Mogen we een cookie plaatsen voor Google Analytics om onze website te verbeteren?

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe kan ik mijn hoofddomein wijzigen?

Je kunt eenvoudig zelf je hoofddomein wijzigen. Bij het aanpassen van je hoofddomeinnaam stel je in naar welk adres 'domain pointers' moeten wijzen. Om een hoofddomein te wijzigen, moet je minimaal één extra domein aan je pakket hebben gekoppeld. Wil je graag een extra domeinnaam, dan kun je deze via Mijn Antagonist bestellen.

Wil je een andere domeinnaam voor je bestaande website gaan gebruiken? De benodigde stappen om dat te regelen, kunnen wij ook voor je uitvoeren! We zorgen dan dat alles correct wordt geconfigureerd.

Deze handleiding is bedoeld om een alias in een hoofddomein te wijzigen en vice versa. Wil je voor je bestaande website een nieuw domeinnaam gaan gebruiken, raadpleeg dan deze instructies. Met andere woorden: deze handleiding is alleen bedoeld voor situaties, waarin beide domeinen al naar hetzelfde hostingpakket verwijzen.

Staan beide domeinnamen al op het pakket, maar wil je een alias een eigen plek geven op het pakket, naast een bestaand hoofddomein? Volg dan deze handleiding.

URL veranderen in WordPress?
Benieuwd naar hoe je eenvoudig de URL binnen WordPress kunt aanpassen, zonder dat je website stukgaat? Check dan zeker even dit handige artikel!

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Pointers en aliassen'.

Pointers en aliassen beheren in DirectAdmin.

3. Zet een vinkje naast de domeinnaam die je als hoofddomein wilt instellen en klik op 'Verwijderen'.

Verwijder de pointer die je als hoofddomein wilt instellen.

4. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Domeinbeheer'.

De optie 'Domeinbeheer' in DirectAdmin.

5. Klik bovenaan op 'Domeinnaam wijzigen'.

De optie 'Domeinnaam wijzigen' in DirectAdmin.

6. Kies bij 'Huidig domein' je huidige hoofddomein en vul bij 'Nieuw domein' het nieuwe hoofddomein in (het domein dat je zojuist als pointer hebt verwijderd). Klik daarna op 'Opslaan'.

Het hoofddomein wijzigen in DirectAdmin.

Belangrijk
Bij het doorvoeren van een domeinnaam wijziging / omzetting binnen DirectAdmin worden er ook wijzigingen in de DNS-zone van het domein doorgevoerd. Om te voorkomen dat dit proces vroegtijdig afgekapt kan worden, is het aan te raden 10-15 seconden te wachten na deze stap.

7. Ga daarna weer naar 'Accountbeheer' → 'Pointers en aliassen' en klik op 'Pointer toevoegen'.

Een nieuwe pointer toevoegen in DirectAdmin.

8. Vul bij 'Brondomein' het oude hoofddomein in, beslis of het een pointer of alias moet zijn en klik op 'Aanmaken'.

Het vorige hoofddomein als pointer toevoegen in DirectAdmin.

Belangrijk: let erop dat het absolute pad naar je /public_html/-map nu is veranderd. In configuratiebestanden zul je dit moeten corrigeren naar het juiste pad. Voor webapplicaties kun je deze handleiding volgen.

Loop je spaak? Je kunt dan de DNS-zone zelf forceren door een subdomein aan te maken. Werkt dat ook niet? Stuur dan een mail naar support@antagonist.nl, dan kijken we met je mee.

Hoofddomein wijzigen en e-mailaccounts

Als je een aliasdomein naar een hoofddomein verandert, dan blijven de onder het 'oude' hoofddomein aangemaakte e-mailadressen en e-mailberichten bewaard. Bij 'E-mailaccounts' zul je zien dat het automatisch is veranderd naar adressen gebaseerd op het nieuwe hoofddomein. Zie ook deze aanvullende informatie.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100