Hoe activeer ik Redis in Magento 2?

Als je een Plus- of Pro-pakket hebt, dan is het mogelijk om Redis te gebruiken. Dit is een cachingtechniek die data van je Magento-webshop wegschrijft naar een externe cache-locatie.

Bezoekt iemand jouw webshop, dan worden de benodigde gegevens direct uit deze cache gehaald. Je website hoeft niet helemaal opnieuw te laden, waardoor de laadtijd aanzienlijk wordt versneld. Wil je Redis voor Magento 2 gebruiken, volg dan de instructies in deze handleiding.

Ter kennisneming
Voor optimale prestaties adviseren we de laatste stabiele PHP-versie te gebruiken. Controleer ook of de Redis-module is aangevinkt. Beide gaat via de PHP-selector.

PHP-instellingen optimaliseren

De eerste stap is om te zorgen dat je PHP-instellingen optimaal zijn afgesteld.

1. Log in op DirectAdmin van je hostingpakket.
  2. Ga naar 'Select PHP version', te vinden onder de categorie 'Advanced Features'.
  3. Klik rechts bovenin op 'Show PHP Settings'.
  4. Verwijder bij 'disable_functions' de functie 'exec' en klik op 'Apply'.

Verwijder bij 'disable_functions' de functie 'exec' en klik op 'Apply'.

5. Activeer OPcache met de volgende instellingen:

• opcache.consistency_checks: Off
    • opcache.enable_cli: On
    • opcache.max_accelerated_files: 100000
    • opcache.memory_consumption: 512
    • opcache.validate_timestamps: Off

Activeer OPcache met de betreffende instellingen.
  6. Klik, nadat je de waarden hebt aangepast, onderaan op 'Save' om het op te slaan.

Redis activeren

De activatie van Redis binnen Magento verloopt via SSH. Zorg er daarom voor dat je SSH-toegang hebt tot je hostingpakket, anders kun je de volgende instructies niet uitvoeren. Zie onze SSH-handleiding voor uitleg.

1. Maak een SSH-verbinding en navigeer naar de map waar je Magento-installatie staat. Bijvoorbeeld:

$ cd /home/deb12345/domains/voorbeeld.nl/public_html/
  2. Zorg ervoor dat de Magento Binary executable is. Dat kan met het commando:

$ chmod 750 bin/magento
  3. Activeer nu de Default Cache met het volgende commando:

$ bin/magento setup:config:set --cache-backend=redis --cache-backend-redis-server=/tmp/redis.sock --cache-backend-redis-db=0
  4. Activeer de Page Cache met onderstaand commando:

$ bin/magento setup:config:set --page-cache=redis --page-cache-redis-server=/tmp/redis.sock --page-cache-redis-db=1 --page-cache-redis-compress-data=1
  5. Activeer ten slotte de Session Cache met dit commando:

$ bin/magento setup:config:set --session-save=redis --session-save-redis-host=/tmp/redis.sock --session-save-redis-db=2
  6. Controleer nu met het onderstaande commmando of er succesvol met Redis kan worden verbonden. Als je 'PONG' terugkrijgt, dan is het goed.

$ redis-cli -s /tmp/redis.sock ping
  7. Je kunt het ook via het volgende commando controleren. Als je het hebt ingevoerd en bij bezoek aan je website in je terminal uitvoer terugkrijgt, dan is er verbinding.

$ redis-cli -s /tmp/redis.sock
    $ monitor

Gefeliciteerd, Redis is nu geactiveerd! De snelheid van je Magento-website zou hierdoor flink moeten verbeteren.