Hoe wijzig ik mijn hoofddomein?

Het wijzigen van een hoofddomein kun je eenvoudig zelf doen. Bij het wijzigen van je hoofddomein stel je in naar welk adres 'domain pointers' moeten wijzen. Om een hoofddomein te wijzigen, moet je minimaal één extra domein aan je pakket hebben gekoppeld. Deze kun je via Mijn Antagonist bestellen.

Belangrijk
Deze handleiding is bedoeld voor het wijzigen van een alias in een hoofddomein en vice versa. Voor het wijzigen van je domeinnaam kun je het beste deze handleiding lezen. Met andere woorden: deze handleiding is alleen bedoeld voor situaties, waarin beide domeinen reeds naar hetzelfde pakket verwijzen.

1. Log in op DirectAdmin;
  2. Klik op 'Domain Pointers', te vinden onder de categorie 'Advanced Features';

3. Verwijder het domein dat je als hoofddomein in wilt stellen door op het vinkje ernaast te klikken en vervolgens op 'Delete' te klikken;

4. Ga vervolgens weer terug naar het hoofdscherm van DirectAdmin (klik bovenaan op 'Home') en klik nu op 'Domain Setup' onder 'Your Account';

5. Klik bovenaan op 'Change a Domain Name';
  6. Vul vervolgens naast 'www.' het nieuwe hoofddomein in (dit is hetzelfde domein als je zojuist hebt verwijderd als pointer) en klik op 'Change';

7. Ga daarna weer terug naar het hoofdscherm en klik weer op 'Domain Pointers';
  8. Voeg je oude hoofddomein toe als pointer of alias door het oude hoofddomein in te vullen en op 'Add' te klikken.

Belangrijk: let erop dat het absolute pad naar je /public_html/-map nu is veranderd. In configuratiebestanden zul je dit moeten corrigeren naar het juiste pad. Voor webapplicaties kun je deze handleiding volgen.

Ter kennisneming
Benieuwd naar hoe je snel en eenvoudig de URL binnen WordPress kunt aanpassen, zonder dat je website stukgaat? Check in dat geval zeker even dit blogartikel!

Hoofddomein wijzigen & e-mailaccounts

Als je een aliasdomein naar een hoofddomein verandert, dan blijven de onder het 'oude' hoofddomein aangemaakte e-mailadressen en e-mailberichten bewaard. Bij 'E-mail Accounts' zul je zien dat het automatisch is veranderd naar adressen gebaseerd op het nieuwe hoofddomein. Zie ook deze handleiding voor aanvullende informatie.