Hoe kan ik mijn hoofddomein wijzigen?

Je hoofddomein wijzigen kun je eenvoudig zelf doen. Bij het aanpassen van je hoofddomeinnaam stel je in naar welk adres 'domain pointers' moeten wijzen. Om een hoofddomein te wijzigen, moet je minimaal één extra domein aan je pakket hebben gekoppeld. Deze kun je via Mijn Antagonist bestellen.

Wil je een andere domeinnaam voor je bestaande website gaan gebruiken? De benodigde stappen om dat te regelen, kunnen wij ook voor je uitvoeren! Wij zorgen dan dat alles correct wordt geconfigureerd.

Deze handleiding is bedoeld om een alias in een hoofddomein te wijzigen en vice versa. Wil je voor je bestaande website een nieuw domeinnaam gaan gebruiken, raadpleeg dan deze instructies. Met andere woorden: deze handleiding is alleen bedoeld voor situaties, waarin beide domeinen al naar hetzelfde hostingpakket verwijzen.

1. Log in op DirectAdmin.

2. Klik op 'Domain Pointers', te vinden onder de categorie 'Advanced Features'.

Klik op 'Domain Pointers', te vinden onder de categorie 'Advanced Features'.

3. Zet een vinkje naast de domeinnaam die je als hoofddomein wilt instellen en klik op 'Delete'.

Vink het te verwijderen domein aan en klik op 'Delete'.

4. Klik bovenaan op 'Home' om naar het hoofdscherm van DirectAdmin terug te gaan.

5. Klik nu op 'Domain Setup', te vinden onder de categorie 'Your Account'.

Ga in DirectAdmin naar 'Domain Setup'.

6. Klik bovenaan op 'Change a Domain Name'.

7. Vul nu naast 'www.' het nieuwe hoofddomein in (het domein dat je zojuist als pointer hebt verwijderd) en klik op 'Change'.

Wijzig het oude hoofddomein naar het nieuwe hoofddomein.

8. Ga daarna terug naar het hoofdscherm en klik weer op 'Domain Pointers'.

9. Voeg je oude hoofddomein toe als pointer of alias door het oude hoofddomein in te vullen en op 'Add' te klikken.

Voeg je oude hoofddomein weer als alias of pointer toe.

Belangrijk: let erop dat het absolute pad naar je /public_html/-map nu is veranderd. In configuratiebestanden zul je dit moeten corrigeren naar het juiste pad. Voor webapplicaties kun je deze handleiding volgen.

Ter kennisneming
Benieuwd naar hoe je snel en eenvoudig de URL binnen WordPress kunt aanpassen, zonder dat je website stukgaat? Check dan zeker even dit artikel!

Hoofddomein wijzigen & e-mailaccounts

Als je een aliasdomein naar een hoofddomein verandert, dan blijven de onder het 'oude' hoofddomein aangemaakte e-mailadressen en e-mailberichten bewaard. Bij 'E-mail Accounts' zul je zien dat het automatisch is veranderd naar adressen gebaseerd op het nieuwe hoofddomein. Zie ook deze aanvullende informatie .