Waarom kan ik niet inloggen op phpMyAdmin?

Je kunt pas op phpMyAdmin inloggen, nadat je in DirectAdmin een database hebt aangemaakt. Als je dit hebt gedaan, dan kun je via de volgende URL phpMyAdmin bereiken:

https://voorbeeld.nl/phpmyadmin/

Vervang 'voorbeeld.nl' met je eigen domeinnaam. Je kunt ook in DirectAdmin in het menu op 'Geavanceerde functies' → 'phpMyAdmin' klikken om deze omgeving te bereiken.

Je moet dan de inloggegevens van je in DirectAdmin aangemaakte database invoeren, waarna je in het hoofdscherm van phpMyAdmin komt. Links staan dan de beschikbare databases en tabellen.

Als je vervolgens vanuit een script met je database verbinding wilt maken, dan moet je als server localhost gebruiken en als gebruikersnaam en wachtwoord de gegevens die je hebt opgegeven bij het aanmaken van de database.