Hoe kan ik voor Magento 2 Redis instellen?

Als je een Plus- of Pro-pakket hebt, dan is het mogelijk om Redis in te stellen. Dit is een slimme cachingtechniek die data van je Magento-webshop wegschrijft naar een externe cache-locatie.

Bezoekt iemand jouw webshop, dan worden de benodigde gegevens direct uit deze cache gehaald. Je website hoeft niet helemaal opnieuw te laden, waardoor de laadtijd aanzienlijk wordt versneld. Wil je Magento 2 Redis instellen, volg dan de instructies in deze handleiding.

PHP-instellingen optimaliseren

Voor de beste prestaties adviseren we de laatste stabiele PHP-versie te gebruiken die Magento ondersteunt. Controleer ook of de Redis-module is aangevinkt. Beide regel je via de PHP-selector. Volg vervolgens deze stappen om te zorgen dat je PHP-instellingen optimaal zijn afgesteld.

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Extra Functies' → 'Select PHP version'.

De PHP-selector in DirectAdmin.

3. Klik rechts bovenaan op 'Switch to PHP options'.

Klik in de PHP-selector rechts bovenaan op 'Switch to PHP options'.

4. Verwijder bij 'disable_functions' de functie 'exec' en druk op 'Enter'.

5. Activeer OPcache met de volgende instellingen:

• opcache.consistency_checks: Uit
  • opcache.enable_cli: Aan
  • opcache.max_accelerated_files: 100000
  • opcache.memory_consumption: 512
  • opcache.validate_timestamps: Uit

Redis instellen

Redis instellen binnen Magento verloopt via SSH. Zorg er daarom voor dat je SSH-toegang hebt tot je hostingpakket, anders kun je de volgende instructies niet uitvoeren. Zie onze SSH-handleiding voor uitleg.

1. Maak een SSH-verbinding en navigeer naar de map waar je Magento-installatie staat. Bijvoorbeeld:

$ cd /home/deb12345/domains/voorbeeld.nl/public_html/

2. Zorg ervoor dat de Magento Binary executable is. Dat kan met het commando:

$ chmod 750 bin/magento

3. Stel nu de Default Cache in met het volgende commando:

$ bin/magento setup:config:set --cache-backend=redis --cache-backend-redis-server=/tmp/redis.sock --cache-backend-redis-db=0

4. Stel de Page Cache met onderstaand commando in:

$ bin/magento setup:config:set --page-cache=redis --page-cache-redis-server=/tmp/redis.sock --page-cache-redis-db=1 --page-cache-redis-compress-data=1

5. Stel ten slotte de Session Cache in met dit commando:

$ bin/magento setup:config:set --session-save=redis --session-save-redis-host=/tmp/redis.sock --session-save-redis-db=2

6. Controleer nu met het onderstaande commmando of er succesvol met Redis kan worden verbonden. Als je 'PONG' terugkrijgt, dan is het goed.

$ redis-cli -s /tmp/redis.sock ping

7. Je kunt het ook via het volgende commando controleren. Als je het hebt ingevoerd en bij bezoek aan je website in je terminal uitvoer terugkrijgt, dan is er verbinding.

$ redis-cli -s /tmp/redis.sock
$ monitor

Gefeliciteerd, Redis is nu ingesteld! De snelheid van je Magento-website zou hierdoor flink moeten verbeteren.