Nu gratis SSL bij ieder nieuw webhostingpakket en voor alle 100.000+ bestaande! Meer info...

Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Makkelijke handleidingen, nuttige pagina's en Premium Support — of vraag onze experts.

Hoe wijzig ik mijn hoofddomein?

Het wijzigen van een hoofddomein kun je eenvoudig zelf doen. Bij het wijzigen van je hoofddomein stel je in naar welk adres domain pointers moeten wijzen. Om een hoofddomein te wijzigen, moet je minimaal één extra domein aan je pakket hebben gekoppeld. Deze kun je via het Mijn Antagonist bestellen.

Deze handleiding is bedoeld voor het wijzigen van een alias in een hoofddomein en vice versa. Voor het wijzigen van je domeinnaam moet je Hoe kan ik mijn domeinnaam wijzigen? lezen. Met andere woorden: deze handleiding is alleen bedoeld voor situaties waarin beide domeinen reeds naar hetzelfde pakket verwijzen.

1. Klik onder 'Advanced Features' op 'Domain Pointers';

2. Verwijder het domein dat je als hoofddomein in wilt stellen door op het vinkje ernaast te klikken en vervolgens op 'Delete' te klikken;

3. Ga vervolgens weer terug naar het hoofdscherm van DirectAdmin (klik bovenaan op 'Home') en klik nu op 'Domain Setup' onder 'Your Account';

4. Klik bovenaan op 'Change a Domain Name';
  5. Vul vervolgens naast 'www.' het nieuwe hoofddomein in (dit is hetzelfde domein als je zojuist hebt verwijderd als pointer) en klik op 'Change';

6. Ga daarna weer terug naar het hoofdscherm en klik weer op 'Domain Pointers';
  7. Voeg je oude hoofddomein toe als pointer of alias door het oude hoofddomein in te vullen en op 'Add' te klikken.

Let erop dat het absolute pad naar je public_html is veranderd (/home/debXXXX/domains/voorbeeld.nl/public_html/). In configuratiebestanden zul je deze nu aan moeten passen. Voor webapplicaties kun je dan deze handleiding volgen: Hoe verplaats ik mijn applicatie?