3. Vink de betreffende map aan welke je wilt verwijderen en klik op 'Herstel eigenaar'.

De eigenaar herstellen van een bestand of map.

4. Vink de map opnieuw aan en klik op 'Machtigingen instellen'. Voer onderaan '755' in en vink de optie 'Recursief' aan.

Bestandsrechten van een map aanpassen.

5. Probeer nu opnieuw of je de map kunt verwijderen.

Mappen met een %-teken in de naam kun je niet verwijderen als bovenstaande procedure mislukt. Alle andere problemen duiden erop dat er een map op een lager niveau de verkeerde rechten heeft. Meestal blijven deze bestanden over na een verwijderoperatie. Als je blijft zitten met bestanden die na het volgen van deze handleiding niet verwijderd kunnen worden, neem dan contact op met Support.